به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، حجت الله عبدالملکی روز یکشنبه در آیین آغاز به کار عملیات اجرایی آبشیرین کن ساحلی قشم اظهار کرد: موضوع تامین زیرساخت ها در مناطق آزاد کشور به جدیت در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در حوزه تامین، توزیع و انتقال آب در دولت سیزدهم در حال انجام است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی تصریح کرد: موضوع تامین بودجه ها و سرانه های ملی برای ساکنان مناطق آزاد به ویژه در جزیره قشم در حال پیگیری است و در لایحه اصلاحیه قانون مناطق آزاد نیز به دنبال ضمانت اجرایی برای انجام ماموریت توسط وزارتخانه ها هستیم.
عبدالملکی توضیح داد: مدیریت و پیگیری های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه تامین و توزیع آب در جزیره قشم، فرصت بسیار خوبی برای پیشرفت این منطقه است.
احداث آبشیرین کن ساحلی قشم در ۶۰ روز یک حرکت جهادی است
در ادامه این مراسم مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: اتمام طرح احداث آبشیرین کن ساحلی قشم طبق زمان بندی اعلام شده در ۶۰ روز، یک حرکت جهادی مهم با استفاده از ظرفیت مهندسین و نیروهای بومی در جزیره است.
عادل پیغامی اظهار کرد: تکمیل رینگ آبدهی و تامین آب مورد نیاز ساکنان شهر قشم و روستاهای همجوار در منطقه آزاد، ماموریت مهمی است، اما پایان خدمت رسانی نیست.
وی ادامه داد: پس از تامین آب مورد نیاز، موضوع بهسازی تجهیزات و اتصالات، کاهش اتلاف آب تولید شده در شبکه توزیع و هوشمندسازی شبکه توزیع آب درون شهری قشم اقدامات دارای اهمیت برای خدمات رسانی مناسب به قشموندان و گردشگران جزیره است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: خوشبختانه با برنامه ریزی خوب انجام شده موضوع هوشمندسازی توزیع آب در شهر قشم با سرعت خوبی در حال انجام است و این شهر در آینده تبدیل به یکی از نخستین شهرهای دارای شبکه توزیع هوشمند آب تبدیل می شود.
پیغامی با بیان اینکه کم کاری برخی دستگاه ها در زمینه رفع مشکل آب روستاهای جزیره قشم مشخص است، افزود؛ تمامی نهادها و وزارتخانه ها باید برای رفع تنش آبی در تمامی نقاط جزیره قشم پای کار بیایند.
وی خاطرنشان کرد: باید برای رفع تنش آبی و بحران کم آبی در جزیره قشم برای تابستان سال آینده از اکنون برنامه ریزی کنیم.
رینگ آبدهی قشم تکمیل می شود
مدیرعامل شرکت آب، برق و تاسیسات قشم نیز در این مراسم گفت: ماموریت رفع تنش آبی در سطح جزیره قشم در سه محور آبرسانی مستقیم در محدوده شهر و منطقه آزاد قشم، مشارکت با سایر نهادها و استفاده از توان خیرین برای آبرسانی به روستاهای جزیره در حال اجراست.
شهرام داوری با بیان اینکه ظرفیت تولید آب در منطقه آزاد قشم در ۲ سال گذشته ۴۰ درصد رشد کرده، افزود: در مدت یادشده ظرفیت تولید آبشیرین کن های منطقه آزاد قشم از ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب به ۲۳ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش پیدا کرده است.
وی توضیح داد: با برنامه ریزی صورت گرفته و طبق زمان بندی، ظرفیت تولید آبشیرین کن های منطقه آزاد قشم تا پایان سال به ۲۴ هزار ۷۰۰ مترمکعب در شبانه روز افزایش پیدا می کند.
مدیرعامل شرکت آب، برق و تاسیسات قشم با اشاره به اهمیت احداث آبشیرین کن ساحلی قشم، تصریح کرد: با احداث این آب شیرین کن رینگ آبدهی شهر قشم و روستاهای همجوار در منطقه آزاد تکمیل می شود.
وی اعلام کرد: این طرح طبق برنامه زمانی اعلام شده تا ۶۰ روز آینده و با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ساخته خواهد شد و در مرحله اول چهار هزار مترمکعب آب در شبانه روز تولید خواهد کرد.
بنابر این گزارش، طبق برنامه ریزی صورت گرفته قرار است ۶۰ اصله نهال تا زمان اتمام این طرح کاشته شود و امروز نخستین نهال ها به صورت نمادین به دست مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم کاشته شد.
در این مراسم علاوه بر حجت الله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی، عادل پیغامی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، محمد صفری معاون اقتصادی دبیرخانه مناطق آزاد، منصور عظیم زاده اردبیلی، عضو موظف هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری، سعید اکبریان معاون فنی و زیربنایی و جمعی از مدیران سازمان منطقه آزاد قشم نیز حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما