به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین افتتاح شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر یکشنبه هشتم بهمن ماه با حضور محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین نیرومند مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری و سینمایی، محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس شورای سیاستگذاری، سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، امیر عبدالحسینی دبیرکل، مسعود زندهروح کرمانی دبیر هنری، جعفر واحدی دبیر اجرایی این رویداد و جمعی از داوران و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر تهران به عنوان مهمترین موزه هنری غرب آسیا برگزار شد.
در این آیین نمایشگاههای «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران» دربرگیرنده منتخبی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و «آینه در آینه ۳» (پوسترهای مقطع انقلاب اسلامی و پس از آن) آثار گنجینه حوزه هنری انقلاب اسلامی با نمایش ۱۳۵ اثر از ۱۲۵ هنرمند افتتاح شد.
در بخش مفاخر هنرهای تجسمی بیش از ۸۰ اثر از ۵۵ هنرمند و در بخش پوسترهای انقلاب اسلامی ۹۷ اثر از ۲۷ هنرمند روی دیوار رفته است.
در این نمایشگاه آثار هنرمندانی همچون حسین محجوبی، ابوالقاسم سعیدی، محمدحسین حلیمی، محمدعلی رجبی، ناصر اویسی، یعقوب امدادیان، جلیل رسولی، کاظم چلیپا، حبیبالله صادقی، حبیبالله آیتالهی، نصرالله افجهای، حسین خسروجردی، جلال شباهنگی، ابوالفضل عالی، حمید شریفی آلهاشم، مرتضی کاتوزیان، محمد خزایی، کوروش شیشهگران، بهزاد شیشهگران، اسماعیل شیشهگران، مصطفی گودرزی، علیرضا عمومی و... به نمایش درآمده است.
مفاخر هنرهای تجسمی ایران از بخشهای شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی است.این بخش با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار میشود و به نمایش آثار درخشان و دستاوردهای هنرمندان صاحبنام و تاریخساز معاصر در رشتهها و گرایشهای تخصصی هنرهای تجسمی میپردازد.
این هنرمندان در زمره مفاخر فرهنگی و هنری ایران محسوب میشوند.
همچنین به منظور گرامیداشت هنرمندان فقید عرصه هنرهای تجسمی، در این بخش آثاری از هنرمندان صاحبنامی که طی یک سال اخیر و در فاصله جشنوارهگذشته تاکنون از دنیا رفتهاند نیز به نمایش گذاشته شده است.
همچنین بخش آینه در آینه از دوره چهاردهم به جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر افزوده و برای چهار دوره برنامهریزی شد.
«آینه در آینه ۱» در دورهی چهاردهم به آثار نقاشی انقلاب پرداخت و «آینه در آینه ۲» در دوره پانزدهم با عنوان تهرانِ ۵۷ به هنر عکاسی اختصاص یافت. این بخش در دوره شانزدهم با عنوان «آینه در آینه ۳» به حوزهی گرافیک و تصویرسازی پرداخته و شامل نمایش آثار گرافیک و تصویرسازی با مضامین انقلاب اسلامی ایران است که از مجموعهها و گنجینههای هنری حوزه هنری گردآوری شده است.
همچنین آیین گشایش بخش نمایشگاهی دیگر این رویداد هنری که در مجموع ترکیبی از ۱۷ بخش جشنواره؛ شامل ۸۵۴ اثر در بخشهای «مسابقه»، «قلهها»، «هنرمند محور» و «بازار هنر» از ۶۰۶ هنرمند سهشنبه- ۱۰ بهمن ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار میشود و تا 30 بهمن ادامه دارد.
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیرکلی امیر عبدالحسینی و دبیری هنری مسعود زندهروح کرمانی، بهمن امسال در موزه هنرهای معاصر تهران، مراکز معتبر نمایشگاهی تهران و سایر استانها برگزار میشود.
فراخوان جشنواره شانزدهم دوم آبان ماه امسال با رویکرد هنر نوآور، خلاق، وحدتبخش و امیدآفرین، در دو بخش رقابتی و غیرقابتی و ذیل ۱۰ رشته هنری، شامل طراحی و نقاشی، طراحی گرافیک (پوستر) تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط) نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر) کارتون و کاریکاتور (موضوعی و چهره) مجسمهسازی، سرامیک و آبگینه هنری و رسانههای هنری جدید، از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر شد.
بخش رقابتی جشنواره (طوبای زرین) دربرگیرنده هفت زیربخش است که زیربخشهای آزاد، موضوعی (قلهها)، تجسم هنر، طراحی فرهنگمحور، فیلمهای مستند هنرهای تجسمی، ناشران کتابهای تجسمی و علمی (دانش هنرهای تجسمی) را شامل میشود.
بخش غیررقابتی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر هم شامل ۶ زیربخش است که بازار هنرهای تجسمی، مفاخر هنرهای تجسمی، آینه در آینه، کاتبان سوره حمد، دیوارنگاری شهری و پوسترهای فجر(محیطی) را دربرمیگیرد.
نظر شما