به گزارش ایرنا؛ چهارخطه بودن محورهای ارتباطی امروز یکی از موضوع های توسعه یافتگی است که در حال حاضر از ۹۱۰ کیلومتر انواع راه در شهرستان ملایر، ۱۴۲ کیلومتر آن بزرگراه، ۳۶ کیلومتر راه اصلی، ۱۳۸ کیلومتر راه فرعی، ۴۳۰ کیلومتر راه روستایی آسفالته، ۴۲ کیلومتر شوسه شنی روستایی و ۱۲۲ کیلومتر راه خاکی و بین مزارع و ۲ هزار و ۳۵۰ دهانه انواع پل و آبرو است که از این نظر ملایر در کریدور ارتباطی بسیار خوب قرار دارد.
با توجه به ثبت تردد شمار راههای حوزه استحفاظی، سالانه ۳۰ میلیون تردد در سطح راههای شهرستان ملایر ثبت شده که اگر هر تردد ۲ نفر لحاظ شود، در مجموع سالانه ۶۰ میلیون نفر از حوزه راههای استحفاظی این شهرستان تردد میکنند که راهداری و حمل و نقل جادهای همواره بستری امن را برای مردم از لحاظ مسافر و بار فراهم میکند.
همچنین سالانه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن بار توسط ناوگان باری شهرستان ملایر در سطح کشور جابجا میشود و حدود ۴۰۰ هزار مسافر توسط ناوگان عمومی مسافری از طریق ناوگان اتوبوسی، مینیبوسی و سواری به مقاصد مختلف کشور در حال جابجایی هستند و به دلیل قرار گرفتن ملایر در کریدور اصلی زائران اربعین و عتبات عالیات، سالانه میزبان شمار زیادی از زائران است.
ثبت سالانه ۶۰ میلیون تردد در محورهای ارتباطی ملایر
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر معتقد است: با توجه به اینکه راهها همواره نیاز به نگهداری و مرمت دارند و رسالت مهم ما در طول سال و به صورت شبانهروزی در فصل گرم و سرد سال، نگهداری راهها به شکل مطلوب برای خدمات بهتر و ایمن بر عهده کاربران جادهای است که در همین راستا پروژههای خوبی اجرا شده و یا در حال انجام است.
«هاشم اسکندریان» در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: در دولت سیزدهم بیش از ۹۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای شریانی این شهرستان انجام شد و ۱۵ کیلومتر بهسازی و آسفالت راه روستایی در دست اقدام است که هفت کیلومتر آن امسال افتتاح و هشت کیلومتر باقیمانده سال آینده با اختصاص اعتبارات و مساعد شدن شرایط جوی به بهرهبرداری میرسد که در نوع خود یک رکورد است.
وی با بیان اینکه امسال ۴۰ کیلومتر روکش آسفالت بالغ بر ۳۷۰ هزار تُن آسفالت در سطح راههای حوزه استحفاظی ملایر اجرا شد، افزود: بهسازی و آسفالت هفت کیلومتر راه روستایی این شهرستان شامل روستای «هریرز»، «پریان» و ۲ کیلومتر راه روستایی «مالیچه» و «سراب طجر» است که هفته دولت به بهرهبرداری رسید.
آسفالت راه روستایی هریرز- پریان؛ مطالبهای ۱۲ ساله
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر بیان کرد: اجرای پروژه آسفالت راه روستایی «هَریرز» و «پریان» مطالبه ۱۲ ساله مردم این روستاها و خانواده معظم شهدا بود که در دولت سیزدهم محقق و ۲ کیلومتر آن اجرا شد و ۲ کیلومتر باقیمانده سال آینده به اتمام میرسد و علاوه بر این، ۲ پروژه کنارگذر پل مهدویه و کنارگذر پل هزارجریب با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال نیز اجرا شد که در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
اسکندریان بهسازی و آسفالت راه روستایی «گولوند» به طول ۱.۸ کیلومتر با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال را از دیگر پروژهها برشمرد و افزود: امسال عملیات احداث ابنیه، زیرسازی و خاکریزی این پروژه به اتمام رسید و سال آینده با مساعد شدن شرایط جوی، بیس و آسفالت آن انجام میشود که اهالی روستای همراهی خوبی با ما داشتند.
رئیس اداره راهدای ملایر: در دولت سیزدهم بیش از ۹۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای شریانی این شهرستان انجام شد و ۱۵ کیلومتر بهسازی و آسفالت راه روستایی در دست اقدام است.
وی از دیگر اقدامات به بهسازی و آسفالت راه روستایی «کوسجخلیل» به طول سه کیلومتر و اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال اشاره کرد که عملیات احداث ابنیه، پلها، خاکریزی و زیرسازی به اتمام رسیده و در صورت تخصیص اعتبارات عملیات بیس و آسفالت آن سال آینده به اتمام میرسد.
در این میان تعریض محور ملایر به قوزان و اسلامشهر آقگل از اقدامات مهم و مطالبه مهم مردم بود که با نگاه عدالتمحور دولت و پیگیریهای مسئولان مربوطه پس از سالها به عنوان یک پروژه ملی محقق شد و امسال چهار کیلومتر از پروژه عملیات زیرسازی و احداث ابنیه، بیس و آسفالت آن به بهرهبرداری رسید.
اجرای پروژه ملی تعریض محور ملایر- قوزان در دولت سیزدهم
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر طول این پروژه ملی را ۱۲ کیلومتر عنوان و بیان کرد: پروژه تا سه راهی قوزان با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال برنامهریزی شده که ابنیه فنی هفت کیلومتر از طول مسیر به تعداد ۱۵ دستگاه پل اجرایی شد و پیشبینی ما این است که با تخصیص اعتبارات مابقی پروژه تا پایان سال آینده به اتمام میرسد.
اسکندریان از دیگر اقدامات در حوزه راه روستایی به اجرای بخشی از عملیات زیرسازی راه روستایی «بهمنآباد- ناصحآباد» اشاره کرد که قرارداد احداث ابنیه منعقد شده و با مساعد شدن شرایط جوی عملیات اجرایی آن آغاز میشود و برای تکمیل پروژه شامل زیرسازی، بیس و آسفالت به تخصیص اعتباراتی بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال نیاز داریم.
به گفته وی؛ یکی از رسالتهای مهم ما فراهم آوردن بستری امن و ایمن جهت کاربران جادهای در حوزه بار و مسافر است که در این راستا پروژههای کمنظیری از لحاظ کمیت و کیفیت طی سالجاری اجرا شد.
وی ادامه داد: اصلاح و ایمنسازی ۲۱ نقطه دارای تصادف، آشکارسازی و ارتقای ایمنی ۵۰ نقطه دارای تصادف، تعمیرات ۱۲ دستگاه پل، تعریض ۱۰ دستگاه پل، لایروبی ۸۰ دستگاه پل، اجرای هفت کیلومتر نیوجرسی از جمله این طرح ها است.
برای نخستین بار؛ ۵۰۰ کیلومتر خطکشی راههای ملایر اجرا شد
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر یادآور شد: در حال حاضر ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار در این شهرستان داریم که از این تعداد ۱۶۲ روستای دارای راه آسفالته هستند و آسفالت روستای «گولوند» با ۲۷ خانوار در دست اقدام است و روستای «چشمهپهن ننج» تنها روستای بدون راه آسفالته است، مابقی روستاها نیز زیر ۲۰ خانوار هستند.
اسکندریان ضریب آسفالت راه روستایی بالای ۲۰ خانوار این شهرستان را بیش از ۹۰ درصد عنوان و پیشنهاد کرد: با توجه به مهاجرت معکوس به روستاها، اگر جمعیت روستایی در سامانه آمار ثبت شود، در ردیف بودجه قرار میگیرند و ما نسبت به آسفالت باقی روستاها اقدام میکنیم.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر: در حال حاضر ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار در این شهرستان داریم که از این تعداد ۱۶۲ روستای دارای راه آسفالته هستند.
به گفته وی؛ چند سال آسفالت راه روستایی تعطیل بود که در سه سال اخیر به ویژه در دولت سیزدهم، ۱۸ کیلومتر روکش آسفالت راه روستایی در منگاوی، ازندریان، دهلق، طجر سامن، شوشاب و آورزمان اجرا شد.
به گفته وی همچنین هفت کیلومتر بهسازی و آسفالت راه روستایی شامل احمدآباد، اوچ تپه، مالیچه، سراب طجر، پریان، هریرز اجرا و هشت کیلومتر دیگر نیز سال آینده شامل ادامه راه سراب مالیچه، گولوند و کوسجخلیل به اتمام خواهد رسید.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر اظهار داشت: علاوه بر این قرارداد اجرای روکش آسفالت روستای «دهچانه» به طول ۳۰ کیلومتر و با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار منعقد شده که با مساعد شدن هوا اجرا خواهد شد و نسبت به رگلاژ و تسطیح راهای روستایی شنی نیز به صورت مستمر به طول ۱۰۰ کیلومتر اقدام کردهایم.
اصلاح ۲۱ نقطه حادثهخیز شهرستان ملایر؛ ثبت رکورد بیسابقه
اسکندریان ادامه داد: با توجه به هدفگذاری دولت سیزدهم و ابلاغ برنامههای ملی و استانی سازمان راهداری، مهمترین وظیفه این اداره رفع نقاط حادثهخیز جهت کاهش تلفات جادهای در سراسر کشور است و تمام نقاطی که در سنوات گذشته یا سالجاری دارای تصادف بودند، به صورت روزانه و در اسرع وقت با کمک کمیته کارشناسی مشترک و فرماندهی پلیس راه مورد ارزیابی، بررسی و اقدام جهت اصلاح و ایمنسازی قرار گرفت.
وی گفت: در این راستا به رکورد بیسابقه اصلاح ۲۱ نقطه دارای تصادف در هشت ماهه ابتدای امسال شامل گردنه زاغه و آبدر، پیچ و تقاطع زمانآباد، پیچهای نقاطی همچون الفاوت، پیرمیشان، سالوک، کرکان، شیرینآباد، بهشت هاجر، نسیبه، کمازان، سپنتا، فروز، چشمهعلی محمد، دُم سیاه، هنرستان، تقاطع شوشاب، دوربرگردان ابتدای حوزه اراک، گردنه ابوالقاسمخانی، تقاطع نازول و نمازگاه و پیچ خیرآباد، گردنه و پیچ یونس، پیچ دوراهی ملایر- بروجرد، تقاطع لوله گاز جاده آورزمان و تقاطع رضوانکده اشاره کرد.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر یادآور شد: در گردنه زاغه اصلاح شیب عرضی با ۶۰ هزار مترمربع آسفالت شد و ۳.۵ کیلومتر نیوجرسی، چهار کیلومتر روشنایی روی نیوجرسی با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار، ۲۵۰ عدد تابلو، ۹ دستگاه چراغ چشمکزن نصب و ۲۶ کیلومتر خطکشی و راهاندازی ۱۲۰ پایه روشنایی در این مسیر انجام شد.
اسکندریان از دیگر پروژههای اصلاح نقاط حادثهخیز به پیچ خیرآباد اشاره و بیان کرد: در این نقطه حادثهخیز ۵۰ هزار مترمربع خاکبرداری، ۳۰ هزار مترمربع آسفالتریزی، ۲ کیلومتر شانهسازی، ۸۰۰ متر احداث خاکریز ایمنی و پنج هزار متر خطکشی اجرا و ۷۰ عدد نصب تابلو و ۱۰۰ عدد چشم گربهای نصب شد و سه ماه به طور جدی کار کردیم.
کاهش ۹ درصدی تلفات جادهای در شهرستان ملایر
به گفته وی؛ روزانه بین ۳۰ تا ۵۰ نوع فعالیت در اداره راهداری و حمل و نقل جادهای انجام میدهیم که حداقل ماهانه ۹۰۰ فعالیت و در سال حدود ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار نوع فعالیت در سامانه کشوری ثبت میشود و این یک رکورد برای ما به شمار میرود.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر همچنین رفع مشکل آبگرفتگی ورودی و زیرگذر روستای حاجیآباد و زیرگذر نازول و مهرآباد را از دیگر پروژهها در راستای جلب رضایتمندی مردم برشمرد و افزود: ۵۹۰ پایه چراغ روشنایی در راههای شریانی ملایر اصلاح و ۲۴ ترانس را ایمنسازی کردیم و چهار کیلومتر از مسیر گردنه آبدر را به کابل خودنگهدار تبدیل کردیم که روشنایی گردنه زاغه نیز دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
اسکندریان: طی ۹ ماهه امسال شاهد کاهش ۹ درصدی تلفات جادهای در این شهرستان بودیم و به گفته سرهنگ فکری فرمانده پلیس راه استان همدان، در شهرستان ملایر طی یکسال به اندازه ۱۰ سال گذشته در حوزه راهداری و ایمنسازی راهها کار انجام شده است.
اسکندریان با اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده طی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش ۹ درصدی تلفات جادهای در این شهرستان بودیم، گفت: به گفته سرهنگ فکری فرمانده پلیس راه استان همدان، در شهرستان ملایر طی یکسال به اندازه ۱۰ سال گذشته در حوزه راهداری و ایمنسازی راهها کار انجام شده است.
وی همچنین به فعالیت ۱۱ مجتمع خدماتی رفاهی در محورهای مواصلاتی این شهرستان در مسیر رفت و برگشت اشاره کرد و افزود: در حوزه استحفاظی این شهرستان تمامی محورهای شریانی، اصلی و محور فرعی ازناو به خنداب دارای مجتمع خدماتی و رفاهی است و آمادگی کامل جهت صدور مجوز برای محورهای روستایی و فرعی را داریم.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر ادامه داد: در راستای ارائه خدمات به مسافران و کاربران جادهای، امسال مجتمع خدماتی ارگ در ابتدای حوزه استحفاظی ملایر از سمت اراک افتتاح شد و ۶ پروژه نیز در قالب مجتمع خدماتی و رفاهی موافقت اصولی آنها اخذ شده و در سالهای آتی اجرایی خواهند شد.
نظر شما