به گزارش روز شنبه ایرنا، جنگندههای آمریکایی و انگلیسی روز گذشته چندین هدف در صنعا پایتخت یمن، شهر «الحدیده» در غرب دریای سرخ و استان «صعده» را مورد هدف قرار دادند که انتظار می رود وضعیت دریای سرخ شاهد افزایش تنشها باشد.
این حملات هوائی در زمانی رخ داد که روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت دریای سرخ، یک قطعنامه علیه یمن صادر کرد که از مقامات صنعا خواسته بود که فورا به حملات علیه کشتیهای تجاری در دریای سرخ پایان دهد.
نشریه گلوبال تایمز نوشت: این قطعنامه ممکن است برای سران نظامی آمریکا و انگلیس این توهم را ایجاد کرده باشد که برای حمله به یمن چراغ سبز نشان داده است.
این نشریه چینی تاکید کرد که با ابزار های نظامی نمی توان صلح و آرامش را به دریای سرخ بازگرداند.
مقامات چینی روز پنجشنبه با بیان اینکه دریای سرخ، یک مسیر تجاری بین المللی مهم برای انتقال کالا و انرژی است و ثبات آن با منافع مشترک جامعه جهانی مرتبط است، تاکید کردند که هیچ کشوری نباید از مفاد مربوطه در این قطعنامه برای افزایش تنشهای جدید در دریای سرخ سوءاستفاده کند. برخی از متحدان آمریکایی از جمله اردن، عمان و عربستان، ابراز نگرانی کردند که ممکن است اوضاع از کنترل خارج شود.
نبیل خوری، معاون سابق سفارت آمریکا در یمن، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) گفت: پویش حملات هوایی واشنگتن و لندن در این کشور، یکی دیگر از شکست های دیپلماسی بایدن است.
گلوبال تایمز با اشاره به وضعیت وخیم خاورمیانه، تاکید کرد که نه تنها آتش بسی میان اسرائیل و فلسطین رخ نداده، بلکه درگیریها در دریای سرخ در حال افزایش است.
نمایندگان کمیته عالی سیاسی نیروهای مسلح یمن گفتند: به جبران حملات آمریکا و انگلیس به مواضع این کشور، تمام منافع واشنگتن و لندن، اهداف مشروع ما تلقی می شود
این رسانه چینی با بیان اینکه مقامات کاخ سفید با طرحهای راهبردی بی منطق و خام موجب ایجاد این شرایط در خاورمیانه شده است، تاکید کرد استفاده از زور به عنوان ابزار اصلی نمی تواند مشکل را حل کند، اما در عوض وضعیت را بدتر و پیچیده تر می کند. در نهایت باید به مسیر حل و فصل سیاسی بازگردیم. همین امر در مورد حمله اسرائیل به نوار غزه نیز صادق است. اما ابزارهای نظامی که راحت ترین روش برای واشنگتن محسوب میشود در بسیاری از کشورها از جمله عراق، افغانستان، لیبی، سوریه و اکنون یمن به کار برده و هر دفعه با شکست مواجه شده است.
مقامات چینی بارها بر فوریت آتش بس در نواز غزه تاکید کرده اند واین را اولویت اصلی تلاش های سیاسی بین المللی می دانند.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در طول این سه ماه گذشته چهار بار به خاورمیانه سفر کرده است اما در در این سفر از عبارت «آتش بس فوری» خودداری کرده است.
گلوبال تایمز با بیان اینکه بحران کنونی دریای سرخ، با اجرای آتش بس در نوارغزه حل خواهدشد، خاطرنشان کرد که اگر واشنگتن به مسیر فعلی خود ادامه دهد، مشکل خاورمیانه را حل نخواهد کرد، بلکه به یک مروج فعال گسترش خطر تبدیل خواهد
نظر شما