فاروق سلیمانی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عملیات سرشماری زمستانی به منظور آگاهی از وضعیت جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی، هر سال با شروع فصل زمستان و با استفاده از تلسکوپ، دوربینهای چشمی و نصبی انجام میشود.
وی افزود: این سرشماری با حضور تیمهای پرندهشناس به مدت چهار روز در تالابهای «کانیبرازان»، «قوپیباباعلی»، «یوسفکند» و تالاب های سواحل جنوبی دریاچه ارومیه شامل تالاب های «قرهقشلاق»، «گروس» و «قوپی قازان»، سد و رودخانه مهاباد انجام میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره به اینکه این سرشماری روز نخست در تالاب «کانیبرازان» و سپس در سایر منابع این شهرستان انجام میشود، گفت: اطلاعات و نتایج حاصل از سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر به عنوان پایه و اساس بررسی اندازه و تغییرات جمعیتی در برنامههای حفاظتی و مدیریتی جمعیتهای پرندگان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاههای آنها و همچنین سنجش تاثیرگذاری اقدامات اداره حفاظت محیط زیست در خصوص یگان حفاظت، زهکشی و احیای تالابیها در این منطقه در خصوص افزایش و تنوع گونهها از اهداف برگزاری سرشماری است.
سلیمانی یادآور شد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در ۲ مرحله سرشماری تابستانی و زمستانی در زیستگاهها انجام میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد افزود: پس از جمعبندی و تکمیل فرمهای مربوطه نتایج این سرشماری به منظور آنالیز و جمعبندی نهایی به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال میشود.
وی اظهار کرد: سال گذشته در قالب طرح سرشماری زمستانی پرندگان، ۳۱ هزار و ۴۹۵ بال پرنده آبزی و کنارآبزی در منابع آبی این شهرستان شمارش شد که تالاب بین المللی کانیبرازان با ۲۷ هزار و ۴۹۰ بال پرنده آبزی و کنارآبزی پذیرای بیشترین تعداد پرندگان بود.
در شهرستان مهاباد علاوه بر ۲ تالاب بینالمللی «کانیبرازان» و «قوپیباباعلی»، تالابهای دایمی «حسنخان» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قرهقشلاق و سد مهاباد، هر سال در این فصل پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر خواهند بود.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما