مجتبی ناجی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توجه بیش از حد به فرزند از یک سو و بی توجهی و طرد او از خانواده از سوی دیگر عوامل موثری هستند که میتواند به ناسازگاری و انحراف و کج روی او منجر شود.
وی با اشاره به اینکه خانواده، کوچکترین نهاد اجتماعی است که اساس و زیرساخت واحدهای بزرگتر به شمار میرود گفت: میزان موفقیت و سهمی که فرزندان برای ایفای نقش در جامعه ایفا میکنند بستگی کامل به نحوه رشد، تربیت و رفتار در کانون خانواده دارد.
این روانشناس افزود: بررسیها نشان می دهد که اگر کودک مورد توجه خانواده واقع نشود و یا از خانواده طرد شود و یا بر عکس اگر بیش از حد مورد توجه و حمایت واقع شود آماده کج روی، ناسازگاری و تجاوز به حقوق دیگران خواهد شد.
ناجی، با بیان اینکه والدین تاثیر عمیقی بر رفتار و شخصیت فرزندان میگذارند گفت: اگر محیط خانواده سالم باشد کودک با اعتماد به نفس و احساس مسوولیت بیشتری در جامعه حاضر میشود.
وی یادآور شد: کودکانی که در محیط خانه با رفتار صحیح تربیت نشدهاند به رفتارهایی ازجمله ترک خانه، مدرسه و ناسازگاری با دیگران اقدام میکنند.
استاد روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، همچنین حمایت بیش از اندازه و چشم پوشی بی نهایت پدر و مادر از اشتباهات فرزندان را نیز از دیگر تهدیدات تربیتی برای آنها عنوان کرد که به پرورش افرادی پرتوقع و ناکارآمد در جامعه منجر میشود که با دیگران قدرت سازش و ارتباط صحیح نخواهند داشت.
وی با اشاره به تهدید بزرگ آسیب اجتماعی از نوع اعتیاد برای افرادی با تربیت ناصحیح در خانواده گفت: این افراد به عنوان یک موجود ضد اجتماعی طعمه خوبی برای قاچاقچیان و خرده فروشان مواد مخدر به شمار میآیند.
این روانشناس افزود: عواقب خطرناک اعتیاد ایجاب می کند که والدین در تربیت فرزندانشان از لحظه تولد تا دوران نوجوانی دقت و حساسیت بیشتر و رفتاری متعادل و مناسب با آنها داشته باشند.
وی تاکید کرد: برای سالم سازی محیط خانواده، اعضای خانواده باید اصلاح رفتاری را از خود شروع کنند تا بتوانند افرادی با اندیشه، گفتار، رفتار درست و منطقی به جامعه تحویل دهند و آنها را از آسیبهای اجتماعی پیرامون برحذر دارند.
نظر شما