نمایشگاه بخش‌های رقابتی شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح شد

تهران- ایرنا- نمایشگاه بخش‌های رقابتی (طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با نمایش ۸۵۴ اثر در موسسه فرهنگی هنری صبا گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین افتتاح نمایشگاه بخش‌های رقابتی(طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر سه‌شنبه- دهم بهمن ماه- با حضور محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس شورای سیاستگذاری، امیر عبدالحسینی دبیرکل، مسعود زنده‌روح کرمانی دبیر هنری، جعفر واحدی دبیر اجرایی این رویداد و جمعی از داوران و هنرمندان در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شد.

در این نمایشگاه، ۸۵۴ اثر در بخش‌های «مسابقه»، «قله‌ها»، «هنرمند محور» و «بازار هنر» از ۶۰۶ هنرمند در مجموعه نگارخانه‌های موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا به نمایش گذاشته شد و تا ۳۰ بهمن میزبان علاقه‌مندان است.

آثار هنرمندانی همچون محمدعلی ترقی جاه، مکرمه قنبری، منوچهر نیازی، هادی روشن ضمیر، نصرالله افجه‌ای، جلال شباهنگی، ناصر اویسی و صادق تبریزی در بخش «بازار هنر» ارائه شده است.

آثار ارائه شده به صورت آزاد و بدون هیچ گونه محدودیتی در طیف وسیعی از مضامین و تکنیک‌ها و رویکردهای هنری از واقع‌گرا تا انتزاعی و مفهومی بوده و دورنمایی از گستره خلاقیت‌ها، نوآوری‌ها و تجربه‌های جدید هنرمندان را به نمایش گذاشته است.

فراخوان این جشنواره دوم آبان ماه امسال با رویکرد هنر نوآور، خلاق، وحدت‌بخش و امیدآفرین، در دو بخش رقابتی و غیرقابتی و ذیل ۱۰ رشته هنری شامل طراحی و نقاشی، طراحی گرافیک (پوستر) تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط)، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر)، کارتون و کاریکاتور (موضوعی و چهره)، مجسمه‌سازی، سرامیک و آبگینه هنری و رسانه‌های هنری جدید منتشر شد.

بخش رقابتی جشنواره (طوبای زرین) دربرگیرنده هفت زیربخش است که زیربخش‌های آزاد، موضوعی (قله‌ها)، تجسم هنر، طراحی فرهنگ‌محور، فیلم‌های مستند هنرهای تجسمی، ناشران کتاب‌های تجسمی و علمی (دانش هنرهای تجسمی) را شامل می‌شود.

بخش غیررقابتی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر هم شامل ۶ زیربخش است که بازار هنرهای تجسمی، مفاخر هنرهای تجسمی، آینه در آینه، کاتبان سوره حمد، دیوارنگاری شهری و پوسترهای فجر(محیطی) را دربرمی‌گیرد.

امسال ۱۰ هزار و ۷۶ اثر از ۳۴۲۹ هنرمند در تمام بخش‌های جشنواره ارسال و ۸ هزار و ۵۹۷ اثر در بخش نمایشگاه‌های استانی با عنوان تجسم هنر ارسال شد.

پس از پایان داوری نهایی آثار هنرمندان متقاضی حضور در شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، در بخش «رقابتی آزاد» ۶۱۹ اثر از ۴۵۳ هنرمند و در بخش «قله‌ها» ۱۲۴ اثر از ۸۶ هنرمند، در بخش «طراحی‌ فرهنگ‌محور» ۲۶ اثر از ۱۸ هنرمند، در بخش «دیوارنگاری شهری»، ۴۰ اثر از ۴۰ هنرمند و در بخش «بازار هنر»،۱۱۲ اثر از ۹۲ هنرمند، به نمایش گذاشته شد.

در بخش «ناشران کتاب‌های تجسمی»، ۱۵۰ عنوان کتاب و در بخش «فیلم‌های مستند هنرهای تجسمی» نیز هفت اثر از هفت هنرمند به این جشنواره راه یافتند.

همچنین امسال ۴۹ هنرمند در بیش از یک رشته حضور دارند و سه هنرمند نیز به صورت همزمان در سه بخش حاضر هستند. مسن‌ترین هنرمند راه‌یافته به نمایشگاه، ۸۰ سال و جوان‌ترین هنرمند راه‌یافته ۱۸ سال سن دارد.

در بخش «تجسم هنر» (بخش ویژه استان‌ها) نیز یکهزار و ۵۳۹ اثر از ۴۲۰ هنرمند در ۳۲ استان کشور به نمایش درمی‌آید.

در بخش «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران»، ۶۶ اثر از ۵۵ هنرمند و در بخش «آینه در آینه ۳»، ۹۷ اثر از ۲۵ هنرمند روی دیوار می‌رود.

شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به صورت رسمی یکشنبه- هشتم بهمن ماه- با برپایی نمایشگاه‌های «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران» دربرگیرنده منتخبی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و «آینه در آینه ۳» (پوسترهای مقطع انقلاب اسلامی و پس از آن) آثار گنجینه حوزه هنری انقلاب اسلامی با نمایش ۱۳۵ اثر از ۱۲۵ هنرمند آغاز به کار کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha