به گزارش ایرنا، حسین محمودی روز چهارشنبه در همایش مدیریت انرژی در سال ۱۴۰۳ که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد رفتن به سمت تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر را اجتناب ناپذیر دانست و افزود: براین اساس ایجاد شهرکهای انرژی خورشیدی در سطح کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: برای حمایت از صنایعی که نیروگاه های خورشیدی ایجاد می کنند، برق آنان در ایام کمبود برق قطع نخواهد شد همچنین به منظور حرکت به سمت کارخانههای سبز صنایع میتوان برق تجدیدپذیر تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کرد و برق مورد نیاز خود را از این بستر خریداری نمود.
مدیرعامل برق منطقه ای خراسان گفت: دولت در نظر دارد با استفاده از خط اعتباری ایران و چین، ۱۰ مگاوات در تولید انرژی خورشیدی سرمایهگذاری کند و ظرفیتهای موجود در تولید انرژی خورشیدی در منطقه خواف نیز از آن جمله است.
محمودی به ظرفیت تولید برق در خراسان بزرگ اشاره و اضافه کرد: ظرفیت منصوبه تولید برق در منطقه خراسان حدود پنج هزار مگاوات است، در کل کشور ظرفیت تولید برق افزایش یافته به طوری که طی ۲ سال گذشته هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی در کشور اضافه شده و در این مدت سه نیروگاه حرارتی جدید ایجاد شده است و حتی در خصوص اضافه شدن واحدهای دوم و سوم و واحد بخار به این نیروگاه ها نیز برنامه ریزی شده است.
وی ادامه داد: با این حال با توجه به رشد سالانه پنج تا ۶ درصدی مصرف برق در کشور، نیاز سالانه ایران به انرژی و میزان مصرف آن افزایش می یابد و باید چارهای برای رفع این موضوع و ناترازی انرژی در کشور اندیشید و در این راستا ناگزیر به تولید برق بهینه و مصرف بهینه آن هستیم، باید انرژی با هزینه کمتر و به صورت متنوعتر تولید شود.
او اضافه کرد: ظرفیتهای قانونی و حمایتی برای تولید انرژی با هزینه و تنوع بیشتر در کشور وجود دارد و از سوی دیگر، قوانین تشویقی برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر مصوب شده است.
مشکل تامین زیرساختها برای سرمایه گذاری های جدیدی در حوزه صنعت و معدن
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این همایش با تاکید بر ورود جدی صنعت به استفاده از انرژی خورشیدی گفت: با وجود این که وضعیت سرمایهگذاری در صنعت و معدن کشور مطلوب است اما در تأمین زیرساختهای مورد نیاز این واحدها به ویژه در حوزه انرژی با چالش مواجه هستیم لذا باید در صدور جوازهای تاسیس واحدهای صنعتی و معدنی به زیرساختها توجه و اولویت بندی کرد.
امیررضا رجبی افزود: به منظور رفع ناترازی انرژی و تأمین زیرساختهای مورد نیاز بخش صنعت، سرمایهگذاریهای بسیاری انجام شده لذا امید است در سایه سرمایهگذاریهای جدید و نوسازی ماشین آلات و افزایش بازدهی آنها، ضمن افزایش تولید و مدیریت انرژی، ناترازی های موجود در این حوزه مرتفع شود.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان نیز در این همایش به اقدامات این شرکت در زمینه صرفهجویی انرژی پرداخت و گفت: به منظور ایجاد مشوق برای کارکنان ایران خودرو خراسان در صرفهجویی مصرف انرژی، ۱۵ درصد از مبلغ صرفهجویی شده به کارکنان آن واحد اختصاص مییابد که حتی این موضوع به سطح خانوادههای کارکنان شرکت گسترش پیدا کرد و منجر به کاهش مصرف گاز خانواده های آنان شد.
بیژن زاهدی فر افزود: طرح صرفه جویی مزبور در حوزه آب نیز عملیاتی شد و یکی از سه چاه آب شرکت ایران خودرو خراسان از مدار مصرف خارج شد، همچنین برنامه دیگری برای تصفیه و بازچرخانی آب در دست اجراست که با عملیاتی شدن آن، ۹۶ درصد از آب مصرفی شرکت بازیافت خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این همایش با اشاره به اهمیت انرژی برای اقتصاد کشور و لزوم مدیریت و برنامهریزی صحیح در بخش تخصیص انرژی گفت: سهم بخشهای مختلف از سبد انرژی کشور باید به تناسب میزان بهرهوری آنها برای اقتصاد باشد.
محمدرضا توکلی زاده افزود: بخش مولد و واحدها و بنگاههای صنعتی، که بیشترین میزان ارزش افزوده را برای اقتصاد ایجاد میکنند، نباید در خط مقدم قطعی انرژی قرار بگیرند و مدیریت و بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف میتواند شرایط موجود را اصلاح کند.
استفاده از انرژی هسته ای راهی برای حذف سوختهای فسیلی
دبیرکل باشگاه صاحبنظران انرژی ایران نیز در این همایش گفت: با وجود هزینه اولیه زیاد و بحث برانگیز بودن ساخت نیروگاههای هستهای، اما در راستای حذف استفاده از سوختهای فسیلی استفاده از نیروگاههای هستهای پاک به شدت قابل افزایش است.
کاظم کاشفی افزود: ۲۳ کشور در دنیا تصمیم گرفتهاند تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت تولید برق از طریق احداث نیروگاه های هسته ای را سه برابر کنند، لذا استفاده از انرژی هستهای در تولید برق نه تنها حذف نمیشود بلکه چند برابر خواهد شد و استفاده از انرژی هستهای راهحلی برای کربنزدایی کردن از شبکه برق کشورهاست.
وی گزارشی در خصوص فرصتهای فناورانه و مالی بخش انرژی با توجه به نتایج رویداد COP۲۸ (رویدادی در سطح جهانی در راستای کاهش مصرف انرژِی) ارایه داد و گفت: در رویداد COP۲۸ میزان مشارکت کشورها در این زمینه و انجام تعهداتشان بررسی و عنوان شد که لازم است کشورها در این زمینه بیشتر مشارکت کنند تا سهم بیشتری در کاهش گازهای گلخانهای داشته باشند.
نظر شما