به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، اسدالله عباسی روز شنبه در دیدار با سفیر ایران در باکو با اشاره به توانمندی ها و الزامات زیرساختی و تولیدی گیلان برای نقش آفرینی بهینه در بازارهای حوزه اوراسیا و خزر بویژه جمهوری آذربایجان، اطهار کرد: جمهوری آذربایجان دروازه ورود جمهوری اسلامی ایران به بازارهای حوزه خزر و اوراسیاست لذا تقویت زیرساختها ترانزیتی و گمرکی از برنامههای آینده است.
وی به تشریح اقدامات در حوزه بهبود زیرساختهای ترانزیتی و حمل و نقل زمینی در بندر آستارا طی ۲ سال گذشته از جمله بهره برداری از سایت موقت پایانه مرزی پرداخت و اضافه کرد: امروز شرایط تردد کامیونهای ترانزیتی در مرز آستارا در مقایسه با گذشته بسیار بهبود یافته است.
وی تصریح کزد: شرایط موجود با تقویت زیرساختهای گمرک ، راه اندازی سامانه نوبت دهی الکترونیکی به کامیونها و تجهیز گمرک به دستگاه ایکس ری مختص وسایط نقلیه ترانزیتی، این شرایط بهتر از قبل نیز خواهد شد.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای تولیدی و صادراتی گیلان بویژه در حوزه تولید انواع محصولات کشاورزی و کالاهای صنعتی گفت: در بستر تعامل و هم افزایی میتوان زمینه صادرات بیش از پیش این کالاها را در بازارهای حوزه خزر از جمله آذربایجان مهیا کرد.
عباسی با ابراز رضایتمندی از تعاملات اثربخش سفیر ایران در باکو در زمینه تسهیل فعالیت های بین ۲ کشور، به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیز رویکرد دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان و حسن همجواری اشاره کرد و افزود: ارتقای سطح ارتباطات بین ایران و آذربایجان در حوزه های گوناگون در توسعه تجارت و اقتصاد اثربخش خواهد بود.
سفیر ایران در جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار به روند مبادلات ایران و جمهوری آذربایجان در تمامی حوزه ها و نقش این کشور در روند مبادلات تجاری ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: بازار داخلی این کشور فرصت خوبی برای گسترش مبادلات ایران با آذربایجان است .
سید عباس موسوی اضافه کرد: زمینه توسعه مبادلات ریلی و جاده ای ایران و روسیه از طریق آذربایجان هم فراهم شده و در یکسال گذشته ۷۰۰ هزار تن کالا از طریق خط آهن آستارا به روسیه صادر شده است.
وی تنش زدایی و بهبود مناسبات با همسایگان را از برنامه های دولت سیزدهم اعلام کرد و افزود: موتور محرکه روابط اقتصادی ایران با همسایگان از جمله جمهوری آذربایجان، ترانزیت و حمل و نقل است.
به گفته وی زیرساختهای حمل و نقلی گیلان به عنوان مرکز ثقل مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان باید تا حد پاسخگویی به ظرفیت ها ، ارتقاء یابد.
موسوی از اهتمام ویژه استاندار گیلان در راستای اجرای سیاست های ابلاغی دولت تحت منویات رهبر معظم انقلاب، تقدیر کرد و افزود: تحرک ایران طی ۲ سال اخیر بسیار مطلوب بوده و قطعا توسعه زیرساخت ها در استان گیلان به عنوان نقطه عطف کریدور شمال- جنوب، نقش موثری در افزایش سهم ایران در بازار اروپا ایفا خواهد کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان نیز در این دیدار گزارشی از روند ارتقاء زیرساختهای ترانزیتی و حمل و نقلی گیلان در مرز آستارا ارایه کرد.
غلامعلی نیک فهم اظهار کرد: در پی ارتقاء زیرساختهای ترانزیتی و گمرکی در بندر مرزی آستارا اکنون زمینه تردد روزانه ۳۰۰ دستگاه کامیون از این مرز مهیا شده است و اگر جمهوری آذربایجان ظرفیتهای خود را در این حوزه ارتقاء دهد ، می توان برای تردد روزانه ۶۵۰ دستگاه کامیون در مرز آستارا برنامه ریزی کرد.
احداث پل جدید کامیون رو بر روی رودخانه آستاراچای، ترمیم پل آهنی قبلی، ارتقاء زیرساختهای گمرکی و راه اندازی سیستم نوبت دهی الکترونیکی از عمده ترین اقداماتی است که در یکسال اخیر عملیاتی شده و روند تردد کامیونهای ترانزیتی را در مقایسه با یکسال قبل بطور قابل توجهی تسهیل کرده است.
نظر شما