به گزارش خبرنگار ایرنا، هفتمین نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم از ۲۶ تا ۲۹ دیماه جاری با حضور ۴۰۰ شرکت برتر کشور در محل نمایشگاههای بینالمللی برپا شده و تاکنون شاهد استقبال قابلتوجهی از سوی تجار ایرانی، خارجی و عموم علاقهمندان بوده است.
در حاشیه این نمایشگاه پویش "عیدانه کفش" با هدف جمع آوری ۱۰۰ هزار جفت کفش توسط فعالان این صنعت و خیرین جهت توزیع بین خانوادههای نیازمند همزمان با سال نو نیز راه اندازی شد که در مجموع بیش از۱۴۰ هزار جفت کفش از این محل توسط فعالان این صنعت اهدا شد.
شماری از مسوولان ملی و استانی نیز ضمن بازدید از غرفههای این نمایشگاه با فعالان و صنعتگران کفش کشور گفت و گو کردند که در ادامه به گوشه ای از مباحث طرح شده، اشاره میشود.
استاندار: نگاه علمی بر صنعت کفش قم حاکم شود
استاندار قم در بازدید از نمایشگاه کفش قم با بیان اینکه نگاه علمی بر صنعت کفش استان حاکم شود، گفت: رونق تولید، کیفیت و افزایش صادرات این محصول در گرو تعمیق ارتباط با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان است.
سیدمحمد آقامیری با بیان اینکه در کنار صنعتگران هستیم و هرجا لازم باشد کمک خواهیم کرد، افزود: هر گاه صنعت با دانشگاه عجین شده، محصولات دانش بنیانی که از دل کار بیرون آمده با مشتریانی بیشتری روبرو شده است.
وی اضافه کرد: در صنعت کفش هم امروز دانشگاه در این صنعت دخیل شده که این امر یکی از آرزوهای دیرین ما بود و باید حلقه دانشگاه و صنعت با هم ارتباط دلی و محکم پیدا کنند که اتفاق بسیار خوبی است.
وی خاطرنشان کرد: در گزارشی هم که داده شده این اتفاق در شرف انجام است بخشی از آن اجرایی شده و ادامه می یابد.
وی با تاکید بر اینکه اگر صنعت بخواهد متناسب با سلایق روز مردم تولید کند باید با دانشگاه همراه باشد، افزود: بر اساس اصل مشتری پسندی که امروز در دنیا به عنوان یک محور مهم است، صنعت کفش باید با دانشگاه همراه باشد؛ اگر این همراهی برقرار شود حتما توفیقات بیشتری برای این صنعت حاصل خواهد شد اما در غیر این صورت این صنعت پسرفت خواهد داشت.
صنعت کفش ایران قدرت رقابت در سطح جهانی دارد
مدیرکل برنامهریزی و نظارت نهاد ریاست جمهوری با حضور در این نمایشگاه با اشاره به توانمندیهای ایران در صنعت کفش گفت: این صنعت با اشتغال قابل توجه خود قدرت رقابت در سطح جهانی دارد.
محسن امیدیان در حاشیه بازدید از نمایشگاه تخصصی و بین المللی کفش قم در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: یکی از ویژگیهای بارز این صنعت در آن است که با رونق و بالندگی اش بسیاری از صنایع وابسته نیز نقش پررنگی در اشتغال بومی ایفاء می کنند.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه افزون بر۷۰ درصد کفش ماشینی کشور در استان قم تولید میشود، عنوان کرد: این محصول از جمله تولیدات اصلی استان در حوزه صادرات است و باید نسبت به بازاریابیهای جدید و مناسب در کشورهای دیگر اقدام شود.
امیدیان با بیان اینکه قم در صنعت کفش دارای سابقه و اصالت ویژه است، یادآور شد: این صنعت در استان قم به خاطر پیوند آن با اشتغال خانگی دارای پیوستهای فرهنگی در کنار توانمندسازی خانوارها میباشد.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت نهاد ریاست جمهوری گفت: از بیش از ۳۰ ملیت جهان که جزو فعالان و تجار این صنعت هستند تاکنون از نمایشگاه کفش قم بازدید کردند که میتواند در بسترسازی معرفی این نمایشگاه اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه تخصصی و بین المللی کفش قم یکی از نمایشگاههای فاخر در سطح ملی است، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در سطح منطقه و عرصه بین المللی نیز حرف برای گفتن دارد و از ظرفیت بسیار ویژه ای در معرفی توانمندیهای شرکتهای داخلی برخودار است.
صنعت کفش ایران سهم سه میلیارد دلاری در بازارهای جهانی دارد
معاون ماشینآلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه حضور در این نمایشگاه با اشاره به ظرفیتهای مغفول مانده صنعت کفش کشور گفت: از بازار ۳۸۰ میلیارد دلاری صنعت کفش در دنیا سهم صنعت کفش ایران سه میلیارد دلار است.
سیدمحمد موسوی با اشاره به فعالیت بیش از ۳۳۰ صنعتگر دارای پروانه بهرهبرداری و ۱۰ هزار واحد صنفی صنعت کفش، گفت: طی سال گذشته ۸۳ میلیون دلار کفش از ایران به کشورهای دیگر صادر شده است.
موسوی با اشاره به صادرات ۶۳ میلیون دلاری صنعت کفش طی ۹ ماه امسال، اضافه کرد: در نمایشگاه تخصصی و بینالمللی قم بیش از هزار تاجر و فعال صنعت کفش از کشورهای مختلف دعوت شدند.
معاون ماشینآلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح وزارت صنعت در پیادهسازی کریدور سبز صادراتی، یادآور شد: دولت سیزدهم با تعاملات بینالمللی و حضور پررنگ در معاهدات بینالمللی مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا زمینه مناسب صادرات فراهم آورده و در این شرایط تولیدکنندگان باید در مسیر افزایش تولید، کیفیت و برندسازی تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: بازار اوراسیا سالانه بیش از ۳۷۰ میلیارد دلار واردات دارد که صنعت کفش ایران میتواند سهم خوبی از این ظرفیت داشته باشد.
موسوی گفت: در قالب طرح کریدور سبز صادراتی، مشکلات عمده تولیدکنندگان مانند تامین مواد اولیه، ارز و غیره برطرف خواهد شد تا صادرکنندگان دچار معطلی نشوند.
تکمیل زنجیره تولید نیاز اصلی صنعت کفش است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه تکمیل زنجیره تولید از نیازهای مهم صنعت کفش است، گفت: صنعت کفش بخاطر ارزش افزوده بالای آن و بستر مناسب جهت صادرات از صنایع مهم کشور است.
محمود سیجانی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مهم صنعت کفش کمآببر بودن آن است که با اقلیم استانی مانند قم متناسب است.
مدیرکل صمت تهران با اشاره به مشکلات نقدینگی برخی از واحدهای تولید کفش تصریح کرد: طرحهای توسعهای واحدهای تولیدکننده کفش نیازمند تامین نقدینگی است.
وی افزود: نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم در هفتمین سال از برگزاری خود به یک نقطه عطف در صنعت کشور رسیده که میتواند به الگویی در برپایی نمایشگاههای دیگر باشد.
سیجانی ادامه داد: در سطح کشور برپایی نمایشگاههایی در ابعاد نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم کمتر فرصت بروز و ظهور پیدا کرده است.
وی با اشاره به حضور تولیدکنندگان برتر در سطح ملی و بینالمللی در نمایشگاه تخصصی کفش قم، اضافه کرد: نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم موفق شده تا مخاطبان عمومی و تخصصی را به خوبی جذب کند و نمایشگاه کفش قم در حد و قواره بینالمللی است.
سیجانی عنوان کرد: شهرهای شهریار و اسلام شهر تهران در تکمیل زنجیره تولید صنعت کفش، همراهی و تعامل تنگاتنگی دارند.
قم میتواند از قطبهای صنعت کفش ماشینی خاورمیانه شود
رییس شورای تحول و پیشرفت وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازدید از این نمایشگاه گفت: صنعت کفش ماشینی در قم یک صنعت باسابقه است و ازقطبهای اصلی و بزرگ این صنعت در سطح کشور محسوب میشود که میتواند با برنامهریزیهای انجام شده به جایگاه مهم تولید این محصول در خاورمیانه تبدیل شود.
علی گلشنی افزود: برپایی این قبیل از نمایشگاههای تخصصی و بینالمللی میتواند به هم افزایی و رونق هرچه بیشتر در بین تولیدکنندگان و تجار داخلی و خارجی تبدیل شود.
گلشنی، شبکهسازی را از مزیتهای مهم برگزاری نمایشگاههای تخصصی یاد کرد و افزود: دولت سیزدهم از رونق صنایع به خصوص صنایعی که دارای ارزش افزوده بالایی هستند، از جمله صنعت کفش حمایت میکند.
وی ابراز داشت: نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم از نظر کیفیت، جزو بهترین نمایشگاههای کشور است که تولیدکنندگان برتر در آن فرصت حضور پیدا کردهاند.
۷۰ درصد کفش ماشینی کشور در قم تولید میشود
سرپرست سازمان برنامهوبودجه قم نیز با اشاره به تولید ۷۰ درصد کفش ماشینی کشور در این استان گفت: کفش ماشینی از جمله خوشههای صنعتی موفق در قم است و فعالان این حوزه با استفاده از ظرفیتهای قابل توجه استان در صنعت کفش، محصولات تولیدی خود را به بازارهای داخلی و بینالمللی صادر میکنند.
جواد شاکر آزانی بیان داشت: برای رسیدن به اهداف مهم تولید و رشد اقتصادی باید به سراغ اقتصاد درونزا و ظرفیتهای داخلی برویم که در صنعت کفش زنجیره اقتصادی کاملی که منطبق با اقتصاد درونزا است در حال شکلگرفتن است.
آمادگی سپاه قم در جهت رفع موانع صنایع
فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) استان قم نیز در بازدید از این نمایشگاه گفت: قرارگاه صنعتی خاتم الانبیا(ص) سپاه استان قم در جهت رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی به خصوص صنعت کفش این استان آماده همکاری و تعامل با صنعتگران و تولیدکنندگان است.
سردار محمدرضا موحد بیان داشت: از قم، ظرفیت های تولیدی و صنعتی در کنار نیروهای جهادی و متخصص قابل توجهی وجود دارد.
فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) استان قم با اشاره به فعالیت پردامنه فعالان صنعتی و تولیدی در این استان، گفت: یکی از نیازهای مهم قم در بخش صنعت بسترسازی بیشتر برای صادرات محصولات ساخت داخل به کشورهای هدف صادراتی است.
سردار موحد با اشاره به جایگاه ویژه قم در صنعت کفش ادامه داد: قم یکی از قطب های اصلی تولید این محصول است و در این بین برپایی نمایشگاه های تخصصی و بین المللی می تواند در رونق بیشتر این محصولات و بسترسازی صادرات آن، موثر باشد.
فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) استان قم گفت: قرارگاه صنعتی خاتم الانبیا(ص) سپاه استان قم در جهت رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی به خصوص صنعت کفش این استان آماده همکاری و تعامل با صنعتگران و تولیدکنندگان است.
تولیدکنندگان کفش قم با نگاه علمی در حال توسعه بازارهای صادراتی هستند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم هم گفت: تولیدکنندگان و فعالان صنعت کفش قم با نگاه علمی در حال گسترش و توسعه صادرات و بازارهای جدید هستند و این صادرات نیز فقط محدود به کشورهای همسایه نیست.
اکبر ابدالی بیان داشت: صنعت کفش قم جوشیده و برآمده از ظرفیت های این استان است و یک صنعت وارداتی نیست.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم ادامه داد: صنعت کفش یکی از صنایع پاک است که فاقد بسیاری از آلایندگیهای صنایع دیگر است و کاملا بومی این استان و جزو مزیتهای اقتصادی مهم آن است.
ابدالی با اشاره به اینکه صنعت کفش یکی از صنایع کمآببر است و از نظر مصرف انرژی نیز وضعیت مطلوبی دارد، خاطرنشان کرد: صنعت کفش یک صنعت اشتغالزا بخصوص در اشتعال خانگی می باشد که با زیست و فرهنگ این استان کاملا سازگار است.
وی با اشاره به حضور دهها تاجر و فعال صنعت کفش از ۳۰ کشور خارجی گفت: امسال شاهد استقبال بی نظیر از تولیدکنندگان بومی و از سایر شهرهای کشور در این نمایشگاه هستیم.
افق صنعت کفش ایران صادرات سالانه ۸۰۰ میلیون محصول است
رییس انجمن صنفی کفش ماشینی قم نیز با بیان اینکه با ورود نسل جوان و شرکتهای دانشبنیان به صنعت کفش شاهد نگاه علمی در توسعه و صادرات این محصول هستیم، گفت: افق و چشمانداز صنعت کفش در کشور صادرات سالانه ۸۰۰ میلیون جفت انواع کفش به کشورهای دنیا است.
جواد شعبانزاده اضافه کرد: کم آب بر بودن، اشتغال بالا بهویژه در حوزه اشتغال خانگی و سازگاری با زیستبوم قم از ویژگیهای بارز صنعت کفش است.
رییس انجمن صنفی کفش ماشینی قم خاطرنشان کرد: باتوجهبه ساختار مذهبی و فرهنگی قم که رونق اشتغال خانگی در آن مورد تاکید است صنعت کفش دارای پیوست فرهنگی در این استان است.
رییس انجمن صنفی کفش ماشینی قم یادآور شد: در راستای خودکفایی این محصول ۳۰۰ آیتم از مواد اولیه که در زنجیره تامین تاثیرگذار است بومیسازی شده و امروز صنعت کفش قم این آمادگی را دارد که در حوزه تامین زنجیره تولید، برندینگ و محصول نهایی و صادرات، پذیرای هر نوعی خدمات به صنعتگران کفش کشور باشد.
جمع آوری ۱۰۰ هزار کفش بین خانواده های نیازمند
سفیر عیدانه کفش نیز گفت: در قالب این پویش ۱۰۰ هزار جفت کفش به مناسبت سال جدید در بین خانواده های نیازمند در سراسر کشور توزیع خواهد شد.
سیدجواد هاشمی بازیگر سینما و تلوزیون با اشاره به اجرای پویش عیدانه کفش، خاطرنشان کرد: هدف از این پویش جمع آوری کفش توسط تولیدکنندگان و فعالان این صنعت برای توزیع در بین خانواده های نیازمند همزمان با سال جدید است.
سفیر پویش " عیدانه کفش" اضافه کرد: در قالب این پویش تاکنون ۲۵ هزار جفت کفش توسط خیرین و فعالان این صنعت برای توزیع در بین نیازمندان اهدا شده که پیش بینی می شود تا پایان این نمایشگاه از مرز صد هزار کفش عبور کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در قالب این پویش در نهایت افزون بر ۲۰ میلیارد تومان کمک به افراد نیازمند با اهدای کفش صورت بگیرد.
بازیگر سینما و تلوزیون اظهار داشت: این نمایشگاه با توجه به وجود تولیدکنندگان برتر کشوری، زمینه بسیار بالایی در کمک به افراد نیازمند در آستانه سال جدید را دارد.
ویژگی مهم صنعت کفش تکیه بر فناوریهای روز است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در بازدید از این نمایشگاه، گفت: یکی از ویژگی های صنعت کفش ایران حضور پردامنه و اثرگذار شرکت های دانش بنیان و اتکای آنها بر فناوری و تکنولوژی های روز است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم حکمرانی در هر عرصه ای از جمله در صنعت کفش تصدی گری درست و صحیح است، گفت: نمایشگاه تخصصی کفش در قم به یک فناوری مهم صنعتی رسیده و به یکی از بسترهای اصلی در معرفی این مصول ارزشمند تبدیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: یکی از ویژگی های صنعت کفش ایران حضور پردامنه و اثرگذار شرکت های دانش بنیان و اتکای آنها بر فناوری و تکنولوژی های روز است.
وی تقاضامحور بودن را از ویژگی های مهم نمایشگاه تخصصی کفش قم یاد کرد و خاطرنشان کرد: محصولات و تولیداتی که در این نمایشگاه در معرض بازدید قرار گرفته برای مردم همه کشورهای جهان دارای جذابیت است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در خلال برگزاری این نمایشگاه شاهد انتقال مستمر پیام های فرهنگی نیز هستیم که این تجربه ها بعنوان یک فناوری نرم، در برگزاری سایر نمایشگاه ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
گفتنی است هفتمین نمایشگاه تخصصی و بینالمللی کفش قم با حضور ۴۰۰ غرفه از ۲۶ تا ۲۹ دی ماه جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی قم برپا است.
نظر شما