«سردخانه سیار» ظرفیت نگهداری پلاسما در خراسان رضوی را ۲ برابر کرد+ فیلم

مشهد- ایرنا- معاون فنی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: ظرفیت نگهداری فرآورده‌های پلاسمایی در این استان با راه‌اندازی نخستین «سردخانه سیار» به میزان ۲ برابر افزایش یافت.

دکتر علی حسنی روز پنجشنبه با اشاره به راه اندازی سردخانه سیار انتقال خون خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: این سرخانه دارای ظرفیت نگهداری حدود ۳۵ هزار واحد پلاسما است که بدین ترتیب ظرفیت نگهداری محصولات پلاسمایی در استان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون چند سردخانه ثابت در مشهد و چند شهرستان خراسان رضوی دایر است، ادامه داد: طی چند سال اخیر نیاز به خون و تولید فرآورده‌های خونی و محصولات پلاسمایی در استان افزایش یافته است که به دنبال افزایش ظرفیت نگهداری و مدیریت آن هستیم.

معاون فنی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی بیان کرد: با به کارگیری این سردخانه، می‌توان خون و فرآورده‌های خونی سایر سردخانه‌های فعال در استان که دچار انباشت هستند را به این سرد خانه منتقل کرد

وی تاکید کرد: انتقال خون خراسان رضوی اکنون دارای سردخانه‌های ثابتی است تا بتواند محصولات خونی‌ و فراورده های پلاسمایی تهیه شده را نگهداری و به عنوان ذخیره برای مصرف تدریجی حفاظت کند.

حسنی با بیان اینکه مدت زمان نگهداری خون و فرآورده‌های خونی محدود است، افزود: ممکن است میزان تولیدات خونی تهیه شده در همان روز مصرف نشود و خون اهدایی و فراورده‌های خونی تولید شده بیش از مصرف روزانه باشد که اگر شرایط و ظرفیت کافی برای نگهداری آن ها وجود نداشته باشد، قابل استفاده نخواهند بود.

افزایش ضریب سلامت خون های اهدایی در خراسان رضوی

معاون فنی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به بهره برداری از ۲ دستگاه پیشرفته حوزه  اهدای خون برای نخستین بار در مشهد به نامهای «دستگاه اتوماتیک تعیین گروه خون اورتو ویژن» و «دستگاه غربالگری ویروسی به روش الکتروکمی لومینسانس»  گفت: این نهاد مکلف است برای تایید و اطمینان سلامت تمامی خون‌های اهدایی و محصولات و فراورده های خونی یک سری آزمایشاتی را بر اساس پروتکل‌های کشوری و دستورالعمل‌های بین المللی انجام دهد.

دکتر علی حسنی افزود: تاکنون این آزمایشات از طریق دستگاه های اتوماتیک انجام می‌شد، اما راه اندازی دستگاه‌ جدید «غربالگری ویروسی» با تکنولوژی پیشرفته با دقت و سرعت عمل بالا، فرآیند بررسی خون‌های اهدایی را تسهیل کرده و تضمین بیشتری برای احراز سلامت خون های اهدایی و فرآورده‌های خونی است.

وی ادامه داد: دستگاه دیگر به صورت اتوماسیون در مدت زمان کوتاهی می تواند با دقت و سرعت بالا آنتی ژن های سازگار موجود در گلبول های خون و تعداد نمونه‌های بیشتری را آزمایش و شناسایی کند که در نتیجه خون سازگار سریع‌تر آماده می‌شود و در اختیار بیمار قرار می‌گیرد و همه این موارد در راستای افزایش ضریب سلامت محصولات خونی مورد نیاز بیماران استان و کشور است.

«سردخانه سیار» ظرفیت نگهداری پلاسما در خراسان رضوی را ۲ برابر کرد+ فیلم

به گزارش ایرنا، «دستگاه اتوماتیک تعیین گروه خون اورتو ویژن» و «دستگاه غربالگری ویروسی به روش الکتروکمی لومینسانس» و همچنین «کانتینر سردخانه اهدای خون» خراسان رضوی، بیستم دی ماه با حضور مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور بهره برداری شد.

اداره‌ کل انتقال خون خراسان رضوی وظیفه تامین خون ۶۴ بیمارستان این استان را بر عهده دارد.

هم‌اکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربت‌حیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربت‌جام و کاشمر فعال است.

استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان‌های تهران و فارس است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha