۱۱ دی ۱۴۰۲، ۱۷:۴۳
کد خبرنگار: 2239
کد خبر: 85340443
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضرورت جدی گرفتن مقاوم سازی بناهای ناایمن در البرز

کرج – ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با اشاره به وجود ۶ گسل بزرگ دراین استان گفت :  مقاوم سازی بافت های فرسوده باید در اولویت کاری دستگاه های اجرایی و مردم استان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، مهدی مهرور عصر دوشنبه در همایش آموزشی تخصصی ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله در کرج که با همت سازمان نظام مهندسی ساختمان و همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز برگزار شد، افزود:یکی از مهمترین اقدامات سازمان نظام مهندسی و دستگاه های مربوطه بازنگری و بازبینی آیین نامه ۲۸۰۰ ایمنی ساختمان است که در صورت وجود اشکال و ایراد باید کاستی های برطرف شود.

وی گفت : استان البرز در بحث مسایل ایمنی ساختمان در کشور به عنوان الگو شناخته شده است .

مهرور بیان کرد:هر چه با دقت و جستجوگری بیشتر نظارت بر ساخت ابنیه  وجود داشته باشد در مواقع بحران نگران نخواهیم بود.

البرز در تهدید ۲۲ نوع حادثه طبیعی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیات تحقیقات کاهش سوانح طبیعی استان البرز در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت طبق بررسی های علمی این استان در تهدید ۲۲ نوع حادثه طبیعی قرار دارد.

دکتر رضا جمالپور افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی استان البرز ، مشوق های خوبی برای بازآفرینی بافت های فرسوده استان توسط شهرداری ها و دستگاه های اجرایی لحاظ شده که امیدواریم با مشارکت مردم بتوان این بافت ها را مقاوم سازی کرد.

وی ادامه داد: استانهای تهران و البرز بر روی گسل های متعدد زلزله قرار دارند که در این بخش دارای خطرات مشترک هستند.

این استاد دانشگاه گفت : بخشی از ساختمان های البرز که از ۶۷ به بعد طبق آیین نامه ۲۸۰۰ با رعایت اصول مهندسی ساخته شده اند از تاب آوری بهتری نسبت به خانه های قولنامه ای و خارج از ضوابط ساخت مهندسی برخوردار هستند اما بناها باید مطابق با آیین نامه ها و مقررات جدید ساختمان طراحی ، نظارت و احداث شوند.

مهدی اسماعیلی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز نیز گفت : تلاش ها براین است تا با ارائه آموزش های فنی و مهندسی میزان آگاهی مهندسان ناظر را در استان بالا ببریم .

وی ادامه داد: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ساخت و سازهای البرز نیازمند مقاوم سازی و نوسازی هستند.

اسماعیلی گفت : اقدامات خوبی برای مقاوم سازی بافت های فرسوده البرز لحاظ شده که امیدواریم با مشارکت مردم و کمک سرمایه گذاران بتوانیم این بافت ها را بازسازی کنیم.

دستگاه های اجرایی مقاوم سازی بناها را جدی بگیرند

علی  افراسیابی نایب رییس سازمان نظام مهندسی استان البرز در این همایش گفت : موضوع مقاوم سازی و بهسازی سازه ها از وظایف نهاد های حاکمیتی با همکاری نخبگان است.

وی تاکید کرد: در بحث ساخت وسازها و بالا بردن ایمنی بناها باید از ظرفیت نخبگان علمی و دانشگاهها به خوبی بهره گرفته شود؛ به طور قطع  حفظ سرمایه های ملی کمتر از امنیت ملی نیست بلکه بالاتر است.

نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز  تاکید کرد: وجود بافت های نا ایمن  البرز، مسوولیت نخبگان و متولیان امور را برای مقاوم سازی این بافت ها سنگین تر می کند چرا که باید از خطرهای ناشی از سوانح طبیعی پیشگیری کرد.

وی گفت:  مهندسان ناظر ساختمان باید به مقررات ملی به عنوان حرفه ای نگاه و تبعیت کنند؛ مقاوم سازی باید از دستگاه های اجرایی ، مدارس ، بیمارستان ها و مکان های عمومی آغاز شود.

نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز اظهار کرد : سالانه چهار میلیون متر مکعب بنا در البرز ساخته می شود که اگر نظارت مناسب نباشد آسیب جدی خواهیم دید.

وی با اشاره به تراکم جمعیتی در البرز و تهران بر جدی گرفتن رعایت مقررات و آیین نامه های ساختمان تاکید کرد.

اقدام هوشمندانه دولت در بازآفرینی بافت های فرسوده 

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ایران با اشاره به خطرات بافت های فرسوده در زمان وقوع حوادث احتمالی طبیعی مانند زلزله ، اقدام دولت سیزدهم برای بازآفرینی این بافت ها  را هوشمندانه توصیف کرد.

 عبدالرضا سروقدمقدم  در حاشیه همایش آموزشی – تخصصی ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله در کرج به خبرنگاران گفت: مقاوم سازی ونوسازی بافت های فرسوده در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن  نقش موثری در احداث خانه های ایمن برای مردم دارد.

وی بیان کرد: هرچند احداث ساختمان ها با لحاظ کردن مقررات ایمنی بنا هزینه ها را بالا می برد اما در زمان وقوع حادثه تهدیدها و آسیب ها به مراتب کاهش می یابد.

سروقدمقدم گفت : احداث بناهای مستحکم و مقاوم به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و طول عمر ساختمان ها با رعایت اصول ایمنی افزایش خواهد یافت.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ایران با اشاره به تدوین آیین نامه های جدید ساختمان در کشور اظهار کرد : تلاش ها براین است تا این آیین نامه ها در قالب برنامه های آموزشی به مهندسان ناظر ساختمان انتقال داده شود.

سروقدمقدم گفت: امروز وجود بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی در حاشیه شهرها از چالش ها  به شمار می رود که بدر کنار کنترل این روند، بازآفرینی و مقاوم سازی این بافت ها را

با سرعت پیش برد.

وی ، تخریب و اصلاح یا مقاوم سازی  بناهای غیرمقاوم  را ضروری دانست و افزود: پیشگیری از آسیب ها بهترین گام برای کاستن از خطرات در زمان وقوع حوادث احتمالی است.

سروقدمقدم،  همفکری و همکاری نخبگان و مهندسان ساختمان در پیشبرد برنامه های آموزشی و تدوین آیین نامه ها و مقررات جدید ساختمان  را مهمترین نیاز کشور در شرایط کنونی دانست.

در همایش یک روزه آموزشی– تخصصی ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله، آخرین یافته های علمی و مقررات و آیین نامه های ساختمان توسط کارشناسان تشریح شد.  

استان البرز دارای سه هزار هکتار بافت فرسوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha