معاون استاندار : سه‌هزار میراث تاریخی فارس نیازمند مولدسازی گردشگری است

شیراز – ایرنا – معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به میزبانی فارس از سه هزار اثر تاریخی، گفت: باید برای آثار تاریخی پرشمار استان مدل گردشگری و کارکرد اقتصادی تعریف کنیم تا مولد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد فرخ‌زاده شامگاه سه‌شنبه در نشست تخصصی توسعه پایدار در گردشگری فارس اظهار کرد: یکی از امکانات فارس که مولدسازی نشده همین میراث تاریخی است که سالانه هزینه بالایی برای میراث‌داری آن صرف می‌شود اما برخی از آنها شمار بسیار کمی بازدیدکننده دارند، بنابراین باید برای آنها مدل‌ها و کارکرد اقتصادی تعریف کرد و با استفاده از تعاونی‌ها، بخش خصوصی و جذب ریزسرمایه‌ها به سوی مولدسازی آنها حرکت کرد.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ تا ۱۵ واحد سرمایه گذاری در حوزه صنعت ۲ واحد شغل ایجاد می‌شود در حالی که این نسبت در صنعت گردشگری برعکس است یعنی با هر ۲ واحد سرمایه گذاری ۱۰ تا ۱۵ واحد اشتغالزایی می‌شود.

معاون استاندار فارس افزود: به عنوان نمونه با احداث فاز یک یک واحد پتروشیمی با حجم سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد دلار حدود ۱۳۰ شغل جدید ایجاد می‌شود، در حالی که یک مجتمع گردشگری با ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کرد بیش از ۱۰۰ نفر شغل ایجاد می کند و این نشان دهنده موثر و مقرون به صرفه بودن سرمایه‌گذار در این عرصه است.

وی یادآور شد: پیش بینی شده سال آینده ۴۳۰ میلیون نفر در جهان در عرصه گردشگری اشتغال داشته باشند که چیزی نزدیک به پنج درصد جمعیت جهان را شامل می شود.

اهمیت رویدادپردازی در توسعه گردشگری

فرخ‌زاده با اشاره به بررسی‌های استان برای توسعه پایدار گردشگری، گفت: بررسی‌ها نشان داده که امروز در دنیا ۶۷ موضوع گردشگری شناخته شده که البته قابل تکمیل است و کشورهای پیشرو در این زمینه، برای همه موضوعات بهانه‌هایی را برای جذب مخاطب پیدا می کنند و برای آن یک سناریوی خاطره انگیز و متفاوت طراحی کنند.

وی با اشاره به پیشرفت خوب برخی کشورهای خاورمیانه در جذب گردشگر، عنوان کرد: به عنوان نمونه امارات متحده عربی افطاری ماه مبارک رمضان را در هواپیما در آسمان این کشور به عنوان یک کارکرد خلاقانه گردشگری ارائه کرده یا بر روی گردشگری ورزشی به شدت کار و سرمایه گذاری کرده است.

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس ادامه داد: طی ۲ سال گذشته برنامه ریزی‌های خوبی در فارس انجام شده و به عنوان نمونه با تمرکز بر گردشگری ورزشی توانستیم در لارستان میزبان دیدار دوستانه روسیه و ایران باشیم، طی ۲ روز ۶ هزار بلیت فروخته شد و براساس گزارش فرماندار برای مردم نیز بسیار رضایتبخش بوده است.

وی اضافه کرد: اکنون نیز میزبانی فارس از مسابقات تنیس را دنبال و تلاش می‌کنیم تا فضای کسب و کار در حوزه گردشگری ورزشی اقناع شود و توسعه یابد.

فرخ‌زاده با اشاره به برخی دیگر از جاذبه‌های نهفته فارس در گردشگری، گفت: این استان ۲ مزرعه پرورش شتر دارد که مورد استقبال است، سالانه درآمدهای بالایی از مسابقات زیبایی و شترسواری نصیب کشورهای مختلف می‌شود و این از ظرفیتهای بزرگ فارس نصیب یکی از ظرفیت‌ گسترده فارس است که در شمال از پیست اسکی و در جنوب از بیابان‌های لم یزرع مناسب برای این برپایی چنین رویدادهایی برخوردار است.

وی یادآور شد: برخی معتقدند که صنعت توریسم سومین صنعت سودآور دنیا است و این یعنی عاقلانه ترین وجهه سرمایه گذاری است که دنیا به این سمت حرکت کرده است.

فرخ‌زاده اظهار کرد: فارس و ایران ظرفیت‌های بزرگ گردشگری دارند که در همه این سالها احصا نشده و بالقوه باقی مانده است.

معاون استاندار : سه‌هزار میراث تاریخی فارس نیازمند مولدسازی گردشگری است

مشکلات صنایع دستی برای شکوفایی اقتصادی

معاون استاندار فارس یادآور شد: در حوزه صنایع دستی امروز چین بزرگترین صادر کننده و پس از آن انگلستان است و کشورهای آسیایی هند، ترکیه و تایوان نیز پیشرفت‌های خوبی را در این زمینه تجربه کرده‌اند.

وی اضافه کرد: چهار درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا از محل فروش آثار هنری در حراجی‌ها به دست می‌آید که رقم بسیار بزرگ و موجهی است.

فرخ‌زاده با اشاره به ظرفیت بالای ایران در هنر و صنایع دستی، اظهار کرد: عدم ساخت استاندارد برای صنایع دستی یکی از مشکلاتی است که مانع از رونق اقتصادی آن در کشور شده است.

وی افزود: مشکل ایجاد بازار و ایجاد تناسب میان بازارهای داخلی و خارجی صنایع دستی از دیگر مسائلی است که نیازمند تلاش بیشتری هنوز باید تلاش بیشتری است.

عمانی‌ها بیش از ۵۵ درصد گردشگران ورودی به فارس

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت فارس گفت: بیشترین تراکم گردشگری کشور با ۵۵ درصد از عراق بوده است و اما در فارس بیشترین ورودی با بیش از ۵۵ درصد از کشور عمان رقم خورده است.

وی یادآور شد: در یکسال گذشته از ۱۵۴ ملیت به ایران سفر کرده اند که ممکن است تراکم آن یک نفر تا چندین میلیون نفر متغیر باشد.

او گفت: ۹۷ درصد از گردشگری در ایران با هدف تفرج و ۲.۱ آن نیز تجاری بوده است که البته از این میزان بخشی نیز مربوط به گردشگری سلامت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha