معصومه نوروزی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این موضوع نشانه گرمایش جهانی است و استان ما نیز به تبع دیگر نقاط کشور و جهان با این پدیده درگیر شده است و یکی از عوامل اساسی تداوم خشکسالی و کاهش میزان بارشها در فصل زمستان به شمار میرود.
وی ادامه داد: افزایش حتی یک دهم درجه سانتیگراد دما اثرات و پیامدهای ناگواری بر روی رشد گیاهان و خاک میگذارد و این موضوع برای استان ما که یک استان کوهستانی و سردسیر است اثرات مخرب بیشتری دارد.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بارشهای سال آبی جاری در استان در مقایسه با میانگین بلندمدت با کاهش بیش از ۵۰ درصدی روبروست، تصریح کرد: در حال حاضر ارتفاع برف در کوهرنگ به عنوان ایستگاه شاخص کشور صفر است.
نوروزی یادآور شد: چنانچه در ادامه فصل زمستان، بارشها از شرایط بهتری برخوردار شود، نمیتواند این میزان کسری را جبران کند و این موضوع هشداری برای تداوم خشکسالی در استان و به کارگیری تدابیری برای مدیریت مصرف آب است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در سال آبی گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۲) شانزدهمین سال متوالی خشکسالی خود را پشت سر گذاشت.
افزایش دمای هوا و تبخیر آب نیز در وقوع این خشکسالیها تاثیرگذار بوده است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نظر شما