کریم علیزاده آذر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: روزانه حدود ۵۰۰ کیلوگرم انواع زبالههای عفونی در بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان تولید میشود که با احتساب این میزان مشکل دفع زباله های عفونی برطرف شده است.
وی اضافه کرد: همچنین بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم زباله های عفونی در مطب ها و بخش خصوصی تولید می شود که توسط دستگاه اتوکلاو بی خطرسازی خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت مهاباد بیان کرد: باتوجه به ظرفیت بی خطرسازی این دستگاه، امکان ارسال زباله های عفونی از جمله بوکان برای بی خطرسازی نیز وجود دارد.
علیزاده آذر اضافه کرد: دستگاه بی خطرساز پسماند قبلی دارای ظرفیت ۶۰۰ لیتر و به دلیل عمر بالای ۱۵ سال دچار استهلاک شده بود.
به گزارش ایرنا، پسماندهای پزشکی ویژه به تمامی پسماندهای عفونی و زیان آور ناشی از بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، آزمایشگاههای تشخیص طبی و سایر مراکز مشابه که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیّت، بیماری زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن که به مراقبت ویژه (مدیریت) نیازدارند، گفتهمیشود.
چـهار دسته اصلی پسماند پزشکی شامل پسماند عفونی، پسماند تیز و برنده، پسماند شیمیایی، دارویی و پسماند عادی است، بی خطرسازی نیز شامل اقداماتی است که ویژگی خطرناک بودن پسماند پزشکی را رفع می کند.
تابستان سال جاری نبود دستگاه بی خطرسازی زبالههای عفونی و انباشت آنها در تنها بیمارستان مهاباد به تهدیدی برای سلامت شهروندان تبدیل شده و مشکلاتی را به وجود آورده بود.
نظر شما