بهزاد شاکرمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از ۵۰ درصد مصوبات این شهرک ها انجام شده است و ۲ شهرک در "پیرجد و سرآبستان " خرم آباد و یک شهرک نیز در "تنگ قلعه" کوهدشت احداث می شود.
وی تصریح کرد: عقد قرارداد ساخت این شهرک ها با مشاور انجام شده و در حال طراحی است تا بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته هشت هزار و ۸۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در این مناطق ساخته شود.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه تلاش می شود واحدهای این شهرک ها ویلایی و در مساحت ۳۰۰ متر مربع احداث شود، ادامه داد: بر اساس قانون، شهرک باید خارج از حریم شهر احداث شود و به طور معمول پنج تا ۳۰ کیلومتر از شهر مادر فاصله دارند.
شاکرمی یادآور شد: برنامه ما ساخت دست کم ۱۰ شهرک است که مشاور این امر انتخاب شده و ۲۶ نقطه را برای شهرک سازی معرفی کرده است و در شهرهایی که کمبود زمین وجود دارد ، شهرک سازی در دستور کار قرار دارد.
الحاق ۲۴۰ هکتار زمین به روستاها
وی همچنین در خصوص واحدهای روستایی نهضت ملی مسکن گفت: رغبت به زندگی روستایی و مهاجرت معکوس وجود دارد و در این راستا نیز ۲۴۰ هکتار زمین به روستاها اضافه و الحاق شده است علاوه بر این روستاییانی که در محدوده روستا زمین دارند، می توانند تسهیلات ساخت را دریافت کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان اظهار داشت: باتوجه به پاسخ مثبت به مهاجرت معکوس و کمبود اراضی شهری، توسعه ساخت و ساز قانونی در روستاها در دستور کار و تعهد راه و شهرسازی لرستان الحاق و واگذاری حدود ۱۰ هزار واحد می باشد که تاکنون زمین مورد نیاز حدود سه هزار واحد تامین شده است.
شاکرمی اضافه کرد: اراضی دولتی راه و شهرسازی در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است و آنها را به روستا الحاق می کنیم که امید می رود تا ماه های آینده، موفقیت های خوبی در این بخش حاصل شود.
واحدهای خودمالک، فرصتی برای انبوه سازان
وی در خصوص واحدهای خودمالک نیز تصریح کرد: یکی از آسان ترین نوع ساخت مسکن توسعه درون زای شهر است، چراکه زمین های خالی داخل شهر ساخته شده است و شبکه های زیرساختی و امکانات لازم نیز از قبل وجود دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان سهمیه لرستان در ساخت واحدهای خودمالک را ۲۲ هزار و ۷۳ واحد برشمرد و گفت: در این واحدها، نیازی به فرم "ج " نیست و به ازای هر واحد پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت می شود.
شاکرمی بخش خودمالکی را فرصت مناسبی برای انبوه سازان در راستای تولید مسکن دانست و تاکید کرد: تاکنون ۹ هزار و ۷۰۰ واحد خودمالک در لرستان متقاضی دریافت تسهیلات شده اند و امیدواریم با مصوبه شورای مسکن برای بانک ها، این طرح نیز تا پایان سال سرعت بیشتری یابد.
۱۱۶ هزار و ۲۹۰ واحد، سهم لرستان از نهضت ملی مسکن
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: سهم لرستان از طرح نهضت ملی مسکن دولت سیزدهم، ۱۱۶ هزار و ۲۹۰ واحد در چهار حوزه حمایتی، روستایی، توسعه و بازآفرینی بافت فرسوده و خودمالکی است.
شاکرمی افزود: متقاضیان در بخش هایی مانند بازآفرینی و خودمالکی زمین دارند، بنابراین دغدغه اصلی در حوزه حمایتی است و سهم استان ۴۹ هزار و ۶۶۳ واحد می باشد که سه هزار و ۲۰۰ هکتار برای احداث این واحدها نیاز و تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار تامین شده است.
وی با بیان اینکه تامین زمین نهضت ملی یک فرآیند سخت و زمانبر است، افزود: سند برخی اراضی از منابع طبیعی به راه و شهرسازی منتقل و برای برخی زمین ها نیز توافق و در کارگروه های مختلف تایید شده که عقد قرارداد با مشاور برای تهیه طرح صورت گرفته است.
تکلیف اراضی دولتی واگذار شده از سال های قبل چیست؟
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در خصوص زمین هایی که دولت سال های گذشته به مردم واگذار کرده است، توضیح داد: آن زمان در قرارداد واگذاری به این افراد ذکر شده، فرد باید بعد از ۶ ماه پروانه ساخت اخذ کند و تا ۲ سال واحد را احداث نماید در غیر اینصورت، زمین بازگردانده خواهد شد.
شاکرمی افزود: بسیاری از این زمین ها احداث و تاکنون نیز سخت گیری خاصی اعمال نشده است اما بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، این زمین ها باید وارد چرخه تولید شود بنابراین از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به مردم مهلت داده شد با دریافت تسهیلات، واحد مسکونی را احداث کنند.
وی با بیان اینکه دولت نسبت به بازپس گیری زمین های احداث نشده مکلف شده است، اظهار داشت: امسال این قانون برای خانواده شهدا و ایثارگران به مدت یک سال تمدید شد و تا مرداد سال بعد مهلت دارند مراجعه و اجازه ساخت دریافت کنند.
وی گفت: برای مابقی افراد نیز مکاتباتی انجام شده است که مهلت آنها تا یک سال دیگر تمدید شود ولی تاکنون این امر رخ نداده است و زمین ها باید به دولت برگردد.
نظر شما