سیدمحمدمهدی سجادی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد حوادث بیان شده ۱۷ مورد تصادفات جادهای، چهار مورد کوهستان، سیل و آبگرفتگی بوده است.
وی بیان کرد: از ۱۵۳ نفر امدادرسانی شده ۹۳ نفر مربوط به حوادث جادهای در سیستان و بلوچستان بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر سیستان و بلوچستان ادامه داد: نجاتگران، ۱۳۷ مصدوم و ۱۶ جانباخته سوانح جاده ای را به مراکز درمانی و عوامل انتظامی این استان تحویل دادند.
وی گفت: ۱۳۵ نفر از نیروی عملیاتی امدادگر و نجاتگر سیستان و بلوچستان با ۱۴ دستگاه خودروی نجات، هفت خودروی کمک دار و چهار دستگاه آمبولانس به هموطنان در این مدت امدادرسانی کردند.
سجادی تصریح کرد: تیمهای امدادی جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به طور ۲۴ ساعته در ۲۶ پایگاه آماده خدمت رسانی به آسیب دیدگان احتمالی هستند.
وی خاطر نشان کرد: ندای امداد ۱۱۲ هلال احمر به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به حادثه دیدگان است و نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان آماده امدادرسانی به هموطنان حادثه دیده هستند.
به گزارش ایرنا، استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حارهای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگیهای سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی(کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.
نظر شما