وحید ملتجی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان ایران، هر ساله به عنوان یک رویداد جنبی جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان تلقی و برگزار میشد. از آنجایی که خود جشنواره یک رویداد بزرگ بینالمللی است، شاید کمتر به المپیاد توجه میشد. تدبیری که امسال شده این است که المپیاد به طور جداگانه برگزار شود. بنابراین با فاصله زمانی چند ماهه از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، این رویداد برگزار میشود.
وی افزود: این رویداد ثمرات متعددی هم داشته و کسانی که در دورههای قبلی شرکت کردند، غالبا افرادی هستند که فیلمسازند و در این عرصه توانستهاند رشد کنند و این یکی از اهداف المپیاد است.
ملتجی گفت: در این دوره، فرصت تقریبا دو ماههای فراهم شد که کودکان و نوجوانان ایران در فراخوان شرکت کنند که شامل دو بخش ایده و یا فیلمنامه و فیلم است؛ قرار بر این بود که نوجوانان ایده خود را نوشته و یا این که فیلم کوتاهی بسازند و با موضوعاتی که مشخص شده بود آثار خود را ارسال کنند که این اتفاق هم افتاد.
مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: بیش از ۱۲۰۰ اثر به دبیرخانه رسید که نسبت به دورههای گذشته با رشد بیش از دو برابری، با مشارکت بالایی همراه بود که شاید برگزای جداگانه رویداد عامل این مساله شد. از این تعداد اثر که از ۷۵ شهر کشور شرکت کردند عمدتا ایدههای ارسالی بود.
ملتجی افزود: هیات انتخاب شامل ۶ نفر از بزرگان این عرصه و کسانی هستند که در حوزه سینمای ایران صاحب تجربهاند. این هیات در دو بخش آثار را داوری کردند و آثار منتخب اعلام شدند که در مرحله بعدی، این آثار و افراد به رویداد المپیاد که به مدت ۵ روز در اصفهان برگزار خواهد شد، معرفی میشوند.
وی گفت: بخشی از آن، آموزههایی است که توسط استادان برای نوجوانان ارائه میشود و آنها قرار است در شهر اصفهان به فیلمسازی بپردازند و ایدههای خود را در کنار مربیان پرورانده و تبدیل به فیلم کوتاه کنند.
مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان اضافه کرد: در نهایت ۷ نفر از برجستگان سینمای ایران داوری هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان را انجام میدهند.
وی اظهار داشت: در بخش پایانی المپیاد که برگزاری رویداد و مهمترین بخش آن است ۳۰ نفر شامل برگزیدههای بخشهای ایده و فیلمساز هیات انتخاب، حضور دارند. اینها در کنار هم قرار گرفته و گروههایی را تشکیل میدهند که این گروهها کار فیلمسازی را در شهر اصفهان انجام خواهند داد.
ملتجی ادامه داد: این افراد، فیلمهای کوتاهی تهیه میکنند و در نهایت، سه گروه انتخاب میشوند که به ترتیب مدالهای طلا، نقره و برنز را دریافت میکنند.
وی گفت: امیدواریم المپیاد در مسیری که پیش میرود جایگاه خود را پیدا کند و مانند المپیادهای فیزیک، شیمی و نجوم، المپیاد فیلمسازی هم در این سطح قرار بگیرد.
مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان افزود: اکنون شاید این گونه است، اما بروز اجتماعی آن کمتر است. این امر، یکی از سیاستهای دراز مدت المپیاد محسوب میشود تا این رویداد و برگزاری آن را در جایگاه اصلی خود قرار دهد.
نظر شما