حسین امامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شهرها شامل گلبهار، نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه، طرقبه، گناباد، تربت جام، ریوادِه، شاندیز، بردسکن، صالح آباد، مِشکان، روشناوند، آلماجق، بیدخت، گلمکان، چناران و باخرز است.
وی اضافه کرد: ۷۴ درصد اقلیم استان خشک و ۲۶ درصد نیمه خشک است، از ۳۷ دشت استان ۳۳ دشت با افت سفره های زیرزمینی مواجه است و ۱۵ دشت هم در شرایط بحرانی قرار دارند، لذا توجه جدی به موضوع سازگاری با خشکسالی ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: تامین ۳۱ دستگاه تانکر برای آبرسانی به شهرها و روستاهای دارای تنش در استان ضروری است، لذا استفاده از منابع آبی سایر ارگان های دولتی همچون ارتش، سپاه پاسداران، آستان قدس رضوی و عقد قرارداد با دارندگان تانکرهای آبرسان بخش خصوصی در دستور کار است.
امامی افزود: این شرکت تمام توان خود را برای تامین آب کمی و کیفی سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی در قالب یک میلیون و ۵۴۴ هزار مشترک را به کار گرفته است.
وی تاکید کرد: در این شرایط مدیریت مصرف آب بسیار ضروری است و روستاییان نیز باید از مصرف آب برای موارد غیرآشامیدنی نظیر شرب دام و آبیاری فضای سبز بپرهیزند.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی، به جز مشهد، زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین میشود.
به گزارش ایرنا، ۱۰۰ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از گستره این شهرستان در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
نظر شما