فرزاد رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عملیات مایه کوبی دام با مشارکت مراکز مایهکوبی بخش غیر دولتی و در واحدهای روستایی و سنتی به صورت رایگان انجام می شود .
وی افزود: پیش بینی می شود در این مرحله نزدیک به ۶۰ هزار راس دام سنگین علیه بیماری بروسلوز و بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه لمپی اسکین مایهکوبی شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی کردستان یادآور شد: با توجه به اهمیت اطلاع رسانی و آموزش، تیم های کارشناسی دامپزشکی نسبت به برگزاری کلاس های آموزشی اهتمام لازم داشته و برای دامداران و روستاییان واقع در کانون های بیماری بروسلوز، کلاسهای آموزشی را تا پایان سال جاری دایر خواهند کرد.
رحمانی با بیان اینکه شیوع بیماری لمپی اسکین در جمعیت دام سنگین، ضررهای اقتصادی فراوانی به دامداران وارد میکند، گفت: برای پیشگیری از این خسارت ها طرح رایگان واکسیناسیون دام علیه این بیماری در استان آغاز شد.
وی اظهار کرد: بیماری لمپی اسکین، نوعی بیماری نوپدید ویروسی بسیار عفونی در گاوها با ضررهای اقتصادی از جمله هزینه درمان بالا، کاهش تولید شیر، سقط جنین، ناباروری و کاهش کیفیت پوست است که بخش عمده آن بوسیله حشرات گزنده منتقل می شود.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می کند در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) است.
نظر شما