ارزآوری ۱۱ میلیون یورو کارخانه بیواتانول باشت

یاسوج- ایرنا- عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت که مهرماه سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در شهرک صنعتی خان احمد آغاز شده و با گذشت این همه سال تنها کمتر از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما اکنون در راستای سیاست های دولت برای تکمیل طرح های نیمه تمام این طرح تامین اعتبار شده و عملیات اجرایی آن شتاب گرفته است.

به گزارش ایرنا، در سفر (نخست) مهرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد اعتبارات چشمگیری در قالب وام های بانکی و تسهیلات بلاعوض برای این طرح مهم به تصویب رسید اما به دلیل عدم اجرای تعهدات مجری طرح، بیواتانول باشت در بلاتکلیفی و رکود به سر می برد.

اهمیت تکمیل این طرح مهم صنعتی و اقتصادی استان با تصویب مصوبه سفر نخست رئیس جمهور کاملا مشخص است زیرا با احداث آن حداقل برای هزار نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در شهرستان محروم باشت ایجاد خواهد شد.

نبود شغل و بیکاری یکی از دردهای مزمن این استان به ویژه منطقه محروم باشت است که سبب مهاجرت های بی رویه به استان های همجوار برای یافتن شغل شده است.

طبق اعلام ذبیح اله محمودی نماینده ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت که هفته پیش از این طرح بازدید داشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین تکلیف طرح های بزرگ نیمه تمام در استان های مختلف کشور عزم جدی دارد.

۲۰ هزار میلیارد ریال برای بیواتانول باشت تامین مالی شد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مورد طرح بیواتانول باشت چندین بار با وزیر گفت و گو داشته‌ام و گفتند در مرحله نخست باید بیو اتانول کرمانشاه را بسازیم برای همین این پروژه به بورس رفته است.

سید علی احمد زاده ادامه داد: در بورس ۲۰ هزار میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شد و ما نیز به جد پیگیر ساختن آن هستیم.

وی اظهار کرد: عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت که مهرماه سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در شهرک صنعتی خان احمد آغاز شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: نبود شغل و بیکاری یکی از دردهای مزمن این استان به ویژه منطقه محروم است.

احمد زاده تصریح کرد: تنها کاری می شود در زمینه اشتغال و رفع معضل بیکاری در استان انجام داد پرداخت تسهیلات در قالب طرح اقتصادی و اشتغالزایی است.

طرح تولید بیواتانول سوختی باشت ۲۵۰ نفر اشتغال مستقیم دارد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و با تامین اعتبار مورد نیاز و تحقق الزامات مرتبط، این طرح حدود ۲۴ تا ۳۰ ماه آینده به بهره برداری برسد.

امیر تیمور موسویان افزود: خاکبرداری این طرح به صورت گسترده در حال انجام است البته مشکلاتی در حوزه زیرساخت های شهرک های صنعتی همچون آب و برق وجود دارد که به زودی در ستاد رفع موانع تولید استان بررسی و رفع خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت تولید ۶۶ میلیون لیتری پیش بینی شده این طرح، افزود: با توجه به نزدیکی طرح به بنادر جنوبی، باید برای صادرات ۳۰ درصد تولیدات این طرح، برنامه ریزی شود تا شاهد ارزآوری این طرح در سال اول به میزان حدود ۱۱ میلیون یورو باشیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به سرمایه اولیه حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومانی طرح و پیشرفت ۱۵ درصدی، باید تلاش شود تا ضمن تامین منابع مالی، پیشرفت فیزیکی مناسبی محقق شود و با پیگیری جدی موضوعات مرتبط و رفع موانع، شاهد راه اندازی این طرح و ایجاد اشتغال حدود ۲۵۰ نفر در منطقه باشیم.

به گفته کارشناسان تکمیل و بهره برداری از کارخانه بیواتانول یکی از مهمترین راه های برون رفت از مشکل بیکاری در این منطقه است و همچنین زمینه تولید روزانه ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت سبز در روز را فراهم می کند.

قرار است ۲۳هزار متر مربع سازه شامل ۱۷هزار مترمربع ساختمان اصلی،۲ هزار متر مربع ساختمان اداری، چهار هزار متر مربع ساختمان تاسیساتی و سیلو به ظرفیت ۳۰ هزار تن در این کارخانه احداث شود.

اتانول یا الکل اتیلیک با فرمول شیمیایی C۲H۵OH را می‌توان به دو روش پتروشیمیایی (هیدراسیون یا به عبارتی احیای غیرمستقیم و یا احیای مستقیم گاز اتیلن) و زیستی تولید کرد. بیواتانول (اتانول زیستی) توسط تخمیر اجزای کربوهیدراتی مواد گیاهی تولید می‌شود.

روشهای مرسوم تولید بیواتانول که به سوختهای زیستی نسل اول معروف هستند، بر پایه استفاده از محصولات نشاسته‌ای مانند ذرت و گندم و محصولات قندی مانند نیشکر و چغندرقند هستند.

طبق اعلام کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک می کند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح می تواند سهمی اثرگذار در کاهش آلایندگی های زیست محیطی و سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد و زیست‌اتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می شود.

تانول سوختی بهترین جایگزین MTBE جهت بهبود عدد اکتان بنزین مصرفی کشور است؛ در حال حاضر مصرف اتانول سوختی با هدف بالا بردن بهینه عدد اکتان در دنیا روز به روز در حال افزایش است و با توجه خطرات زیست محیطی MTBE ، اتانول می‌تواند جایگزین این ماده شده و تا پنج درصد با بنزین مصرفی کشور ترکیب شود.

با توجه به مصرف روزانه بیش از ۶۰ میلیون لیتر بنزین در کشور، حداقل روزانه سه میلیون لیتر اتانول مورد تقاضای شرکت ملی پخش و پالایش است تا جایگزین ماده MTBE شود.

ساخت کارخانه بیواتانول باشت موجب کاهش چشمگیر آلایندگی، بهبود اشتغال و اقتصاد استان و رونق تولید خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha