تعیین گروه‌های فرعی خون در هشت استان کشور انجام می‌شود

تهران - ایرنا- معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون ایران گفت: یکی از کارهای مهم و نوین سازمان انتقال خون در سال جاری تعیین فنوتیپ در اهداکنندگان خون است که برای تهیه سازگارترین خون برای بیماران تالاسمی که نیاز به تزریق مکرر خون دارند در هشت استان کشور انجام می‌شود.  

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان انتقال خون، عباداله سالک مقدم افزود: هم اکنون در ۱۶ استان کشور دستگاه‌های اتوماتیک تعیین فنوتیپ و شناسایی گروه‌های فرعی خون، مستقر شده است که به زودی این استانها آماده انجام این فرآیند می شوند.

وی در مورد ضرورت انجام این فرآیند توضیح داد: غیر از آنتی ژن های اصلی که گروه های اصلی خونی شامل (AB,O,B,A) هستند، گروهی دیگر از آنتی ژن ها وجود دارند که گروه فرعی را تشکیل می دهند و برای اینکه بتوانیم بهترین خون سازگار را در اختیار بیماران قرار بدهیم، لازم است بتوانیم فنوتیپ گروه های فرعی را نیز تعیین کنیم.

سالک مقدم اظهارداشت: هم اکنون انتقال خون استان هایی که بیشترین بیماران تالاسمی را دارند به این سیستم تجهیز شده اند و در ۸ استان، برای این بیماران که نیاز به تزریق مکرر خون دارند این امکان دیده شده است.

به گفته معاون فنی و فناوری های نوین، هشت استان دیگر که دارای این سیستم هستند نیز به زودی انجام این فرآیند را آغاز می کنند و در فاز بعدی به فراخور بودجه سازمانی این طرح را گسترش خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم برای کل کشور تعیین فنوتیپ گروه های فرعی را امکان پذیر کنیم.

تعیین گروه‌های فرعی خون در هشت استان کشور انجام می‌شود


سالک مقدم افزود: پس از بیماران تالاسمی و بیماران سیکل سل (کم خونی داسی شکل)، تامین خون شناسایی شده با گروه های فرعی، برای بیمارانی که شیمی درمانی می کنند و بیماران نیازمند به تزریق خون مکرر در اولویت قرار خواهد گرفت.

وی از فراهم شدن ۵۲۰ هزار تست در سال برای تعیین فنوتیپ خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا با تامین شرایط لازم و حمایت های مورد انتظار برای کل کشور این فرایند در مورد خون های اهدایی انجام شود.

به گزارش ایرنا ، ایران به عنوان اولین کشور مسلمان به انجمن بین‌المللی خون‌های نادر پیوسته و تاکنون ۱۲۰۰ اهداکننده از گروه‌های مختلف خون نادر را شناسایی و در بانک اطلاعاتی ثبت کرده است.

اکنون ۳۵۴ واحد خون نادر به صورت منجمد در دمای منفی ۸۰ درجه سانتی گراد برای تزریق به بیماران در مواقع لزوم ذخیره شده است که طبق نیاز و اعلام بیمارستان‌ها تحت شرایط کاملا ویژه در اختیار بیمارانی که دارای این گروه‌های خونی هستند، قرار می‌گیرد.

تا به حال ۴۵ سیستم گروه خون و بیش از ۳۶۰ آنتی ژن مربوط به دارندگان گروه‌های خونی نادر کشف شده و هر سال، تعداد بیشتری در حال شناسایی است.

اگر مشابه گروه خونی یک فرد در هر هزار تا پنج هزار نفر وجود داشته باشد، گروه خونی او، نادر محسوب می‌شود و اگر در جمعیت پنج هزار نفر یا بیشتر مشابه نداشته باشد، به عنوان گروه خونی بسیار نادر محسوب می‌شود.

تاکنون فقط ۲۷ کشور، تکنولوژی و دانش تفکیک گروه‌های خونی نادر را داشته و توانسته‌اند در این کارگروه عضو شوند که ایران شانزدهمین کشور عضو این کارگروه است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha