به گزارش خبرنگار ایرنا، مدتهاست اختلاف به جان شورای شهر کرمانشاه افتاده است و این نهاد به ۲ طیف موافق و مخالف نادر نوروزی شهردار تبدیل شده است.
اختلافات به حدی است که بارها جلسات شورای شهر تعطیل شده است، به اعتقاد شماری از کارشناسان و مسوولان؛ بازنده این اختلاف شهر کرمانشاه و شهروندان آن هستند و مشکلات نهمین کلانشهر ایران نیز رو به ازدیاد است.
در پی طرح پرونده انحلال شورای شهر کرمانشاه در هیات حل اختلاف مرکزی و ساطت این هیات برای دادن مهلت سه ماهه به این شورا ، شب گذشته جلسه ای با حضور اعضای شورا و استاندار در محل استانداری برگزار شد.
شهردار خوبی نداریم
در این جلسه که معاونان سیاسی و عمرانی استانداری، فرماندار کرمانشاه و فعالان رسانه ای نیز حضور داشتند، رسول آزادی از اعضای شورای شهر کرمانشاه گفت: یک عذرخواهی به مردم و تمام مسوولان کرمانشاه بدهکارم چرا که انتخاب خوبی در شهردار نداشتیم.
وی گفت که ما اشتباه کردیم؛ نوروزی شهردار خوب و با کفایتی نیست، یکی از دلایلش هم این است که خانواده ایشان اصلا در کرمانشاه سکونت ندارند، مسوول ما ۲ ساعت آرایش میکند تا در محل کارش حاضر شود، نتیجه عملکردش هم حضور پر شمار سگهای ولگرد در خیابانهاست، همینجا اعلام میکنم بنا به وظایف ذاتی که داریم تا شاهرگ دست از سر شهردار بر نمی دارم.
شهرک رسالت کرمانشاه
آزادی خطاب به استاندار نیز گفت: شورای حل اختلاف باید اختلافات را حل کند شاید من به عنوان عضو شورا دفاعی از خودم داشته باشم و ما از شما انتظار حمایت داریم.
هاشم درویشی دیگر عضو شورای شهر کرمانشاه نیز گفت: ما یک شهر بسیار پر تنش با انباشت مشکلات حوزه شهرداری داریم و متاسفانه باید گفت که کرمانشاه بسیاری از شاخص های کلانشهر را ندارد.
وی انباشته شدن مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کرمانشاه را نتیجه کم توجهی پایتخت بویژه بعد از جنگ تحمیلی دانست.
درویشی بیان کرد: کرمانشاه به شهری تبدیل شده که در آن همدلی برای تقابل با مشکلات وجود ندارد و در برخی از مناطقی که حتی فکرش را هم نمیکنیم همدلی بیشتر از کرمانشاه است.
وی نداشتن درآمد پایدار برای کلانشهر کرمانشاه را در مقایسه با دیگر کلانشهرهای کشور بزرگترین مشکل اداره شهرداری عنوان کرد و گفت: شهرداری بیش از پنج هزار نفر نیرو با انباشت مشکلات از ادوار مختلف دارد.
وی افزود: برای انتخاب شهردار ۳۹ نفر از فیلترهای مختلف گذشتند و در نهایت آقای نوروزی با ۱۱ رای شورا به عنوان شهردار کرمانشاه انتخاب شد و ایشان علاوه بر سبقه اجرایی خوب، عالم به وظایف امور شهری است اما اعتقاد دارم دست هایی از بیرون بر تصمیمات شورا اثر میگذارد که نهادهای نظارتی باید این موضوع را بررسی کنند چرا که بر کند کردن روند شهرداری و انتصابات و استخدامات اثر منفی گذاشته است.
این عضو شورای شهر کرمانشاه عمده درآمد شهرداری را از محل ماده ۱۰۰ و عوارض اعلام کرد و گفت: ماده ۱۰۰ یک درآمد ثابت محسوب نمیشود و از طرفی هزینه ماهیانه شهرداری کرمانشاه ۸۵ میلیارد تومان در حوزه خدمات شهری و پرسنل است در حالی که برخی از کلانشهرهای کشور حتی در خارج از کشور سرمایه گذاری کرده اند و ماده ۱۰۰ برای آنها درآمد محسوب نمی شود زیرا در حوزه هایی مانند گردشگری درآمد خوبی دارند.
در کمیسیون ماده ۱۰۰ تخلفات ساخت و ساز شهری با اخذ جریمه قابل چشم پوشی است به عبارت دیگر شهرداری از طریق قانون فروشی به درآمد غیر پایدار رسیده که نتیجه آن بی قواره شدن شهر و بی عدالتی در ارائه خدمات به شهروندان است.
درویشی تصریح کرد: با اینکه بخشی از عملکرد شورای شهر کرمانشاه قابل دفاع نیست اما همین شورا کارهای خوبی انجام داده است و با همین درآمد کم چهار شهرک را از بن بست خارج کردیم و با این کار املاک کم ارزش آنها چند برابر ارزش پیدا کرده است.
از آنجا که شورای شهر صرفا وظیفه نظارتی دارد اظهارات درویشی نشان می دهد که شورای شهر در وظایف ذاتی و ماموریت های شهرداری دخالت دارد.
درویشی با بیان اینکه مردم با نظام قهر نیستند بلکه با عملکرد مسوولان قهرند از استاندار تقاضا کرد تا برای رفع کدورت اعضای شورا جلساتی برگزار کند.
سالار احمد زاده دیگر عضو شورای شهر کرمانشاه نیز گفت: وجود اختلاف در بین اعضای شورای شهر به سلایق متفاوت آنها بر میگردد و نشان دهنده پویایی و زنده بودن شوراست.
وی افزود: متاسفانه در شهرداری کرمانشاه مدیریت نداریم به گونه ای که برخی از مدیران با سابقه امروز خانه نشین هستند آن هم به جرم اینکه با برخی از اعضای مخالف شهردار سلام علیک دارد؛ حتی شهردار کرمانشاه آبدارچی منتسب به یکی از نمایندگان مخالف خود در شورای شهر را اخراج کرده است.
بافت فرسوده کرمانشاه
احمد زاده ادامه داد: شهردار کرمانشاه برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا داده بود اما به یکی از اعضای شورای شهر می گوید که به استعفای من رای نده بعد در رسانهها اعلام میکند که میخواستم استعفا بدهم اما شورا نگذاشت.
وی با اشاره به کمبود درآمد شهرداری کرمانشاه هزینه ماهیانه یک میلیارد تومانی سازمان فرهنگی شهرداری را را زیر سوال برد و گفت: باید پرسید شهرداری با این هزینه فرهنگی چه خروجی دارد؟
در این جلسه خسرو زرافشانی رییس شورای شهر کرمانشاه نیز گفت: باید کمیته حل اختلاف با حضور خود شهردار فعال شود چرا که ایشان حق دارد از خودش دفاع کند.
وی در خصوص استخدامات شهرداری نیز گفت: شورا که اختیار اجرایی ندارد اما مدیری که فامیل اعضای شورا را استخدام میکند، میخواهد بماند.
زرافشانی افزود: متاسفانه شاخص فرهنگی استان کرمانشاه رشدی ندارد در حالی که معیار باید عمل به قانون باشد نمونه اش کشور چین است که با نظم و قانون توانست کل دنیا را فرا بگیرد.
استاندار کرمانشاه نیز در پایان این جلسه به اعضای شورای شهر مهلت سه ماهه برای تغییر رویه و توجه به حل مشکلات شهری داد و گفت: مبنای ما همکاری و رفع اختلاف است تا به مردم خدمت رسانی شود اما اگر در پایان این فرصت تغییری حاصل نشود اقدامات لازم را در دستور کار قرار خواهم داد.
محمد طیب صحرایی با بیان اینکه دستگاه های نظارتی از رگ گردن هم به شما نزدیک ترند به اعضای شورای شهر کرمانشاه هشدار داد در یک فرصت سه ماهه جلسات را منظم تشکیل دهند تا لوایح روی زمین نماند و جمع آوری سگ های ولگرد، نخاله ها، ضایعات و ایجاد بازارچههای عرضه مستقیم کالا و میدان میوه و تره بار در دستور کار قرار گیرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه با تلنگر به اعضای شورای شهر سوال کرد: آیا حاضرند همراه با زن و بچه در محله حکمت آباد کرمانشاه ساکن شوند؟ یا اینکه در محله ملاحسینی که سگ های ولگرد با حمله به یک دانش آموز کیف او را پاره کرده اند، زندگی کنند؟ آیا با دعوا در شورا سگ ها ولگرد از سطح شهر جمع میشوند؟
شهرک رسالت کرمانشاه
صحرایی تصریح کرد: وجود مخالف و موافق لازمه مردم سالاری است و اگر کسی نمیتواند در جمع ۱۱ نفره شورا همکاری کند بهتر است در انتخابات اصلا شرکت نکند.
به گزارش ایرنا، کرمانشاه به عنوان بزرگترین شهر کُردنشین ایران با حدود یک میلیون نفر سکنه نهمین شهر پرجمعیت کشور و یکی از کلانشهرها است.
نظر شما