۱۷ بهمن ۱۴۰۲، ۱۳:۴۵
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 85378714
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

البرز در جایگاه دوم سرانه تولید شیر کشور

۱۷ بهمن ۱۴۰۲، ۱۳:۴۵
کد خبر: 85378714
البرز در جایگاه دوم سرانه تولید شیر کشور

کرج - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه دامداران استان البرز اعلام کرد: دام های شیری این استان به لحاظ سرانه تولید، رتبه دوم کشور را پس از دام های تهران به خود اختصاص داده اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم نوغانچی ثابت روز سه شنبه در چهارمین همایش علمی تخصصی بهبود گله های گاو شیری که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: سرانه تولید شیر هر راس دام در این استان حدود ۳۵ کیلوگرم است.

وی آب و هوای مناسب ، خوراک و ژنتیک خوب دام های این استان را از علل احراز این رتبه دانست و اظهار کرد: کیفیت شیر خام تولیدی در این استان به حدی مطلوب است که کارخانه های شاخص لبنی کشور مشتریان عمده شیر البرز هستند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران البرز گفت: این استان دارای ۱۷۶ واحد دامپروری صنعتی و یک هزار و ۲۹۲ واحد دامی غیرصنعتی و روستایی است که تعداد کل دام سنگین شیری در

البرز ۱۷۸ هزار راس برآورد شده است که از این تعداد ۱۱۱ هزارراس در واحدهای صنعتی و ۶۷ هزار راس در واحدهای نیمه صنعتی و روستایی پرورش داده می شوند.

نوغانچی ثابت افزود: استان البرز به لحاظ تعداد دام در رتبه ۲۸ کشوری قرار دارد اما به لحاظ تولید شیر در جایگاه پنجم کشوری است.

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان البرز گفت: این اتحادیه برای ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت قرمز و شیر تاکنون با مهمترین مراکز علمی و آموزشی کشور همچون دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) و مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی قرار داد همکاری منعقد کرده است.

کارشناس دامپزشکی استان البرز نیز در این همایش یکی از مهمترین بیماری های تاثیرگذار بر اقتصاد دام های سنگین به خصوص دام های شیری را بیماری تب برفکی عنوان کرد و گفت: این بیماری از سال ۱۸۹۷ در کشور انگلستان شناسایی شد ولی اولین بار که از نظر اقتصادی و بیماری شناسی جدی شد در سال ۲۰۰۱ بود که بسیاری از فعالیت های کشورها به لحاظ این بیماری به تعویق افتاد.

علی گلباز افزود: بیماری تب برفکی یک بیماری با سرعت واگیری بسیار بالا و عفونی عمیق است که باعث خسارت اقتصادی فراوانی می شود و به نوعی از لحاظ خسارت و شدت واگیری با بیماری طاعون برابری می کند.

وی تصریح کرد: دام های حساس به این بیماری دام های سم دار و نشخوارکنندگان بزرگ هستند که حساسیت بیشتری به این بیماری دارند و تلفات بیشتر در گوساله ها و بزغاله های جوان دیده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha