به گزارش ایرنا، نیمفصل نخست لیگ برتر فوتبال کشور هفته پیش به پایان رسید و حالا تمام توجه فوتبالدوستان به قطر و جام ملتهای آسیاست. اما هواداران نساجی در این بین نیمنگاهی هم به فصل نقلوانتقالات دارند و نگران وضعیت تیم محبوبشان در نیمفصل دوم هستند. به این امید که کادر مدیریتی و فنی باشگاه در تعطیلات نیمفصل بازیکنان اثرگذاری را جذب کند تا مانند لیگ بیستم که نساجی نیمفصل نخست را با ایستادن در رتبه پانزدهم و تغییر ۲ سرمربی به پایان رسانده بود، در نیمفصل دوم بتواند امتیازات لازم برای بقا در لیگ برتر را کسب کند.
نگاهی به عملکرد نساجی در نیمفصل پشتسر گذاشته شده نشان میدهد که این تیم در چه وضعیت نگرانکنندهای قرار دارد. این تیم از ۱۵ مسابقه ۹ دیدار را با شکست به پایان رساند و با ۱۰ امتیازی که از ۲ برد و چهار تساوی کسب کرد در رتبه پانزدهم جدول ۱۶ تیمی لیگ برتر قرار دارد.
نساجی در این ۱۵ مسابقه ۲۲ گل دریافت کرد و همراه با مس رفسنجان دومین خط دفاع ضعیف نیمفصل را به نام خود ثبت کرده است. این تیم همراه با استقلال خوزستان قعرنشین در تعداد تساویها با ۹ نتیجه مساوی رکورددار نیمفصل است. از نظر امتیازگیری در بازیهای خارج هم از خانه که برای نساجی هفت مسابقه بود، حتی ضعیفتر از استقلال خوزستان عمل کرده و شانزدهمین تیم جدول محسوب میشود.
مروری بر عملکرد نساجی طی پنج دوره حضورش در لیگ برتر فوتبال کشور نشان میدهد که در فصل جاری و لیگ بیستم ضعیفترین عملکرد نیمفصلی نساجی ثبت شده است.
لیگ هجدهم؛ رتبه ۱۰
نساجی نخستین حضورش در لیگ برتر را با جواد نکونام که این روزها با استقلال صدرنشین، مدعی قهرمانی است آغاز کرد. لیگ هجدهم برای نساجی با شکست خانگی مقابل ذوبآهن آغاز شد، اما تیم تازهوارد لیگ برتر در پایان نیمفصل توانست رتبه ۱۰ را کسب کند که عملکرد قابل قبولی برای نساجی محسوب میشود.
نساجی در آن نیمفصل با ۳ برد، هفت تساوی، پنج شکست و ۱۵ گل زده و ۱۶ گل خورده، از ۱۵ مسابقه ۱۶ امتیاز کسب کرده بود. البته نکونام پس از پایان نیمفصل از نساجی جدا شد و مجید جلالی در نیمفصل دوم سرمربیگری نساجی را به عهده گرفت.
لیگ نوزدهم؛ رتبه ۱۰
فصل نوزدهم برای نساجی با سرمربیگری رضا مهاجری آغاز شد و در پایان نیمفصل هم نساجی روی همان رتبهای ایستاد که با نکونام کسب کرده بود. نساجی با رضا مهاجری تیم خوشساختی شده بود و خوب بازی میکرد، اما از ۱۵ مسابقه با ۲ برد، هفت تساوی و ۶ شکست توانست ۱۳ امتیاز کسب کند و نیمفصل را با ایستادن روی پله دهم به پایان برساند. نساجی در این نیمفصل نیز ۱۵ گل وارد دروازه حریفان کرد، اما عملکرد دفاعی ضعیفتری نسبت به نیمفصل نخست لیگ هجدهم داشت و ۲۲ گل خورد.
نساجی در آن فصل تهاجمی بازی میکرد. شاگردان مهاجری در ۱۵ بازی نیمفصل نخست ۱۹۸ شوت، یعنی به طور میانگین ۱۳ شوت در هر بازی به سمت دروازه حریفان زدند که یک سوم این شوتها، یعنی ۶۷ شوت داخل چارچوب بود.
مهاجری و بازیکنانش تا پایان هفته پنجم عملکرد خیرهکنندهای داشتند. آنها از پنج بازی هشت امتیاز به دست آوردند و در پایان هفته پنجم تیم سوم جدول بودند. جالبتر این که تا پیش از هفته ششم با ۱۲ گل زده بهترین خط حمله لیگ برتر را در اختیار داشتند. اما از هفته پنجم به بعد روند ناکامیهای نساجی آغاز شد تا نساجی بعد از پنج هفته پرشور و هیجانی، پنج هفته عجیب و نگرانکننده را آغاز کند. موتور گلزنی نساجی بعد از تساوی هفته پنجم مقابل پارس جنوبی جم خاموش شد و حدود ۶۴۰ دقیقه بعد جلوی استقلال در قائمشهر با تکگل بیثمر «محمد عباسزاده» روشن شد.
لیگ بیستم؛ رتبه ۱۵
شبیهترین و نزدیکترین نساجیِ سالهای اخیر به نساجی نیمفصل نخست فصل جاری را در لیگ بیستم میتوان یافت. فصلی که نساجی نیمفصل نخستش را با سرمربیگری وحید فاضلی آغاز کرد و با سرمربیگری مجید جلالی و قعرنشینی به پایان رساند.
نساجی نیمفصل نخست لیگ بیستم را با کسب ۹ امتیاز از ۱۵ مسابقه و قرار گرفتن در رتبه پانزدهم جدول تمام کرد. ۲ برد، سه تساوی و ۱۰ شکست با ثبت ۱۱ گل زده و ۲۰ گل خورده، ضعیفترین نساجی لیگ برتری طی یک نیمفصل را ثبت کرده بود.
وحید فاضلی که برای نخستین بار سرمربیگری یک تیم را به عهده گرفته بود نتوانست انتظارها را برآورده کند و از ۱۱ مسابقه فقط ۹ امتیاز کسب کرد. پس از هفته یازدهم فاضلی برکنار شد و مجید جلالی برای دومین بار سرمربیگری نساجی را به عهده گرفت. اما حضور جلالی هم تاثیری در روند بحرانی تیم نداشت و نیمفصل برای نساجی با همان ۹ امتیاز به پایان رسید.
لیگ بیستویکم؛ رتبه ۹
فصل رویایی نساجی در لیگ بیستویکم رقم خورد. فصلی که نساجی توانست تاریخسازی کند و قهرمان جام حذفی شود. ساکت الهامی که در نیمفصل دوم لیگ بیستم و پس از ناکامیهای نساجی با مجید جلالی، سرمربیگری نساجی بحرانزده را به عهده گرفته بود توانست نساجی را با کسب نتایجی درخشان از لبه پرتگاه نجات دهد و در لیگ برتر نگه دارد. به همین دلیل هدایت نساجی در لیگ بیستویکم نیز به الهامی سپرده شد و نساجی چهارمین فصل حضورش در لیگ برتر را با الهامی آغاز کرد.
حاصل کار نساجی با الهامی در نیمفصل نخست قابل دفاع بود. چهار برد، هشت مساوی و سه شکست با ۱۴ گل زده و ۱۴ گل خورده سبب شد که نساجی نیمفصل نخست را با ایستادن در رتبه نهم به پایان برساند و برای نخستین بار نیمفصل را با رتبه یک رقمی تمام کند.
لیگ بیستودوم؛ رتبه ۹
لیگ بیستودوم برای نساجی با سرمربیگری حمید مطهری آغاز شد. مطهری هم نخستین سرمربیگریاش با یک تیم لیگ برتری را تجربه میکرد و توانست مانند الهامی نیمفصل قابل دفاعی را ثبت کند.
پنج برد، پنج تساوی و پنج باخت با ۲۰ گل خورده و ۱۸ گل زده حاصل کار نساجی با سرمربیگری حمید مطهری بود که در ۱۵ مسابقه نیمفصل نخست لیگ بیستودوم ثبت شد.
نساجی با ۲۰ امتیازی که کسب کرده بود نیمفصل را مانند فصل قبلش با قرار گرفتن در رتبه نهم به پایان رساند تا در نیمفصل دوم خیال هواداران این تیم تا حد بسیار زیادی از بقا در لیگ راحت باشد.
لیگ بیستوسوم؛ بیم و امید
نساجی پنج دوره اخیر لیگ برتر را به هر شکلی که بود توانست پشت سر بگذارد و از خطر سقوط بگریزد. اما اینکه آیا در این فصل هم میتواند یک بار دیگر بحران را مدیریت کند و در پایان نیمفصل دوم رتبهای بالاتر از پانزدهم یا شانزدهم داشته باشد، هنوز مشخص نیست.
نماینده مازندران در لیگ برتر فوتبال کشور این نیمفصل را با سید مهدی رحمتی آغاز کرد و با لوکاس آلکاراس اسپانیایی به پایان رساند. رحمتی نتوانست با نساجی انتظارات را برآورده کند و کنار گذاشته شد و حالا هواداران امیدوارند که اندیشههای لالیگایی سرمربی اسپانیایی تیمشان بتواند ناجی نساجی در نیمفصل دوم باشد.
آلکاراس در ۲ مسابقه پایانی نیمفصل نخست سکان هدایت نساجی را در اختیار گرفت و نشانههایی از تغییر و تحول در تیم ایجاد کرد. شاید اگر اشتباه فاحش داور در بازی نساجی مقابل فولاد نبود و گل آفساید فولادیها ثبت نمیشد، نساجی دستکم با یک تساوی و ایستادن روی پله چهاردهم نیمفصل را به پایان میرساند.
در هر حال نساجیچیها امیدوارند در نیمفصل دوم لیگ بیستوسوم نیز مانند فصل بیستم، تیم محبوبشان جان تازهای بگیرد و خود را به میانههای جدول برساند.
نظر شما