به گزارش خبرنگار ایرنا مربیان ورزشی معتقدند ژیمناستیک، ورزش مادر و پایه محسوب میشود و حتی اگر ورزشکاری به دنبال فعالیت در رشتههای دیگری هم باشد باید ابتدا اصول ابتدایی ورزش ژیمناستیک را بیاموزد، چون ژیمناستیک بدن یک ورزشکار را همیشه در فرم مناسب نگه میدارد و باعث بهبود مهارتهای پایه و انعطاف پذیری او میشود.
در واقع ژیمناستیک به عنوان ورزش پایه میتواند مهارتهای پایه و اصلی مربوط به تحرک و انعطافپذیری، اعتماد به نفس و تسلط را پایه گذاری کند و این ویژگیها به خوبی توسط کادر اجرایی و مربیان ژیمناستیک همدان در بین خانوادهها تبلیغ شده و حالا شاهد استقبال بسیار خوب از این ورزش مادر هستیم.
همچنین ژیمناستیک ورزشی مهیج و پویا است که طرفداران خاص خودش را هم دارد، در واقع ورزشکاران در هر رشته ورزشی باید برای پیشرفت با مبانی ورزش ژیمناستیک آشنا شوند و فعالیت خودشان را از این رشته آغاز کنند.
اهمیت و عملکرد موفق این ورزش بهانهای شد تا با مهدی صمدی رئیس هیات ژیمناستیک استان همدان گفت وگو داشته باشیم.
ایرنا: ژیمناستیک جزو رشتههای محبوب است، چه تعداد ورزشکار سازمان یافته دارید؟
صمدی: هم اکنون هفت هزار ورزشکار در رشته ژیمناستیک سازماندهی شدهاند و در رشتههای ترامپولین، آکروژیم، حرکات زمینی، پرش از خرک، پارالل ناهم سطح و چوب موازنه، بارفیکس، پرش خرک، دار حلقه، و خرک حلقه و آکروباتیک آموزش میبینند.
ایرنا: دلیل این استقبال خوب چیست؟
صمدی: ژیمناستیک پایه و سرآغازی برای موفقیتهای آینده در ورزش حرفهای است و ویژگیهای بسیاری در مهارتهای اساسی و مهم نظیر کنترل، انعطاف پذیری و قدرت را در خود دارد.
همچنین ژیمناستیک رشته پایهای است که میتواند ظرفیتهای خوبی برای سایر رشتههای ورزشی پرورش دهد و میتوان ابراز امیدواری کرد در ادامه راه شاهد توفیق روزافزون ژیمناستیک استان همدان در کشور باشیم.
ایرنا: اما خانوادهها از کمبود فضا و تجهیزات ژیمناستیک گلایه مندند؟
صمدی: گلایههای مردم در کمبود تجهیزات و سالن ورزشی پذیرفتنی است. تجهیزات خانه ژیمناستیک برای 15 سال قبل است و نیازمند تجهیزات نو هستیم. برخورداری از جمعیت خوب ورزشکاران باعث شده تا نیاز برای حداقل سه سالن ژیمناستیک دیگر در شهر همدان دیده شود. هر چند از لحاظ مربی و آموزش ظرفیت خوبی داریم ولی از نظر امکانات و تجهیزات از توان مالی لازم برخوردار نیستیم.
ایرنا: این مشکل را در شهرستانها هم دارید؟
صمدی: همینطور است. ورزشکاران موفقی در این رشته داریم، ورزشکاران این رشته ورزشی استعداد بالایی به منظور ارائه توانمندیهای خود دارند بنابراین در صورت مهیا بودن شرایط مطلوب، پیشرفت بیشتری خواهند کرد.
در حال حاضر هیات ژیمناستیک امکانات حرفهای ندارد و جوابگوی جمعیت پرشور ورزشکاران این رشته نیست. تلاش ما تامین امکانات مورد نیاز هیاتهای شهرستانی است که امیدواریم هرچه زودتر انجام شود.
ایرنا: اینکه کوتاه قامتها در ژیمناستیک موفقتر هستند، صحت دارد؟
صمدی: ورزشکاران ژیمناستیک در رشتههای مختلف همیشه در حال پرش هستند و کوتاه قدها به لحاظ انجام حرکات، با سرعت عمل بهتر میتوانند حرکات را انجام بدهند.
اگر ورزشکار قدبلند باشد در اجرای حرکات موفق نخواهد بود ضمن اینکه گرایش قد در رشتههای مختلف متفاوت است، به عنوان مثال والیبالیست باید بلند قد باشد و کشتی گیر باید قد متوسطی داشته باشد.
ایرنا: چه سنی برای ژیمناستیک مناسب است؟
صمدی: ژیمناستیک مادر تمام رشتهها به شمار میرود و در کشورها از محبوبیت خاصی برخوردار است؛ پنج سالگی بهترین سن برای پرداختن به ورزش ژیمناستیک است هر چند کودکان چهارساله هم در این ورزش فعالیت دارند.
ایرنا: این ورزش چه فوایدی دارد؟
صمدی: فواید ژیمناستیک بر هیچکس پوشیده نیست؛ انضباط در زندگی اولین مؤلفهای است که با ورود به ژیمناستیک تقویت میشود ضمن اینکه تمام مؤلفههای آمادگی جسمانی مثل رفلکس، چابکی و انعطاف پذیری و همچنین قدرت جسمانی ورزشکار ارتقا پیدا میکند.
نظر شما