چالش‌های کشاورزی خوزستان راندمان تولید ملی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد

اهواز- ایرنا - سرپرست دفتر امور خاک بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خوزستان تبلور کشاورزی ایران است و اگر چالش یا نقطه عطفی در این حوزه وجود داشته باشد بر راندمان تولید کشور تاثیر خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، ناصر دواتگر روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح این مرکز در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه برخی چالش‌های کشاورزی ملی هستند افزود: شوری یکی از مشکلات مهم استان است که باید به صورت ملی به آن پرداخته شود و حوزه خاک نیز نیازمند اقدامات همه جانبه است.

چالش‌های کشاورزی خوزستان راندمان تولید ملی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد
وی تهیه نقشه حاصلخیزی را از اولویت‌های حوزه خاک کشور عنوان کرد و گفت: نقشه‌های موجود مربوط به دهه ۷۰ است و امید است با اعتبارات ملی و استانی بتوانیم نقشه‌ها را بروز کنیم.
سرپرست دفتر امور خاک بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تربیت مروجان خصوصی را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: تربیت مروجان ضمن انتقال دانش، ارتباط با بخش خصوصی را نیز تسهیل می‌کند.
دواتگر شناسنامه‌دار کردن اراضی را نیز از ضروریات دانست و اظهارکرد: با شناسنامه‌دار کردن اراضی، کیفیت خاک و آب ثبت و مزیت‌های اراضی مشخص می‌شود تا بتوانیم شکاف عملکرد را بهبود دهیم.
وی تاکید کرد: شرایط برای انجام مطالعات در خوزستان فراهم است ضمن اینکه جهاد نصر مطالعات حدود ۸۰ هزار هکتار از اراضی را انجام داده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: خوزستان از استعدادهای کشاورزی فراوانی برخوردار است که توجه به آنها برای کشور مفید واقع می‌شود.

مجید نبی پور افزود: اگر به نفت، پالایشگاه، تولید برق، چغندرقند، سبزی و صیفی و دیگر ظرفیت‌های خوزستان پرداخته شود به رفاه ایران کمک شده است.

چالش‌های کشاورزی خوزستان راندمان تولید ملی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد
وی با تاکید بر اینکه هرکس ایران را دوست دارد باید برای خوزستان برنامه داشته باشد گفت: کشاورزی سنتی جوابگو نیست و باید از روش‌های مدرن، افراد باتجربه و دارای علم برای کشاورزی استفاده شود.

کشاورزی اقتصادی نیازمند توجه ویژه به خاک و آب

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای گام برداشتن در مسیر کشاورزی اقتصادی، باید برای خاک و آب ارزش زیادی قایل باشیم.

چالش‌های کشاورزی خوزستان راندمان تولید ملی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان نیز گفت: آب، خاک و منابع ژنتیکی مهمترین عوامل تولید گیاه هستند که در این میان، خاک مظلوم واقع شده و فقط از آن بهره‌برداری صورت گرفته است.

چالش‌های کشاورزی خوزستان راندمان تولید ملی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد
سید بهرام اندرزیان با بیان اینکه باید خاک را با پژوهش تیمار کنیم ابراز امیدواری کرد: افتتاح این دفتر گام مثبتی در راستای بهبود بخشیدن به خاک‌های استان باشد.
وی با تاکید بر اینکه خاک‌های استان وضعیت خوبی ندارند گفت: با راه انداری این مرکز در حوزه تحقیقات نیز اقداماتی انجام خواهد شد.

مدیر آب و خاک و امور فنی وزیر بنایی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: قانون حفاظت از خاک در سال ۹۸ مصوب و آیین‌نامه آن الان ابلاغ شده که طبق آن قرار است مطالعات هواشناسی و اقدامات اجرایی در مرکز امور خاک انجام شود.

عباس ساکی افزود: با پیگیری و همکاری سازمان برنامه‌ریزی خوزستان از محل اعتبارات ملی و استانی، ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای خاک خوزستان اختصاص یافته که تمام اقدامات با مدیریت دفتر امور خاک انجام و نقشه‌های مدیریت خاک تدوین خواهد شد.

وی افزود: امروز نخستین دفتر امور خاک استان در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان راه‌اندازی شد که امیدواریم با تلاش این مرکز به اهداف موردنظر دست یابیم.

نخستین واحد امور خاک کشاورزی خوزستان روز سه شنبه با حضور مسوولان وزارت جهاد کشاورزی در اهواز به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا، طی حکمی از سوی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان مریم کاشی ساز به سمت سرپرست واحد امور خاک کشاورزی مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد.

به گزارش ایرنا, صفدر نیازی شهرکی معاون امور خاک و آب وزارت کشاورزی نیز در این آیین حضور داشت.

بازدید از طرحهای کشاورزی گتوند و سخنرانی در کنگره ملی امور خاک خوزستان از دیگر برنامه های معاون امور خاک و آب وزارت کشاورزی در خوزستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha