سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص حملات مستمر و دامنه دار گروه های مقاومت به مراکز و پایگاه های نظامی آمریکا در عراق و سوریه و «به ویژه حمله به پایگاه عین الاسد عراق» که بزرگترین حمله به این پایگاه از زمان شروع حملات به پایگاههای آمریکایی بعد از هفتم اکتبر به شمار میرود، اظهارداشت: پس از عملیات طوفان الاقصی هماهنگی قابل توجهی در میدان عملیات میان گروههای مقاومت منطقه به وجود آمد و از جبهههای مختلف فشار بر روی آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی افزایش قابل توجهی را پیدا کرد.
وی با بیان اینکه پس از عملیات طوفان الاقصی و شروع جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه ناتو به رهبری آمریکا «موضوع اخراج نیروهای آمریکا از منطقه به صورت عملیاتی در دستور کار محور مقاومت قرار گرفت»، افزود: بر همین اساس از جبهههای مختلف عراق، سوریه، لبنان و یمن این حملات به میزان لازم به رژیم صهیونیستی و به تبع آن به آمریکاییها وارد شد.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: در سوریه و عراق ضربات قابل توجهی به مراکز نظامی آمریکا وارد شد، تا جایی که «آمریکاییها مجبور شدند از ریف قامشلی پایگاه خودشان را تخلیه و ترک کنند». در مناطق دیگری از مرز مشترک بین عراق و سوریه هم این مسائل وجود دارد.
صدرالحسینی بیان داشت: در روزهای اخیر روزنامه نیویورکتایمز به نقل از مقامات پنتاگون اعلام کرد که در حملات اخیر به پایگاههای آمریکایی در سوریه و عراق نزدیک به ۷۰ سرباز آمریکایی زخمی شدهاند که البته احتمالا نیمی از آنان کشته شده باشند.
وی گفت: در پایگاه عین الاسد آمریکا سنگینترین حملات به طور مستمر وجود دارد، «در مناطق مختلف استانهای کُردنشین عراق پایگاههای نظامی آمریکایی به شدت تحت حملات مستمر مقاومت قرار دارد» و این نکته مهم است که دولت رسمی و قانونی عراق هم نسبت به خروج نیروهای آمریکایی به جز بخش آموزشی آن اصرار دارد و این موضع را چندین مرتبه به صورت رسمی بیان کرده است.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: در واقع یک «فشار مضاعفی هم از جانب مقاومت و هم از جانب دولت عراق برای اخراج آمریکاییها از منطقه به وجود آمده است»، آمریکاییها هم در مقابل این اقدامات به یکی از مراکز حشد الشعبی حمله و یکی از فرماندهان آن را ترور و نشان دادند که نمیخواهند عراق را علی رغم میل باطنی مردم آن کشور ترک کنند. این موضوع را میتوان یک نوع دخالت، تصرف و مداخله مستقیم در سرزمینهای اسلامی در غرب آسیا و به طور مشخص در عراق قلمداد کرد.
صدرالحسینی اظهارداشت: این سیاست آمریکاییها خط بطلانی است بر اظهار نظر عدهای که در مراکز مختلف اعلام میکردند که آمریکاییها نمیخواهند در غرب آسیا بمانند و این منطقه را داوطلبانه ترک میکنند چرا که میخواهند در مناطقی از جمله پاسیفیک و دیگر مناطق حضور داشته باشند.
وی در پایان با بیان اینکه منطقه غرب آسیا برای آمریکاییها بسیار با اهمیت است و آنها عملاً اعلام کردند که از این منطقه خارج نمیشوند، خاطرنشان کرد: حتماً در این موضوع آمریکا با اسرائیل ارتباط دارد و همکاریهای نظامی و اطلاعاتی میان دو طرف محدودیتی ندارد و احتمالاً یکی از دلایل «به شهادت رساندن مستشاران ایرانی در سوریه» نیز ضمن اینکه میخواهند توان مقاومت در مقابل اسرائیل را کاهش دهند، رساندن این پیام است که ما نسبت به ماندن در غرب آسیا و در کشورهای مختلفی از جمله عراق و سوریه، افراد موثر در اخراج خودمان را در حوزههای دفاعی و امنیتی مورد آسیب جدی قرار خواهیم داد.
نظر شما