کامران زیباکردار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مرحله از برنامه واکسیناسیون تب برفکی شامل پوشش واکسیناسیون دام سنگین به میزان ۹۵ درصد و دام سبک به میزان ۹۰ درصد جمعیت دامی خواهد بود.
وی افزود: عملیات مایهکوبی به صورت رایگان در واحدهای روستایی و توسط مراکز مایهکوب دامپزشکی بخش دولتی و غیر دولتی از طریق قرارداد خرید خدمت انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: پیش بینی می شود در این مرحله بیش از یک میلیون دام سبک و بیش از ۸۰ هزار دام سنگین تحت پوشش مایهکوبی تب برفکی قرار گیرد.
وی از دامداران استان خواست با توجه به شیوع سویه جدید تب برفکی در کشورهای عراق و ترکیه، نهایت همکاری را با گروههای دامپزشکی داشته باشند و ادامه داد: در صورت ورود این سویه به کشور، اقتصادی زیادی به دامداران وارد میشود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: تب برفکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب نمی شود ولی در صنعت دامداری یکی از بیماریهایی است که اقتصاد این صنعت را تهدید می کند.
زیباکردار افزود: تمامی واحدهای دارای تجمع دامی استان شامل واحدهای روستایی، نیمه صنعتی و صنعتی تحت پوشش واکسیناسیون تحت پوشش این طرح هستند.
وی ضمن تاکید بر ورود و خروج دام زنده از مبادی استان، از همه دامداران خواست باتوجه به قدرت و سرعت انتشار بیماری تب برفکی بهعنوان واگیرترین بیماریهای دامی، نسبت به رعایت الزامات بهداشتی در واحدهای خود اقدام کنند.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام است که ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآوردههای گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دامهای جوان از جمله خسارتهای اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می کند در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
نظر شما