به گزارش ایرنا به نقل از صفحه این وزارتخانه در شبکه اجتماعی ایکس، وزارت امور خارجه عربستان خواستار خویشتنداری و پرهیز از تشدید تنش شد.
وزارت امورخارجه عربستان بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات منطقه دریای سرخ تاکید کرده است.
عربستان پیش از این نیز حاضر نشد به ائتلاف آمریکا در دریای سرخ ملحق شود.
از سوی دیگر وال استریت ژورنال به نقل از یک دیپلمات آمریکایی که در طرح و آماده سازی این حمله مشارکت داشته، مدعی شد که ریاض به شدت با این حمله به دلیل تأثیر احتمالی بر گفتوگوهای صلح در بین عربستان و یمن مخالف هستند.
تحلیلگران مسائل خلیج فارس گزارش دادند که این اقدام برای جلوگیری از به خطر افتادن صلح در یمن صورت گرفت.
آمریکا و انگلیس بامداد جمعه چندین منطقه یمن را هدف حملات متعدد قرار دادند.
مقام آمریکایی در گفتوگو با رویترز مدعی شد حملات آمریکا و انگلیس در یمن با هواپیما، کشتی و زیردریایی انجام شده است.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس بامداد جمعه در دفاع از تجاوز نظامی به یمن اعلام کرد: نیروی هوایی سلطنتی حملاتی هدفمند علیه تاسیسات نظامی مورد استفاده حوثیهای یمن انجام داده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز در پی تجاوز نظامی کشورش به یمن اعلام کرد: به دستور من نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا همراه با بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند حملات موفقیتآمیزی علیه چند هدف در یمن انجام دادیم.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از «چند مقام آمریکایی» گزارش داد که ارتشهای آمریکا و انگلیس «بیش از ۱۲ سایت مورد استفاده توسط حوثیهای یمن» را هدف قرار دادند.
این اهداف نظامی شامل مراکز لجستیکی، سامانههای دفاع هوایی و اماکن انبار تسلیحات بوده است.
سی. ان. ان نیز گزارش داد که موشکهای تاماهاوک از سکوهای هوایی، زمینی و زیرسطحی شلیک شدند و هدف از این حملات کاستن از حملات مداوم حوثیها به کشتیها در دریای سرخ بود.
این گزارش افزود که اهداف مورد حمله شامل سامانههای راداری، محل نگهداری پهپادها و سایتهای پرواز آنها، انبار موشکهای بالستیک و کروز و سایتهای شلیک آنها بود.
معاون اول استاندار صنعا بامداد جمعه در تشریح حملات تجاوزگرانه آمریکا و انگلیس به صنعا گفت که این حملات تلفات جانی به همراه نداشته است.
نظر شما