به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این شبکه آمریکایی نوشت بهنظر میرسد که جنگ اوکراین وارد مرحله جدیدی می شود و ما احتمالا در مراحل اولیه یک چرخش عظیم از رویکرد اولیه دولت بایدن هستیم.
این رسانه به گزارش تارنمای پولیتیکو استناد کرد و نوشت: در حالی که بایدن گفته است از اوکراین در تحقق هدف خود برای خارج کردن روسیه از خاک این کشور تا هر زمانی که طول بکشد، حمایت خواهد کرد اما گزارش پولیتیکو نشان می دهد که دولت بایدن چراغ خاموش از حمایت از اوکراین در تلاش خود برای دستیابی به پیروزی کامل عقب نشینی کرده است.
در مقابل، کاخ سفید اکنون به این فکر می کند که چگونه اوکراین را در موقعیت مذاکراتی قرار دهد که به امتیازات ارضی برای این کشور منجر شود.
این گزارش خاطرنشان کرد اخبار جنگ اوکراین بر شکست ضد حملات این کشور تاکید دارد و بازتاب نگرانی ها درباره کاهش منابع اوکراین و متحدانش برای بیرون راندن روسیه است.
پولیتیکو به نقل از مقامات دولت بایدن و دیپلمات های اروپایی عنوان کرد که آمریکا و اروپا در حال مذاکره درباره استقرار دوباره نیروهای کییف به دور از رویکرد تقریبا شکست خورده ضد حملات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و استقرار آنها در موضع دفاعی قوی تری علیه نیروهای روسیه در شرق هستند.
این رویکرد جدید شامل کمک به تحکیم برخی مواضع و مرزهای اوکراین و کمک به تقویت صنعت دفاعی این کشور است.
سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت که این تنها راه برای پایان فوری این جنگ از طریق مذاکره است و آمریکا خواستار آن است که اوکراین در این صورت در قویترین موضع ممکن قرار داشته باشد.
وی به پولیتیکو گفت که مذاکرات هنوز برنامهریزی نشده است اما دولت بایدن علنا تاکید دارد از هدف اوکراین در اخراج کامل روسیه از خاک این کشور حمایت می کند و این رویکرد تغییری نکرده است.
ام اس ان بی سی در ادامه گزارش خود آورده است: بایدن در دسامبر گذشته زمانی گفت آمریکا از اوکراین «تا هر زمانی که ما بتوانیم» به جای این که بگوید «تا هر زمان که طول بکشد» حمایت می کند؛ اظهاراتی که از کاهش حمایت این کشور از کییف حکایت دارد.
به نوشته این رسانه، از آغاز ضد حملات مورد انتظار اوکراین در تابستان، امیدهای زیادی وجود داشت که نیروهای این کشور قادر به بازپسگیری بخش های وسیعی از خاک باشند. اما اوکراین هرگز نتوانست سرزمین های زیادی را پس بگیرد و روسیه حتی برخی از اراضی کوچکی را که اوکراین برای حفظ آن سخت جنگیده بود، پس گرفته است.
کی یف فاقد نیروی انسانی، نیروی هوایی و منابع مالی برای غلبه بر کشوری بسیار قدرتمندتر است که موضع دفاعی در قلمرو خود گرفته است.
یک مقام ناتو به عنوان نشانه ای از ضعف ضد حملات حتی در ماه های اولیه آن، پیشنهاد توافق ارضی با روسیه را به عنوان بخشی از راه حل حل جنگ کنونی در اوکراین ارائه داد.
در آن زمان، دیپلمات های اروپایی و اوکراینی، او را به دلیل منحرف شدن از موضع غرب در جنگ محکوم کردند اما این پیشنهاد بازتاب افزایش احساسات درباره ظرفیت و توان اوکراین برای شکست دادن روسیه در میدان جنگ است.
این احساس از آن زمان توسط ژنرال والری زالوژنی فرمانده کل ارتش اوکراین، تکرار شد وی در نوامبر به اکونومیست گفت که کشورها به «بن بست» رسیده اند و به احتمال زیاد هیچ پیشرفت عمیقی وجود نخواهد داشت. زلنسکی ایده به بن بست رسیدن را رد کرده است.
در کنار بی نتیجه بودن ضد حملات، حمایت آمریکا از اوکراین نیز محدود بوده است. جمهوریخواهانی که تحت فشار پایگاه حزبی خود و دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا هستند بارها مانع از ادامه کمکها به کییف شدهاند.
شکست ضد حملات نیز کار را برای دولت بایدن برای قانع کردن کنگره برای حفظ کمک ها به اندازه مراحل اولیه جنگ دشوار کرده است.
بعلاوه نگرانیهایی درباره کاهش انبار تسلیحات آمریکا وجود دارد و این در حالی است که چنین نگرانیهایی با توجه به احتمال گسترش جنگ غزه به مناطقی که اهمیت راهبردی برای آمریکا دارد، تشدید شده است.
این پرسش که دولت بایدن چگونه می تواند اوکراین را هم از لحاظ راهبردی و هم از لحاظ سیاسی آماده مذاکرات کند، همچنان باقی است.
یک رویکرد کمک به اوکراین برای تقویت سلاح های تولیدی خود و نیروهایش برای قرار گرفتن در موضعی قوی برای بازدارندگی ضد حملات عمده از سوی روسیه است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه سینگالهایی را ارسال کرده که نشان میدهد علاقهمند به مذاکرات آتشبس در صورت حفظ کنترل روسیه بر دستاوردهای ارضی خود است.
این بدان معنا نیست که پوتین برای تصاحب اراضی بیشتری تمایل ندارد. یک موقعیت دفاعی قویتر برای اوکراین میتواند زمینه را برای مذاکرات فراهم کند.
به لحاظ سیاسی، کارزار ریاست جمهوری بایدن مجموعه ای از متغیرها را معرفی می کند تا مطمئن شود که وی در برابر پوتین «قوی» و به عنوان یک رهبر سیاست خارجی در مسیر مبارزات انتخاباتی، فردی شایسته به نظر می رسد.
حتی در صورت موافقت اوکراین با امتیازات ارضی، دولت بایدن می تواند جنگ را به دلیل نگرانی از این که چنین امتیازاتی او را ضعیف نشان دهد، به تعویق بیاندازد.
این رسانه مدعی شد با توجه به این که پوتین ترجیح می دهد درباره سرنوشت اوکراین با ترامپ مذاکره کند، بعید به نظر می رسد که توافق بزرگی قبل از روز انتخابات انجام شود.
ام اس ان بی سی در پایان تحلیل خود از سرنوشت جنگ اوکراین نوشت: این احتمال که اوکراین ممکن است در مقطعی عملا یک پنجم از خاک خود را به روسیه واگذار کند، غمانگیز و خشمآور است. اما باز هم نتیجه بهتری نسبت به آنچه در هفتههای اولیه جنگ محتمل بهنظر میرسید، خواهد بود. در آن زمان تصور میشد روسیه بی هیچ زحمتی، کییف را سرنگون میکند و بیشتر خاک این کشور را تصرف میکند.
اگر راه حل مورد مذاکره شامل تسلیم کردن اراضی اوکراین باشد، کییف برنده جنگ اوکراین نیست اما روسیه را از هدف خود برای دستیابی به سلطه کامل به این کشور بازداشته است.
نظر شما