به گزارش ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی درباره اتهامات علیه ۱۲ کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) گفت: "خواسته ما این است که تحقیقات در مورد آنروا کامل، کامل و شفاف باشد."
سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیر کل این سازمان خواستار تحقیقات «سریع» درباره اتهامات اسرائیل علیه کارمندان آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی گفت: «فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا، دبیرکل را از اتهامات بسیار جدی که چندین کارمند این آژانس را در حملات تروریستی ۷ اکتبر در اسرائیل دخیل میداند، مطلع کرده است.»
دوجاریک گفت: «دبیر کل از این خبر وحشت زده شده و از لازارینی خواسته است که این موضوع را به سرعت بررسی کرده و اطمینان حاصل کند که هر یک از کارمندان آنروا که در اتفاقات ۷ اکتبر نقش داشته یا در هر گونه فعالیت جنایتکارانه دیگری حضور داشته است، فورا به فعالیت آنها خاتمه داده و پیگرد کیفری احتمالی برای آنها آغاز شود.»
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: او یک بررسی مستقل و فوری و جامع درباره آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین انجام خواهد داد.
یک مقام ارشد سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که مقامات اسرائیل، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) در حملات ۷ اکتبر مشهور به عملیات طوفان الاقصی در اختیار این نهاد قرار داده اند که تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای گفت که "فورا" قراردادهای کارکنانی را که گفته می شود در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می کند.
لازارینی ادامه داد که تحقیقات در مورد دخالت ادعایی کارمندان آغاز شده است و کسانی که در این حملات نقش داشته اند" از طریق پیگرد کیفری" پاسخگو خواهند شد.
وی گفت: "این ادعاهای تکان دهنده در حالی مطرح می شود که بیش از ۲ میلیون نفر در غزه به کمک های حیاتی که آژانس از زمان شروع جنگ در غزه ارائه کرده است، وابسته هستند."
در پی اتهام زنی اسرائیل به ۱۲ کارمند سازمان ملل مبنی بر نقش داشتن در حملات ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی)، آمریکا که همواره ادعای حمایت از مردم فلسطین و کمک به آنها را دارد، اعلام کرد کمکهای مالی خود را به آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی قطع کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: « ایالات متحده آمریکا از اتهامات در مورد دست داشتن ۱۲ کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر بسیار نگران است. »
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: «وزارت امور خارجه به طور موقت کمک های مالی اضافی برای آنروا را متوقف کرده است و ما در حال بررسی این اتهامات و اقدامات سازمان ملل برای رسیدگی به آنها را بررسی می کنیم.»
میلر ادامه داد: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ۲۵ ژانویه با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفتوگو کرد تا بر ضرورت تحقیق کامل و سریع درباره این موضوع تاکید کند. ما از تصمیم برای انجام چنین تحقیقاتی و تعهد گوترش برای انجام اقدامات قاطع، در صورت صحت ادعاها استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «ما همچنین از اعلامیه سازمان ملل در مورد بررسی "جامع و مستقل" سازمان آنروا استقبال می کنیم. باید پاسخگویی کامل برای هر کسی که در حملات فجیع ۷ اکتبر شرکت کرد، وجود داشته باشد.»
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما