حسنعلی فولادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نشان به منظور افزایش سطح مرغوبیت کیفی، اصالت بخشی محصولات تولیدی و شناسنامهدار کردن محصولات تولید شده صنعتگران، توسط وزارت مربوطه به صنعتگران اعطا میشود.
وی با بیان اینکه مرغوبیت، اصالت، نوآوری و قابلیت بازاریابی و عرضه در بازار از معیارهای ارزیابی است گفت: آثاری که دارای نوآوری و خلاقیت، استفاده از مواد اولیه بومی و محلی و نداشتن آلودگی زیست محیطی هستند برای دریافت نشان ملی مرغوبیت معرفی میشوند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: گروههای بافتههای داری، سوزندوزی، حولهبافی، تولیدات چرمی و گلیم از جمله رشتههای صنایع دستی بودند که امسال نشان مرغوبیت گرفتند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری در استان ۶۶۰ مجوز، کارت شناسایی، پروانه تولید انفرادی، اعلامیه تاسیس و پروانه کارگاهی در حوزه صنایع دستی استان صادر شد.
فولادی با اشاره به برگزاری رویدادکوآپ استودیو برای ۶۰ نفر از هنرمندان و تولیدکنندگان برتر استان اظهار کرد: همچنین رویداد سه گام از سوی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارتخانه با حضور هنرمندان در سه بخش از دی ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و در هفته صنایع دستی امسال با تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
وی ادامه داد: دست بافت سیده زهرا خراشادیزاده از روستای جهانی توبافی خراشاد به عنوان اثر شایسته تقدیر گروه منسوجات سنتی به لحاظ ویژگیهای فرهنگی و هنری و مهارت در تکنیک طراحی و تولید در رویداد ملی سه گام انتخاب شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به درجهبندی کیفی کارگاههای صنایع دستی استان، عنوان کرد: امسال در راستای ارزیابی و درجهبندی کارگاههای صنایع دستی دارای پروانه تولید ۳۸ کارگاه مورد ارزیابی اولیه قرار گرفت که هشت کارگاه دارای شاخصهای امتیازی بالاتر بوده و مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان فعال هستند که هفت هزار و ۶۰۰ نفر دارای مجوز فعالیت بوده که سه هزار و ۳۰۰ نفر تحت پوشش بیمه قرار دارند.
فولادی گفت: از مجموع ۳۰۰ رشته صنایع دستی شناسایی شده در کشور ۸۰ رشته در خراسان جنوبی شناسایی شده است که صنعتگران در ۲۵ رشته فعال بوده و محصول تولید میکنند.
نظر شما