مهدی صادقی روز دو شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای طرح خردهفروشی که در سال جاری به استان ابلاغ شد در بازارچه مرزی یزدان از آبان ماه وارد مرحله عملیاتی شده است.
وی افزود: تاکنون در قالب اجرای این طرح ۵۱ نفر مرزنشین از مرز یزدان ۳۵ هزار دلار کالا در قالب۸۷ فقره اظهارنامه وارد کردند که شامل بادام زمینی، مغز بادام، کشمش و مویز است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه طبق مصوبه هیات وزیران میزان خردهفروشی برای هر سرپرست خانوار در استان ماهانه ۴۰۰ دلار تعیین شده است گفت: مرزنشینان میتوانند ۱۴۶ قلم کالا را با رویه مرزنشینی و با معافیت سود بازرگانی وارد کنند.
صادقی عنوان کرد: چون مقررات و قوانین خردهفروشی در مرزها بتازگی ابلاغ شده هنوز مورد استقبال مرزنشینان در مرز ماهیرود قرار نگرفته است که نیازمند اطلاع رسانی است.
وی افزود: همه تلاش خود را به کار گرفتهایم با تسهیل روند اجرای طرح خردهفروشی و رفع بروکراسی اداری، مرزنشینان بتوانند به نحو شایسته از مزایای این طرح برخوردار شوند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: اجرای موفق این طرح سبب بهبود و ارتقای معیشت مرزنشینان همچنین ایجاد اشتغال و کمک به توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد.
صادقی با اشاره به واردات کالا از مرز یزدان از ابتدای سال جاری هم گفت: در این مدت ۲۱۰ هزار دلار کالا از مرز یزدان استان شامل محصولات کشاورزی از جمله تخم هندوانه، شاهدانه و سپند وارد شدهاست.
وی بیان کرد: همچنین در سال جاری ۶۰ هزار دلار کالا از مرز یزدان استان به کشور افغانستان صادر شدهاست.
صادقی با بیان اینکه تنها افرادی که در شعاع ۵۰ کیلومتر مرز سکونت دارند امکان دریافت کارت پیله وری را داشته، میتوانند از این طریق تجارت کنند، بیان کرد: در استان تا حدودی همه ۵۸ هزار خانوار مرزنشین شامل این طرح میشوند.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.
فعالترین مرز استان در سالهای اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.
بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام میشود.
فعالسازی سایر بازارچههای مرزی در دستور کار است و بازارچه مرزی یزدان شهرستان زیرکوه در شهریور سال ۱۴۰۰ به همت دولت سیزدهم و به صورت خردهفروشی بازگشایی شد.
نظر شما