به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، "سیگرید کاگ" هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در غزه و امور فلسطینیان روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پی اتهامات اسرائیل به ۱۲ کارمند آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا مبنی بر دست داشتن آنها در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ علیه این رژیم گفت: آنروا را نمی توان جایگزین کرد و این آژانس همچنان برای غزه حیاتی است.
اسرائیل سالها است که مخالف آنروا بوده و اخیرا ۱۲ کارمند این آژانس را متهم به دست داشتن در حملات ۷ اکتبر کرده و خواهان جایگزینی این آژانس شده است.
"سیگرید کاگ" هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در غزه و امور فلسطینیان که مسئولیت تسهیل،هماهنگی و نظارت بر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه و ایجاد مکانیسم تسریع این کمکها را برعهده دارد، گفت: «هیچ سازمانی نمی تواند جایگزین ظرفیت عظیم، ساختار آنروا، توانایی و دانش آنها از جمعیت غزه شود.»نمایند
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز به خبرنگاران گفت: هر فردی که در حمله ۷ اکتبر شرکت داشته است، باید پاسخگو شود.
وی تصریح کرد: ما نباید اجازه دهیم آنچه اتفاق افتاد، کار بزرگی را که آنروا انجام می دهد تحت الشعاع قرار دهد. ما از تصمیم سازمان ملل برای انجام تحقیقات جامع و مستقل در مورد آنروا استقبال می کنیم.
سفیر آمریکا ادامه داد: آنروا نقشی کلیدی در ارائه کمک های حیاتی به فلسطینیان ایفا می کند. ما برای اطلاعات بیشتر در مورد اتهامات علیه آنروا با اسرائیل تماس گرفتیم.
گرینفیلد تصریح کرد: آمریکا می خواهد قبل از از سرگیری کمک مالی به آنروا شاهد تغییرات اساسی در این آژانس باشد.
یک مقام ارشد سازمان ملل متحد اعلام کرد که مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حملات هفتم اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده اند و تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.
فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای گفت که «فورا» قراردادهای کارکنانی را که گفته می شود در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می کند.
شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا، انگلیس و آلمان به دنبال اتهام زنی رژیم اسرائیل به آنروا مبنی بر همکاری ۱۲ تن از کارکنان آن با جنبش حماس در زمینه انجام عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) گذشته، کمک های خود به این نهاد امداد رسان را قطع کردند.
سخنگوی آژانس آنروا روز دوشنبه در این باره گفت: در صورت قطع شدن کمکها، آژانس پس از پایان ماه فوریه قادر به ادامه فعالیت و خدمات رسانی در سراسر منطقه از جمله غزه نخواهد بود.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما