به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد حسین بازگیر روز چهارشنبه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای قم در سالن جلسات معاونت امور عمرانی استانداری، بیان داشت: امسال برنامههای هفته هوای پاک از سهشنبه ۲۶ دیماه تا دوشنبه دوم بهمنماه با شعار هوای پاک، مسئول پاسخگو، شهروند مسئول ترتیب مییابد که در همین راستا در استان قم ۲ دستگاه جدید سنجش آلایندگی هوا بهطور رسمی وارد مدار میشود.
وی با اشاره به این که بیشاز ۱۰ درصد آیات قرآن به موضوع طبیعت و محیط زیست اختصاص دارد، افزود: در همین رابطه در نظام اسلامی نیز محیط زیست در کانون توجه قرار دارد و قوانین و مقررات خوبی در این خصوص وضع شده است که از جمله آن میتوان به قانون هوای پاک اشاره کرد.
وی ادامه داد: ما در ایران برای حفظ محیط زیست نیازمند تغییر سبک زندگی خود هستیم چرا که سبک زندگی در ایران و میزان بالای مصرف انرژی در کشور مناسب با رویکرد حفظ محیط زیست نیست.
بازگیر در ادامه با اشاره به مسئولیت دستگاههای مختلف استان برای کاهش آلودگی هوا، گفت: تعهد دستگاهها نسبت به انجام وظایف قانونی خود به طور حتم منجر به بهبود وضعیت هوای قم خواهد شد.
وی افزود: آلودگی هوای قم در زمستانها ناشی از انباشت ذرات سوخت بر اثر پایداری هوا و در تابستانها به دلیل برخاستن گرد و خاک در اثر ناپایداری هواست که باید بر هرکدام از این حالتها روش مقابله مناسب انتخاب شود.
وی ادامه داد: در استان قم ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی مستعد تولید گرد و خاک است که از این میان ۱۰۵ هزار هکتار به عنوان کانون فعال درنظر گرفته میشود و ۴۰ هزار هکتار آن وضعیت نامناسبتری برای برخاستن گرد و خاک دارد.
معاون استاندار قم: دستگاههای متولی برنامه خود برای کاهش آلودگی هوای استان را ارائه دهند
معاون امور عمرانی استانداری قم گفت: دستگاههای متولی میبایست هرچه سریعتر برنامه عملی خود برای کاهش آلودگی هوای استان با قابلیت اجرا در سال را به کارگروه تخصصی این موضوع ارائه دهند.
ابراهیم معتمدی نیز در این جلسه تاکید کرد: همچنین باید گزارش عملکرد و اقدامهای انجام شده توسط دستگاههای مرتبط با مساله آلودگی هوا طی سال جاری در قم، هرچه سریعتر به این کارگروه ارائه شود.
وی افزود: برای ما مهم است دستگاههای اجرایی برنامههایی را برای موضوع کاهش آلودگی هوای قم اعلام کنند که میتوانند آن را در عمل پیاده سازی کنند و ما شاهد نتیجه بخش بودن این برنامهها باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت مساله، جلسههای کارگروه کاهش آلودگی هوا با حضور اعضا، به صورت مستمر و منظم برگزار و تصمیمهای کارشناسی لازم برای بهبود وضعیت هوای قم گرفته خواهد شد.
معتمدی گفت: تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا شاهد کاهش آلودگی هوای قم باشیم و در این زمینه از نظرات کارشناسی و ظرفیت دستگاههای تخصصی در سطح ملی و استانی به نحو احسن استفاده خواهیم کرد.
وی بیان داشت: موضوع آلودگی هوا رابطه مستقیم با سلامت مردم دارد و به همین علت تصمیمهای گرفته شده در کارگروه باید به سرعت اجرایی و نتایج آن با استفاده از ظرفیت رسانههای استان اطلاع رسانی شود.
نظر شما