۱۰ بهمن ۱۴۰۲، ۹:۳۷
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 85368154
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

درختان پوسیده، بلای پارک‌های جنگلی گلستان

۱۰ بهمن ۱۴۰۲، ۹:۳۷
کد خبر: 85368154
درختان پوسیده، بلای پارک‌های جنگلی گلستان

گرگان- ایرنا- وجود تنه و شاخه درختان خشک و پوسیده در گوشه گوشه جنگل‌ هیرکانی به ویژه در پارک‌های طبیعی و جنگلی گلستان از جمله مشکلات طبیعت‌گردان و مسافران در زمان اتراق در این محیط‌ها به شمار می‌رود که بروز خطر جانی برای آنان را محتمل کرده است.

به گزارش ایرنا، گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی در نوار جنوبی دارد که جاذبه‌ طبیعی این عرصه‌های منحصر به فرد به ویژه در حاشیه شهرها و جاده اصلی، شرایطی را برای طبیعت گردان و مسافران به وجود آورده تا ساعتی از اوقات آزاد خود را در روز برای اسکان زیر درختان بگذرانند.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، طی چند دهه‌ اخیر بخشی از عرصه‌های جنگلی قابل دسترس در حاشیه مناطق شهری را با وسعت هشت هزار و ۱۰۰ هکتار به اتراق و استفاده از طبیعت اختصاص داده است.

یکی از مشکلاتی که در حاشیه استفاده از طبیعت این عرصه‌ها وجود دارد، وجود تنه و شاخه شکسته درختان و یا احتمال سقوط آن بر روی گردشگران است.

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی، منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان به این که جمع‌آوری درختان خطرساز با دریافت مجوز از معاونت امور جنگل سازمان جنگلها و مراتع کشور انجام می‌شود، گفت: کار جمع آوری درختان خطرساز در پارک جنگلی النگدره گرگان آغاز شده است.

به گفته رسول مقسم جمع آوری درختان خطرساز و تهدید کننده امنیت افراد در پارک‌ها در تمامی فصول سال و بعد از دریافت مجوز از سازمان جنگلها و مراتع صورت می‌گیرد.

نشانه گذاری ۳۴۳ اصله درخت خطرساز در پارک‌ها

رییس اداره فنی و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۳۴۳ اصله درخت خطرساز واقع در زون متمرکز پارک‌ها (محدوده کمپ و استقرار) استان از سوی کارشناسان منابع طبیعی نشانه‌گذاری شده است.

علی‌اکبررستاقی به خبرنگار ایرنا افزود: در این استان هشت هزار و ۱۰۰ هکتار از عرصه های جنگلی در قالب پارک‌ وجود دارد که استانی‌ها و مسافران می‌توانند از طبیعت آن استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: کوبیدگی خاک‌های جنگلی طی سنوات گذشته به دلیل استفاده از پارک‌ها باعث کاهش تبادل هوا شده و از طرف دیگر، تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌های سالانه، باعث ضعف فیزولوژیکی درخت شده که این امر درخت را در برابر آفات و بیماری‌ها آسیب پذیر کرد و وجود این علایم در پارک‌ها به صورت درختان سرپاخشک و خطر ساز دیده می‌شود.

رستاقی گفت: با هدف جلوگیری از گسترش برخی بیماری‌ها (مانند زغالی بلوط) و آتش‌‍سوزی احتمالی و ممانعت از خسارات جانی و مالی به گردشگران، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان پس از درخواست دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط و طی مراحل اداری نسبت به نشانه‌گذاری و خروج درختان در پارک‌ها، اقدام می‌کند.

وی تاکید کرد: با اجرای جمع آوری درختان خطرساز، علاوه بر ممانعت خسارت جانی به طبیعت گردان، جلوی قاچاق درختان افتاده نیز گرفته خواهد شد.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز از شناسایی و رفع خطر درختان خطرساز در پارک‌ها و تفرجگاه‌های جنگلی گلستان خبر داد و گفت: درختان خطرساز برای جلوگیری از خسارات جانی و مالی در زون متمرکز پارک‌های جنگلی، پس از سیر قانونی و با رعایت موارد فنی و حفاظتی حذف و رفع خطر می‌شوند.

جهانبخش صادقیان اظهار کرد: اثرات تغییرات اقلیمی، تنش خشکسالی و افزایش شدید گرما و تابش شدید خورشید، حضور طبیعت‌گردان و بازدیدکنندگان بیش از ظرفیت، عامل خسارت زیاد به عرصه و پوشش گیاهی پارک‌ها جنگلی است.

وی یادآور شد: طی سال‌های اخیر به دلیل طغیان آفات و بیماری‌ها و ضعف فیزیولوژیک گیاه، تعداد درختان سرپا خشک و خطرساز در پارک‌های جنگلی رو به افزایش است و احتمال سقوط این درختان و بروز خطرات جانی و مالی در پارک‌ها و سایرعرصه جنگلی وجود دارد.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از خسارات جانی و مالی، نصب علائم هشدار دهنده بر تنه و پیرامون درختان مذکور پیش بینی شده تا مسافران و گردشگران از استراحت و اتراق در زیر این درختان پرهیز کنند.

صادقیان از مسافران و گردشگران خواست با دیدن علایم درخت خطرساز از اطراق و برپایی چادر و توقف خودرو پیرامون این درختان به ویژه در شرایط نامساعد بودن جوی پرهیز کنند.

به گزارش ایرنا، جنگل‌های هیرکانی زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده، ۹۸ گونه پستاندار و ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوته ای به شمار می رود که وجود توده درختان پهن برگ خزان‌کننده باستانی در استان گلستان با وجود از بین رفتن این جنگل ها در دنیا، گونه های بومی سوزنی برگ، درختان سرخدار، زربین و سرونوش، موجب آمیختگی تنوع گونه ها در محدوده جنگل هیرکانی این خطه شمالی و افزایش ارزش و اعتبار آن شده است.

گلستان با افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، عرصه جنگلی بالغ بر ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار داشته که از نوکنده در غرب استان شروع و تا گلیداغ در شرق استان ادامه دارد.

مطابق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از مجموع جنگل‌های این استان ۲۴۹ هزار و ۳۷۲ هکتار جنگل تجارتی، ۷۵ هزار و ۵۲۷ هکتار دست کاشت، ۷۰ هزار هکتار حفاظتی و حمایتی، ۵۱ هزار و ۲۹۵ هکتار مخروبه و پنج هزار و ۹۹۱ هکتار بیشه زار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha