مرتضی حاجیان نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات ۳۴ درصد و درآمد گمرک استان ۸۸ درصد از ابتدای فروردین تا پایان دی سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد از خدمات گمرکی به ارباب رجوع شامل اظهار، کارشناسی و تایید کالا از طریق سامانه انجام میشود و عمده مشکلات واحدهای تولیدی این استان در زمینه تخصیص ارز است.
این مسوول اضافه کرد: ۱۲۰ میلیون دلار ارزش کالاهای صادراتی از مبدا گمرک استان سمنان از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه بوده است.
حاجیان نژاد تصریح کرد: کالاهای صادراتی از استان سمنان شامل هیدروکسید سدیم، سیم و کابل، هیدروکربن سبک، سرب تصفیه نشده، روغن تصفیه شده، کولر آبی، ظروف پلاستیکی، موادشوینده، روغن تصفیه شده، ورق آلومینیوم، اسید سولفوریک، شیر خشک، نمک خوراکی، رزین، ماشین لباسشویی، اسید کلردریک، پرکلرین، کلسیم کلراید، کاشی و سرامیک، پودر باریت و پارافین مایع است.
مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: کالاهای صادراتی این استان به نقاط مختلف جهان از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه، پاکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، آذربایجان، روسیه، کویت، پاکستان، هند، ازبکستان، ارمنستان و ژاپن، صادر میشود.
طبق گزارشها، استان سمنان با یکهزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و معدنی و اشتغالزایی برای نزدیک به ۶۰ هزار نفر به عنوان گلوگاه مهم اقتصادی کشور محسوب میشود.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، از مجموع جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی می کنند.
نظر شما