مصطفی زبردست روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون سه محصول پای مرغ، خوراک ماهیان گرمابی و شیرخشک از لرستان صادر می شود و به تازگی نیز شرکت شیر پگاه به عنوان چهارمین واحد استان، در بازارهای جهانی حاضر شده است.
وی اظهار داشت: در این راستا تاکنون ۷۹ هزار آزمایشات دامی و ۲۶۰ هزار مورد بازدید از اماکن عرضه مواد خام دامی در استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به استانداردهای بهداشتی بیماری های دامی و سلامت فرآورده های خام دامی اظهار داشت: واحد صادراتی پای مرغ در شهرستان کوهدشت طی چند سال اخیر فعال شده است که امسال نیز با اشتغالزایی ۶۰ نفر، یک هزار و ۱۴۱ تن را به کشورهای جنوب شرق آسیا صادر کرد.
زبردست با اشاره به اهمیت گسترش بازارهای صادراتی ادامه داد: امسال ۲۷۷ تن صادرات خوراک ماهیان گرم آبی به همسایگان شمال کشور و ۲۵ تن شیرخشک دامی از لرستان به عراق و سوریه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲ کارخانه بزرگ داروسازی در لرستان وجود دارد، یادآور شد: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ قلم انواع داروهای دام، طیور و آبزیان در این ۲ واحد تولید شده است و محصولات این واحدها دارای کیفیت بسیار خوبی حتی در حوزه صادرات هستند.
زبردست گفت: سازمان دامپزشکی به عنوان یک نهاد حاکمیتی و خدماتی نقش تاثیرگذاری بر سلامت، بهداشت جامعه، امنیت غذایی و اشتغال در حوزه های وابسته دارد و در این راستا تلاش می شود با نظارت ها و انجام وظایف تعریف شده مواد غذایی دامی سالم در سطح استان عرضه شود.
وی افزود: طی بیش از ۲ سال گذشته با احتساب واکسیناسیون های دوره ای، ۲۵۱ میلیون و ۱۰۹ هزار قطعه طیور صنعتی و ۱۳ میلیون و ۸۰ هزار و ۵۹۵ قطعه طیور بومی علیه نیوکاسل، ۶۳۴ هزار و ۴۳۷ راس دام سنگین و ۱۰ میلیون و ۸۵۱ هزار و ۹۱۸ راس دام سبک در استان واکسینه شدند.
زبردست عنوان کرد: در این مدت واکسیناسیون ۲۴ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۱۷۵ راس نیز علیه بیماری های مشترک انسان و دام انجام شده است.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۴۱۴ تن مواد خام دامی فاسد و عفونی در سطح استان ضبط و معدوم سازی شده است افزود: تاکنون ۶۹۸ پرونده تخلفاتی این حوزه به مراجع قضایی ارجاع و ۳۰ هزار و ۲۰۵ مورد بازدید از اماکن دارویی و درمانی بخش غیردولتی استان انجام شده است.
۲۲ هزار قطعه در ساعت، ظرفیت کشتارگاه های طیور لرستان
مدیرکل دامپزشکی لرستان افزود: اکنون ۱۰ واحد کشتارگاه طیور و دام در لرستان فعال که ظرفیت کشتارگاه های طیور ۲۲ هزار قطعه در هر ساعت است و علاوه بر نیاز استان قسمتی از نیاز استان های همجوار نیز تامین می شود.
زبردست اضافه کرد: امسال بیش از ۱۳ میلیون قطعه طیور در این استان با نظارت دامپزشکی کشتار شده است.
نظر شما