حفظ محیط زیست با سامانه ایرانی تصفیه پساب‌های خطرناک نفتی و پتروشیمی

تهران - ایرنا - فناوران یک شرکت دانش‌بنیان با تولید سامانه خنثی‌سازی و تصفیه پساب‌های خطرناک نفتی و پتروشیمی، گام بلندی در مسیر بی‌نیازی کشور به واردات این تجهیزات و حفظ محیط زیست برداشتند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، علی پورخلیل مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر تولید کننده این سامانه به تولید سیستم خنثی‌سازی کاستیک مستعمل اشاره کرد و گفت: این محصول یک سیستم برای تصفیه و خنثی‌سازی کاستیک مستعمل است که در صنایع نفتی و پتروشیمی، کاربردی مهم و حیاتی دارد.

وی افزود: این شرکت دانش‌بنیان در زمینه ساخت سیستم‌های غشایی برای گاززدایی و گازدهی به آب با هدف تولید آب با کیفیت و تصفیه پساب برای صنایع مختلف کشور، فعالیت دارد و در جدیدترین تحقیقات خود، موفق شده است سامانه خنثی سازی پساب کاستیک را محقق کند.

این فناور ادامه داد: کاستیک مستعمل یکی از پرخطرترین بخش های پساب‌های صنایع پالایشی و پتروشیمی با بالاترین درجه آلودگی است که رها شدن آن در محیط زیست، خطرات بسیار سنگین مانند آلودگی آب‌های زیر زمینی را به دنبال دارد و حتی برخی پالایشگاه‌ها به دلیل تولید این ماده و تاثیر آن بر طبیعت در سال گذشته تعطیل شده‌اند.

پورخلیل تصریح کرد: ترکیبات کاستیک مستعمل بسیار متنوع است و متناسب با منشأ و ترکیب آنها در گروه سولفیدی، نفتنیکی و کریسیلیکی تقسیم‌بندی می‌شوند و از طریق روش‌های مختلفی چون خنثی‌سازی با سولفوریک اسید، تزریق در چاه‌های عمیق، انعقاد الکتروشیمیایی و لخته‌سازی، اکسایش هوازی، اکسایش کاتالیستی، اکسایش پیشرفته، روش‌های زیستی و فیزیکی برای تصفیه کاستیک مستعمل بهره می‌گیرند.

وی همچنین اظهار داشت: تنها پنج کشور در دنیا از تجهیزات فناورانه برای خنثی‌سازی کاستیک مستعمل برخوردار هستند و شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر تنها شرکتی در کشور است که کار تصفیه این ماده را انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر در خصوص روش مورد استفاده برای تصفیه این ماده هم گفت: در این روش تصفیه با استفاده از غشاهای نانوکامپوزیتی انجام می‌شود. ورودی این دستگاه، پسابی است که دارای باز قوی است و زمانی که این پساب وارد این دستگاه می‌شود، ابتدا فرآیند خنثی‌سازی اجرایی می‌شود و پ هاش (pH) آن به میزان غلظت آب‌های عاری از آلودگی می‌رسد و بعد از آن فرآیند حذف آلاینده‌های محلول در پساب مانند TDS و COD صورت می‌گیرد.

پورخلیل یادآور شد: خروجی این دستگاه با توجه به استانداردهای مورد درخواست مشتریان ما، آبی است که متناسب با استانداردهای محیط زیستی خواهد بود.

وی تصریح کرد: فناوری استفاده شده در این سیستم بومی‌سازی شده و کمتر از پنج درصد مواد آن از خارج از کشور تامین و وارد می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان به قیمت یک سوم نمونه وارداتی این محصول اشاره و بیان کرد: این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی آن با کیفیت بالاتر، قیمت و هزینه تمام شده بسیار پایین‌تری دارد و دارای پشتیبانی و خدمات پس از فروش کامل است.

براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پورخلیل از زمینه‌سازی صرفه جویی ارزی یک میلیون یورویی سالیانه تولید این محصول در داخل کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر ۶ نفر به طور مستقیم در حال فعالیت در این زمینه هستند که پس از ورود آن به بازار این عدد به تعداد نیروی کار ۳۰ نفر به صور مستقیم ارتقا می‌یابد که البته اشتغالزایی غیر مستقیم این محصول با توجه به حلقه‌های کسب و کار ایجاد شده بسیار بالاتر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha