به گزارش ایرنا، تیم فوتبال نساجی مازندران که همین چند هفته پیش جشن تولد 60 سالگی را برگزار کرد، اردیبهشت سال گذشته بود که پس از 24 سال تلاش توانست به سطح اول فوتبال کشور برگردد و بعد از حدود 13 سال مازندران را در لیگ برتر فوتبال دارای یک نماینده کند.
این تیم پرطرفدار که در سال های متمادی با مربیان مختلف و مدیریت های گوناگون نتوانسته بود به هدف و رویای لیگ برتری شدن برسد، بالاخره با روی کار آمدن «فرهاد صنیعی فر» به عنوان مالک و حامی مالی تیم و سرمربیگری «جواد نکونام» کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال کشور که نخستین تجربه سرمربیگری خود را با نساجی آغاز کرده بود، توانست در رقابتی میلیمتری با دیگر تیم فوتبال مازندران، یعنی خونه به خونه به لیگ برتر راه پیدا کند.
نساجی در پایان نیم فصل نخست با حاشیه های پررنگی مواجه شد و به دلیل همین حاشیه ها و جدایی نکونام و سایر مربیان تقریبا تمام تعطیلات نیم فصل را بدون برنامه مشخصی از دست داد. اما چند روز پیش از آغاز نیم فصل دوم، «مجید جلالی» به نساجی پیوست و تیم بحران زده نساجی را با متقاعد کردن بازیکنانی که به صورت یک طرفه قصد فسخ قرارداد با نساجی داشتند برای ماندن در تیم، به ثباتو آرامش رساند. آرامشی که البته در پایان نیم فصل دوم باز هم از نساجی فاصله گرفت و باعث شد که کادر فنی این تیم یک بار از باشگاه جدا شوند.
به بهانه پایان لیگ هیجدهم و در روزهایی که هنوز تیم ها در استراحت پس از فصل به سر می برند و بازار نقل و انتقالات هنوز داغ نشده، نگاهی گذرا و کلی به برخی اعداد و ارقام فوتبالی ثبت شده توسط نساجی در لیگ هیجدهم می اندازیم.
**در یک قدمی رتبه یک رقمی
هدف نخست باشگاه نساجی در آغاز فصل هیجدهم رقابت های لیگ برتر فوتبال کشور، حفظ سهمیه در لیگ برتر بود. مسئولان باشگاه از همان ابتدا اعلام کردند که اولویت تیم باقی ماندن در لیگ برتر است و پس از آن به کسب رتبه های بالاتر در جدول و رتبه یک رقمی فکر می کنند. نتیجه ای که تا حدودی به طور کامل در پایان فصل رقم خورد. نساجی از 30 بازی توانست 36 امتیاز کسب کند و روی پله دهم جدول رده بندی بایستد.
صرف نظر از اشتباهات داوری نیم فصل نخست در دیدارهای نساجی، نگاهی به روند امتیازگیری این تیم و قرار گرفتن نساجی در جدول از ابتدا تا انتهای لیگ هیجدهم نشان می دهد که این تیم عمده هفته های لیگ هیجدهم را در سومین یک چهارم جدول، یعنی بین رتبه های 9 تا 12 قرار داشت. نساجی 21 هفته را در این محدوده از جدول قرار داشت که نشان می دهد عملکرد متزلزل رو به سقوطی در لیگ برتر نداشت.
پایین ترین رتبه ای که نساجی در لیگ هیجدهم داشت به هفته های اول و چهارم برمی گردد که این تیم در رتبه پانزدهم جدول 16 تیمی قرار گرفته بود. بالاترین رتبه جدولی نساجی در لیگ هیجدهم نیز مربوط به هفته بیست و یکم است که توانست یک هفته در رتبه نهم جدول قرار بگیرد. این تیم 4 هفته، یعنی در هفته های دوم، نهم، دهم و یازدهم روی پله چهاردهم لیگ برتر قرار داشت و طی 3 هفته ششم، هفتم و هشتم، خانه سیزدهم جدول را به خود اختصاص داده بود.
از هفته دوازدهم که نساجی پس از 3 هفته قرار داشتن در پله چهاردهم جدول، با پیروزی مقابل استقلال خوزستان به رتبه یازدهم جدول رسید، نساجی تا پایان فصل هرگز به رتبه زیر 12 سقوط نکرد و حضوری ثابت در بین 4 رتبه 9 تا 12 جدول را ثبت کرد.
نساجی هفته های 12، 22، 24، 25، 27، 28 و 29 را روی سکوی یازدهم لیگ ایستاده بود و در هفته های 15، 16، 17، 18، 19، 20، 26 و 30 رتبه دهم جدول را در اختیار داشت با همین رتبه لیگ را به پایان رساند. بیشترین ماندگاری نساجی در یک رتبه همان رتبه دهم بود که با احتساب هفته پایانی لیگ، 8 هفته نساجی روی پله دهم لیگ برتر ایستاد.
**دو نیم فصل؛ یک جایگاه
نساجی در نیم فصل نخست زیر نظر کاپیتان نکونام در پایان هفته پانزدهم توانست به بهترین جایگاه نیم فصل خود، یعنی رتبه دهم برسد و در پایان فصل هم با مجید جلالی لیگ را در همین رتبه به پایان رساند. این تیم در نیم فصل اول از 15 بازی با 3 پیروزی و 7 تساوی و 5 شکست، 16 امتیاز کسب کرد، 15 گل به ثمر رساند و 16 گل دریافت کرد.
نساجی در نیم فصل دوم با جلالی توانست با تغییر تاکتیک بازی و ارائه بازی های محتاطانه تر، با وجود این که گل های کمتری نسبت به نیم فصل اول به ثمر رساند، امتیازات بیشتری کسب کند.
نماینده مازندران در لیگ برتر فوتبال، از 15 بازی نیم فصل دوم با کسب 4 پیروزی، 8 تساوی و پذیرش 3 شکست، 20 امتیاز به دست آورد. گل های زده و خورده نساجی هم در نیم فصل دوم روی عدد 13 متوقف شد تا تفاضل گل این تیم در پایان نیم فصل دوم، مانند نیم فصل اول همان منفی یک باقی بماند. به این شکل نساجی با نکونام در نیم فصل نخست و جلالی در نیم فصل دوم، شرایط تقریبا برابری را در جدول داشت.
**دفاع، حمله، گل
تیم پرطرفدار فوتبال مازندران در جدول بهترین خط دفاع و خط حمله لیگ هیجدهم رتبه یکسانی دارد. نساجی در تعداد گل زده با 28 گل در کنار ذوب آهن، سایپا و پارس جنوبی جم قرار دارد و به طور مشترک با این 3 تیم هشتمین خط حمله لیگ هیجدهم محسوب می شود.
در تعداد گل خورده نیز با 29 گل خورده به تنهایی هشتمین خط دفاع لیگ برتر است. عملکرد دفاعی نساجی از تیم هایی مانند فولاد، صنعت نفت و سایپا که در پایان فصل بالاتر از نساجی قرار گرفتند بهتر بود.
تفاضل گل نساجی همانطور که عنوان شد مانند هفته پانزدهم، در پایان نیم فصل دوم نیز روی منفی یک باقی ماند. عددی که نساجی را در جدول تفاضل گل تیم های حاضر در لیگ برتر نیز روی پله هشتم قرار داده است.
نساجی از نظر تعداد برد با 7 پیروزی همراه با صنعت نفت آبادان و پارس جنوبی جم دهمین تیم لیگ برتر است. این تیم در تعداد شکست ها با 8 باخت همراه با ذوب آهن رتبه هفتم در کمترین شکست های لیگ برتر را دارد. اما از نظر تعداد تساوی های بیشتر یکی از تیم های تراز اول لیگ هیجدهم بود. این تیم با 15 تساوی کسب شده از 30 بازی، یعنی تساوی در 50 درصد بازی ها، بعد از ماشین سازی با 17 تساوی و صنعت نفت با 16 تساوی، سومین تیم لیگ برتر است.
نساجی در 15 بازی خانگی فقط 2 بار از رقبا شکست خورد و در 13 دیدار دیگر همه تیم ها از جمله تمام دعیان لیگ هیجدهم را در کسب پیروزی ناکام گذاشت. این تیم با حضور دو دروازه بان خود یعنی «حامد لک» و «محمدامین رضایی» توانست در 12 دیدار لیگ هیجدهم کلین شیت کند و آمار قابل قبولی را در حفظ دروازه به دست بیاورد.
**کارت زرد و قرمز
فصل هیجدهم لیگ برتر بازی های پربرخورد زیادی داشت. داوران لیگ برتر در این فصل مجموعاً 58 بار کارت قرمز را از جیب خود خارج کردند که 25 بار کارت قرمز مستقیم بود و 33 بار هم کارت قرمز به دلیل دریافت دو اخطار در بازی به بازیکنان خاطی داده شد. سهم نساجی از این 58 کارت قرمز 6 کارت بود که 3 کارت به صورت مستقیم و 3 کارت هم به دلیل دریافت 2 کارت زرد به بازیکنان نساجی داده شد.
نساجی از نظر مجموع تعداد کارت های قرمز با 6 کارت قرمز در پس از ذوب آهن و استقلال خوزستان که در مجموع 7 کارت قرمز مستقیم و غیرمستقیم دریافت کردند، سومین تیم لیگ هیجدهم محسوب می شود. 2 کارت قرمز بازیکنان نساجی در دیدار پربرخورد پایانی فصل مقابل پیکان ثبت شد. در تعداد کارت های قرمز مستقیم نیز فولاد خوزستان با دریافت 4 کارت قرمز مستقیم اولین تیم لیگ هیجدهم است و پس از آن تیم های نساجی و پارس جنوبی جم هر کدام با 3 کارت به طور مشترک دوم هستند. بر اساس آمارهای سازمان لیگ، تنها تیم لیگ برتر که هیچ کارت قرمزی در این فصل دریافت نکرد نیز تراکتورسازی است.
بازیکنان نساجی در فصل پشت سر گذاشته 67 بار نیز داوران را مجبور به صدور کارت زرد کردند که از این حیث نساجی همراه با سپاهان اصفهان دهمین تیم لیگ برتر محسوب می شود. کمترین تعداد کارت زرد لیگ هیجدهم را تراکتورسازی با 45 کارت زرد به نام خود ثبت کرده و بیشترین تعداد کارت زرد هم مربوط به استقلال خوزستان سقوط کرده به لیگ آزادگان است که بازیکنانش 82 کارت زرد دریافت کردند.
**بازگشتها
نساجی در 4 بازی لیگ هیجدهم توانست بازگشت به بازی داشته باشد. هفته دوم پس از این که در دقیقه 40 از تراکتورسازی گل دریافت کرد، با گل دقیقه 66 «محمد محهدی نظری» که نخستین گل نساجی در لیگ محسوب می شد، یک امتیاز از این بازی خارج از خانه کسب کرد. هفته هشتم نیز 24 دقیقه بعد از گل دقیقه 51 سایپا از شکست خانگی مقابل شاگردان دایی فرار کرد. هفته چهاردهم برای نساجی هم بازیِ ناتوانی در حفظ نتیجه بود و هم بازیِ بازگشت. نساجی در حالی که در قائمشهر از سپیدرود 1 بر صفر پیش بود، در 10 دقیقه دو گل دریافت کرد و عقب افتاد. اما 10 دقیقه بعد از گل دوم سپیدرود، یعنی در دقیقه 78 بازی به تساوی کشیده شد و از یک شکست خانگی دیگر فرار کرد. هفته هفدهم نیز نساجی با گل دقیقه 73 «رحمان جعفری» از یک شکست خانگی مقابل تراکتورسازی گریخت. دیداری که گل تراکتورسازی را «جئورجی ولیسیانی» مدافع گلزن نساجی به اشتباه وارد دروازه تیم خودش کرده بود. ولسیانی در این فصل 5 گل برای نساجی به ثمر رساند تا همراه با «محمدمهدی نظری» بهترین گلزن نساجی باشد. البته ولسیانی 3 گل نیز به اشتباه وارد دروازه خودی کرد.
**تبادل پیروزی با شکست و تساوی
نماینده مازندران در لیگ برتر، 6 هفته نیز نتوانست نتیجه را تا پایان بازی حفظ کند. این تیم در هفته های سوم، نهم، سیزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و هفتم، پیروزی را با تساوی و شکست عوض کرد. هفت سوم در دیداری خانگی از دقیقه 29 یک بر صفر از پارس جنوبی جم پیش افتاد که با گل دقیقه 53 بازی به تساوی کشیده شد و پایان یافت.
هفته نهم در دیدار جنجالی مقابل سپاهان در حالی که دقیقه 10 از میزبان پیش افتاد، 2 گل در دقایق 15 و 83 دریافت کرد. اما در دقیقه 92 بازی را به تساوی کشاند. با این حال در آخرین ثانیه های بازی فضا دادن به مهاجم برزیلی سپاهان باعث شد که او بتواند در محوطه جریمه با فریب داور یک پنالتی بگیرد و نساجی چند ثانیه مانده به پایان از میزبان قدرتمند خود شکست بخورد.
هفته سیزدهم نیز نساجی در آخرین ثانیه ها پیروزی را با تساوی تعویض کرد. نساجی در خانه صنعت نفت آبادان تا دقیقه 93 برنده بازی بود، اما گل دقیقه 93آبادانی ها به جای 3 امتیاز، یک امتیاز را به حساب نساجی واریز کرد.
هفته بیستم هم در خوزستان اتفاقی مشابه برای نساجی افتاد. شاگردان جلالی با 2 گل دقایق 29 و 82 تا پایان بازی از میزبان پیش بودند و 3 امتیاز را کسب شده می دانستند، اما فضا دادن به تیم میزبان و فرو رفتن در لاک دفاعی باعث شد دروازه نساجی 2 بار در دقایق 88 و 95 باز شود تا بار دیگر در آخرین ثانیه ها پیروزی با تساوی جابجا شود.
هفته بیست و یکم نساجی میزبان پرسپولیس بود و در حالی که از دقیقه 21 با یک گل جلو افتاد، در دقیقه 61 بازی به تساوی کشیده شد.
هفته بیست و هفتم نیز نساجی یک بار دیگر در خوزستان بازی برده را با نتیجه تساوی عوض کرد. قائمشهری ها که امید زیادی به کسب 3 امتیاز از این بازی خارج از خانه داشتند و دقیقه 2 هم به استقلال خوزستان گل زده بودند، دقیقه 74 گل تساوی را دریافت کردند.
**دقایق گل ساز
نساجی 6 گل در وقت های اضافه نیمه دوم بازی دریافت کرد که به جز گل دریافت شده دقیقه 92 از سپیدرود، بقیه گل ها سرنوشت و نتیجه بازی را به زیان نساجی تغییر دادند. بعد از وقت های اضافه نیمه دوم، دقایق 30 تا 45 نیمه نخست و همچنین 15 دقیقه ابتدایی نیمه دوم، زمان هایی از بازی های نساجی بودند که گل های بیشتری دریافت کرد. نساجی در هر کدام از این بازه های زمانی 5 گل طی 30 دیدار خود در لیگ برتر دریافت کرد.
بهترین دقایق گلزنی نساجی هم 15 دقیقه ابتدایی نیمه دوم بود که این تیم توانست 6 گل در این بازه زمانی به ثمر برساند. یک سوم میانی نیمه نخست، یعنی دقیقه 15 تا 30 نیز نساجی 5 گل وارد دروازه حریفان کرد.
نساجی مازندران که پس از 24 سال دوری از سطح اول فوتبال کشور، 9 اردیبهشت سال گذشته به لیگ برتر صعود کرد، در پایان فصل با کسب 36 امتیاز از 30 دیدار در رتبه دهم جدول رده بندی ایستاد.
/1899927