نامزدها در جلسات احزاب اردبیل چه می‌گویند؟

اردبیل - ایرنا - ترکیب نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز نهایی نشده است اما جلسات احزاب برای ارزیابی سابقه و برنامه نامزدها، به کانون جوشش ایده‌ها و دیدگاه‌ها تبدیل شده است و به گمان نامزدها عملیاتی شدن این طرح‌ها می‌تواند گره‌هایی از مشکلات مردم بگشاید.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، در مدت زمان کمتر از یک ماه مانده به ۱۱ اسفندماه روز شرکت پرشکوه ملت بزرگ ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، جلسات احزاب و گروه‌های سیاسی در استان اردبیل برای سنجش عیار و ارزیابی نامزدها و قرار گفتن در لیست مورد حمایت احزاب، گرم‌تر و پرجمعیت‌تر می‌شود.

یکی از وجوه بارز و قابل توجه این جلسات، تضارب دیدگاه‌های نامزدها و نمایندگان فعلی و ادوار برای حل مشکلات و توسعه استان است که چند مورد از آن نقطه نظرات را بدون ذکر نام نامزدها از نظر می‌گذرانیم.

شایسته‌سالاری نیازمند قانون است

من خطاب به رقبایم عرض می‌کنم اینقدر از شایسته‌سالاری شعار ندهید و دم نزنید، زیرا بدون وجود معیارها و مولفه‌های مشخص و بارز، دست یافتن به شایسته‌سالاری به معنای واقعی غیرممکن است.

انتخابات باید استانی برگزار شود تا امکان هزینه کردن پول در آن وجود نداشته باشد

مردم فهیم ما می‌دانند اما باز اعلام می‌کنم که خیلی از مدیرانی که منصوب می‌شوند بر ملاک شایسته‌سالاری انتخاب نمی‌شوند بلکه افراد به تعداد چایی‌هایی که در ستادهای تبلیغاتی میل می‌کنند در چشم نمایندگان محبوب شده و مدیر می‌شوند.

پس اگر شایسته‌سالاری قانونمند شود، انتخاب و انتصاب مدیران بر اساس شایستگی خواهد بود و کشور و ملت از وجود مدیران فاقد شایستگی و فقیر از برنامه و کارایی متضرر نخواهد شد.

مجلس نباید ماشین امضای دولت باشد

به عقیده من خیلی از مشکلات و موانع موجود، ریشه در قانونگذاری دارد و متاسفانه مجلس شورای اسلامی به ماشین امضای دولت تبدیل شده است و دولت هر لایحه‌ای تنظیم می‌کند و می‌فرستد و مجلس فوری تصویب می‌کند در حالی که نباید بدون بررسی لازم مصوب شود.

ای مردم آگاه! از نمایندگان بت درست نکنید، نماینده‌ای به مجلس بفرستید که برای بررسی لوایح دولت وقت بگذارد و حساسیت لازم را داشته باشد.

قانونگذاری سنتی در مجلس باید برچیده شود و نظام قانونگذاری متحول شود و باید از قانونگذاری سنتی به قانونگذاری باز و مدرن حرکت کنیم.

انتخابات استانی برگزار شود

به تجربه دریافته‌ام که انتخابات باید استانی برگزار شود تا امکان هزینه کردن پول در آن وجود نداشته باشد و من سال‌ها پیش این طرح را مطالعه و در مجلس پیشنهاد کردم اما با مانعی به نام احتمال ضعف مشارکت مردم مواجه شد و مسکوت ماند اما همچنان معتقدم ساختار انتخابات باید متحول شود وگرنه این وضع ادامه خواهد داشت.

من این نکته را ولو به ضررم تمام شود باید عرض کنم اینکه نماینده در عزل و نصب‌ها دخالت می‌کند، در واقع ساختار موجود به او حکم می‌کند تا دخالت کند و در شرایط فعلی نماینده ناگزیر از دخالت در عزل و نصب‌هاست.

اگر احزاب به معنای واقعی میدان‌دار باشند و انتخابات به شکل استانی برگزار شود، نماینده‌ای به مجلس راه خواهد یافت که وزانت وزیر را خواهد داشت، در حالی که الان نماینده را ذلیل کرده و به مجلس می‌فرستیم، یعنی نامزدی که خانه به خانه به دنبال رای می‌گردد فردا نمی‌تواند نماینده‌ای در سطح ملی باشد.

باور بفرمایید من که نماینده مجلس هستم وقت زیاد من به پیگیری طرح‌های هادی و سرباز معلم فلان خانواده و رفع مشکل بانکی چند موکل صرف می‌شود و تلفن همراهم که مدام زنگ می‌خورد را دست به دست می‌کنم در حالی که کارهای اصلی که از رسالت‌های قانونی و شرعی من است باید در اولویت باشد.

دامن آموزش و پرورش را از سیاست پاک می‌کنم

من نمی‌دانم چرا باید چهره‌های سیاسی و نمایندگان مجلس برای آموزش عالی و آموزش و پرورش تصمیم بگیرند، مگر این عرصه‌ها حوزه‌های سیاسی است؟!

باباجان! به چه زبان بگوییم سیاست‌زدگی آموزش عالی و آموزش و پرورش عیب بزرگی است و دود آن به چشم فرزندان من و شما می‌رود و ای کاش مدیران آن دو حوزه در همه سطوح بر اساس مدارج علمی و سابقه و تجربه و توانمندی انتخاب می‌شدند.

یقین بدانید و اینجا در حضور شما دبیران احزاب و فعالان سیاسی و اجتماعی قول می‌دهم اگر پایم به مجلس باز شود، بدون فوت وقت گرد سیاست را از دامان علم و دانش خواهم زدود.

نامزدها در جلسات احزاب اردبیل چه می‌گویند؟
جلسه احزاب جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت اجتماعی استان اردبیل

غربت علم علت اصلی مشکلات است

من طی چندین و چند سال تحقیق و مطالعه و بحث و فحص با نمایندگان مجلس و دانایان امر دریافته‌ام که در غربت ماندن علم، ریشه اصلی مشکلات کشور است و ده‌ها سال است اتخاذ تصمیمات آنی بدون پشتوانه علمی و پژوهشی به کشور زیان وارد می‌کند.

مدیرانی که به حالت آسانسوری و بدون داشتن شاخص‌های علمی ارتقا می‌یابند از عوامل عقب‌ماندگی هستند و اینکه آمریکا عرضه مقابله با توان موشکی ما را ندارد، علتش پشتوانه علمی تولید موشک است.

بر این اساس، مشکلات اقتصادی ما نیز از نبود علم کافی است و اگر چراغ علم در حوزه اقتصاد به معنای تام کلمه تابانده شود و مدیران عالم در آن وارد شوند این مشکلات را نخواهیم داشت و خواهید دید مشکلات اقتصادی به طور کامل به خارج از کشور و تحریم‌ها ربط ندارد.

راه‌آهن اردبیل باید توجیه اقتصادی داشته باشد

برادران و خواهران عزیز! دبیران محترم احزاب! اردبیل ما متاسفانه تاکنون عضو هیچ شرکت ملی و بزرگ اقتصادی نشده و این ضعف متوجه نمایندگان پیشین است. من در صورت تایید مردم و جلوس به صندلی مجلس، نخستین کارم اتصال استان اردبیل به یکی از شرکت‌های بزرگ و مادر نظیر در حوزه نفت، فولاد، تجارت و تولیدات مختلف خواهد بود.

اینکه همه از راه‌آهن دم می‌زنند و طی این ۱۸ سال گذشته هم تکمیل نشده، شعاری بیش نیست، در صورت تکمیل و افتتاح، دردی از ما درمان نخواهد کرد زیرا ما راه‌آهن را برای مسافرت به مشهد نمی‌خواهیم بلکه باید مشکلات اقتصادی ما را رفع کند.

همه چیز از نفت و معدن درست شده است بنابراین باید معادن مس مشگین‌شهر را راه‌اندازی کنیم تا راه‌آهن نیز توجیه اقتصادی داشته باشد.

منطقه آزاد تجاری صنعتی نیز لازمه‌اش ایجاد شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در نقطه مرزی است تا در رونق اقتصادی و کشاورزی شمال استان هم تحول ایجاد کند وگرنه منطقه آزاد هم توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

انتقال آب قزل‌اوزن به اردبیل سنگ بزرگ برای نزدن است

ای جماعت! اینکه برخی نامزدها یا نماینده‌ها باد به غبغب انداخته و ادعا می‌کنند برای حل مشکل آب استان اردبیل طرح انتقال آب از قزل‌اوزن یا ارس را تدوین کرده‌ایم شعاری نشدنی است، باور نکنید.

این طرح‌ها غیرفنی و غیرقابل توجیه است اما من و شما این شعارها را سالیان سال باور کرده‌ایم و در نتیجه جنازه‌هایی به اسم پروژه‌های نیمه‌تمام روی دست ما مانده است.

من به شما عرض کنم سال‌های قبل طرحی برای انتقال آب از دریای خزر به اردبیل را پیشنهاد دادم و مطالعه شد اما به دلیل حقوق بین‌المللی خزر، موانع پیش روی طرح حل نشد و بی‌نتیجه ماند.

اگر پایم به مجلس باز شود، بدون فوت وقت گر سیاست را از دامان علم و دانش خواهم زدود

سیل، بلا نیست مدیران ضعیف بلا هستند

سال گذشته در شمال استان اردبیل به خصوص شهرستان‌های گرمی و انگوت سیل ویرانگری راه افتاد و چند عضو خانواده‌ای را با خود برد و کل استان را داغدار ساخت.

برادر من خواهر من! اینکه می‌گویند سیل بلای آسمانی و جزو حوادث غیرمترقبه است صحیح نیست! شما مدیران ضعیف و ناکاربلد، بلای جان مردم هستید نه سیل!

خسارت سیل نشانگر نبود برنامه و مدیریت شماست و از بس منابع طبیعی را از بین برده‌اید، سیل راه می‌افتد و خسارت بر جا می‌گذارد در حالی که اگر برنامه و پیش‌بینی داشتید می‌توانستید آن حجم زیاد آب را برای رفع عطش زمین‌ها و تقویت منابع زیرزمینی استفاده کنید.

من مرده باشم شما زنده! خواهید دید چاره رفع مشکل آب استان اردبیل، فقط و فقط مدیریت آب‌های سطحی است و با تقویت سفره‌ها و منابع آب زیر زمینی می‌توان مشکل بحران آب را که روز به روز تشدید می‌شود، چاره کرد.

مشکل اصلی سفره مردم است

پر رنگ شدن سفره مردم نیاز به اشتغال‌زایی دارد و نماینده مجلس باید جهت ایجاد اشتغال کلان برای چهار حوزه برنامه داشته باشد و این چهار حوزه عبارت است از امنیت سرمایه‌گذاری، نهادینه شدن فرهنگ حمایت از سرمایه‌گذار و کارآفرین، اهمیت دادن به سرمایه‌گذار بخش خصوصی و حذف بروکراسی اداری.

پزشک شدم و اکنون می‌خواهم نماینده شوم

بچه که بودم وقتی مریض می‌شدم پدر و مادرم مرا با مشقت به اردبیل می‌رساندند و چون در شهرستان خود ما امکانات بهداشتی و درمانی کافی وجود نداشت باید به اردبیل می آمدیم.

از همان دوران با خودم عهد کردم بزرگ که شدم پزشک شوم و ابتدا به مردم منطقه خودم خدمت کنم اما الان که پزشک متخصص هستم، می‌بینم برای اینکه سنگ بزرگ کمبود امکانات بهداشتی و درمانی را از پیش پای مردم شهرستان خودم و حتی استان بردارم، باید به مجلس راه بیابم.

رستورانی که در تهران وجود دارد اشکالی ندارد از نظر امکانات با غذاخوری یا رستوران شهرستان دور افتاده ما متفاوت باشد، اما معنا ندارد بیمارستان تهران دارای امکانات بیشتر و به روزتری نسبت به بیمارستان یک شهرستان مرزی باشد.

خون مردم تهران یا استان‌های بزرگ رنگین‌تر از خون مرزنشینان و نقاط دورافتاده نیست بنابراین قصد دارم اگر با رای شما مردم به مجلس راه بیابم، این مشکل را از طریق قانون‌گذاری صحیح علاج کنم.

نمایندگان استان اردبیل فرصت مجمع را از دست دادند

رئیس جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت اجتماعی استان اردبیل نیز در ابتدا و انتهای این جلسات، طی سخنانی گفت: احزاب در کنار ترویج گفتمان و مشارکت انتخاباتی، به دنبال نیروسازی و کادرسازی نیز هستند و جایگاه احزاب سیاسی هرچند به خوبی و به اندازه لازم نهادینه نشده اما رو به توسعه و بالندگی است.

حبیب کوهی افزود: این روزها میدان، عرصه رقابت است و ما به عنوان احزاب تلاش می‌کنیم تا زبده‌ترین، توانمندترین و متعامل‌ترین افراد را به عنوان نامزدهای مورد حمایت خود انتخاب و طی چهار سال نمایندگی آنها در مجلس، آنان را صیانت کنیم.

وی ادامه داد: چهار سال قبل، هفت نماینده فعلی استان اردبیل در لیست ما بودند و در انتخاب آنها موفق عمل کرده بودیم اما نتوانستند با هم هماهنگ عمل کنند و چند بار آنها را کنار هم آوردیم تا هماهنگی لازم برقرار شود اما نشد و فرصت مجمع نمایندگان از دست رفت و جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت نیز مورد انتقاد مردم قرار گرفت و حق با مردم است.

این فعال حزبی تصریح کرد: احزاب فعالیت می‌کنند تا حاکم باشند نه اینکه سهمی در مدیریت‌ها و مناصب داشته باشند؛ بنابراین هر نامزدی که در لیست ما قرار خواهد گرفت، برای سهم‌خواهی نیست بلکه مطابق با گام دوم انقلاب اسلامی و در راستای نیروسازی و کادرسازی است.

کوهی گفت: هنوز از مدیران دولت قبلی عده ای سر کار هستند و باید همه آنها در مدیریت‌های ارشد تا میانی عوض شوند زیرا احزاب دارای برنامه هستند و می‌خواهند آن را پیاده کنند و پیشرفت و تحول با پیده شدن برنامه‌ها محقق می‌شود.

استان اردبیل با پنج حوزه انتخابیه در ۱۲ شهرستان، هفت کرسی در مجلس شورای اسلامی و ۲ کرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد و اکنون مردم فهیم و آگاه این استان با رصد ترکیب و برنامه نامزدها، برای انتخاب نمایندگانی کاربلدتر و توانمندتر روزشماری می‌کنند تا در ۱۱ اسفند ماه آینده‌ای روشن‌تر را برای این استان مرزی و سربلند رقم بزنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha