۹ بهمن ۱۴۰۲، ۱۹:۵۹
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85369728
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

رسانه آمریکایی: توافق آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل بر سر چارچوب آزادی سایر اسرا

نیویورک – ایرنا- شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: مذاکره‌کنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای آزادی سایر گروگان ها به توافق رسیدند.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی آمریکایی ان بی سی نیوز به نقل از منبع آگاه خود گفت: این توافق شامل آزادی گروگان های آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده می شود که به صورت مرحله ای است و ابتدا زنان و کودکان آزاد می شوند.

ان بی سی نیوز افزود: این توافق همچنین شامل توقف های مرحله ای در جنگ و ارسال کمک به غزه و تبادل اسرای فلسطینی است و امروز پیش نویسی از این توافق به حماس ارائه می شود.

این رسانه آمریکایی ادامه داد: مذاکره کنندگان شامل نخست وزیر قطر و رهبران سازمان های اطلاعاتی کشورهای دیگر بودند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحله‌ای تمام اسرای باقی‌مانده در غزه همراه با توقف موقت جنگ می‌شود، به پاریس فرستاده است.

پیش از این، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز شنبه به وقت محلی گزارش داد: مقامات ارشد دست‌کم ۱۰ دولت مختلف در تلاش هستند تا مجموعه‌ای از توافق ها را برای پایان دادن به جنگ غزه ایجاد کنند و به چگونگی اداره غزه پس از پایان جنگ پاسخ دهند.

در این گزارش آمده است: مجموعه گفتگوهای اصلی بر دستیابی به آتش بس میان اسرائیل و حماس متمرکز است. توافق اول، شامل مبادله بیش از ۱۰۰ اسیر اسرائیلی در اختیار حماس و آزادی هزاران فلسطینی در زندان‌های اسرائیل است.

توافق دوم بر تغییر شکل تشکیلات خودگردان فلسطین متمرکز است که بخش هایی از کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل را اداره می کند. مقامات آمریکایی و عربی در حال بحث در مورد تجدید نظر در رهبری حکومت و کنترل غزه پس از پایان جنگ با در اختیار گرفتن قدرت از اسرائیل و حماس هستند.

در توافق سوم، مقامات آمریکا و عربستان، اسرائیل را تحت فشار قرار می دهند تا در ازای برقراری روابط رسمی عربستان با اسرائیل، با شرایط ایجاد یک کشور فلسطین موافقت کند.

اما برای هر یک از این توافق ها، باید بر موانع مهمی غلبه کرد. مهم‌ترین مانع دولت رژیم اسرائیل است که می‌گوید اجازه حاکمیت کامل فلسطین را نخواهد داد، و این موضع، پیشرفت در سایر زمینه ها را در ابهام فرو می برد.

در همین حال، حملات اسرائیل به غزه ، حماس را نابود نکرده است، بنابراین مشخص نیست که چگونه حماس متقاعد می شود تا زمانی که هنوز بخشی از غزه را در کنترل خود دارد، از قدرت کناره گیری کند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت که برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید در امور خاورمیانه، هفته گذشته در منطقه بود و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور، چندین بار در سفری به آفریقا با او گفتگو کرد. دولت بایدن می‌خواهد اطمینان حاصل کند که یک مقام ارشد آمریکایی همیشه رو در رو با رهبران اسرائیلی و عرب صحبت می‌کند.

مقامات، بسیاری از پیشنهادها را کنار گذاشته اند زیرا آنها یا موقتی هستند یا به شدت مورد مخالفت برخی احزاب قرار می گیرند. چند پیشنهاد شامل موارد زیر می شود:

- انتقال قدرت در تشکیلات خودگردان فلسطین از محمود عباس رئیس فعلی، به نخست وزیر جدید، در حالی که عباس نقش تشریفاتی خود را خواهد داشت.

- اعزام یک نیروی حافظ صلح عرب به غزه برای تقویت دولت جدید فلسطین در این منطقه.

- تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت آمریکا که حق فلسطینی ها را برای داشتن کشور به رسمیت می شناسد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست داده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha