برگزاری نخستین اجلاس مدیران دانشگاه‌ها و دپارتمان‌های اسلامی در ایران

تهران- ایرنا- نخستین اجلاس جهانی رؤسا و مدیران دانشگاه‌ها و دپارتمان‌های اسلامی ایران و جهان با محوریت افق‌های روشن مطالعات اسلامی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه قم و حضور بیش از ۴۰ میهمان خارجی برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین نشست مشورتی بررسی ظرفیت‌های پژوهشی فرهنگی مطالعات اسلامی چهارشنبه- ۱۸ بهمن‌ ماه- با هدف ظرفیت سنجی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به میزبانی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در ساختمان شماره ۱۴ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست با بیان ظرفیت‌های عظیم پژوهشی و فرهنگی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و حوزوی در حوزه مطالعات اسلامی بر انسجام بخشی این فعالیت‌ها و ظهور و ثبوت موثر مطالعات اسلامی در کشور و جهان تاکید کرد.

محمدعلی ربانی دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفت‌وگوی فرهنگی و حقوق بشر با اشاره به اهمیت تمرکز گرایی مطالعات اسلامی و ساماندهی امور مرتبط در این خصوص به بیان ظرفیت بسیار خوب و عالی دانشگاه بین‌المللی قم در حوزه مطالعات اسلامی پرداخت.

ساماندهی توانمندی‌های علمی و پژوهشی کشور و دعوت از مراکز علمی و پژوهشی با هدف توافق جمعی برای آغاز فعالیت‌ها و تشکیل کمیته‌های علمی و تخصصی حول محور شبکه سازی در بخش مطالعات اسلامی و ایجاد تعامل فرهنگی بیشتر در حوزه مطالعات اسلامی از دیگر مطالبی بود که ربانی بدان اشاره داشت.

برگزاری نخستین اجلاس مدیران دانشگاه‌ها و دپارتمان‌های اسلامی در ایران

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی رئیس دانشگاه قم با اشاره به ظرفیت‌های علمی و بین‌المللی این دانشگاه اعلام آمادگی کرد تا با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجموعه دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور بتواند ضمن میزبانی اجلاس و مدیریت دبیرخانه دائمی آن، تعاملات گسترده‌ای از همکاری‌های علمی و فرهنگی با تمرکز بر حوزه مطالعات اسلامی را ساماندهی کند.

بررسی ظرفیت‌های پایدار برای همکاری‌های فرهنگی و علمی

در ادامه این نشست در خصوص برپایی نخستین اجلاس رؤسا و مدیران دانشگاه‌ها و دپارتمان‌های اسلامی ایران و جهان که قرار است در خردادماه سال ۱۴۰۳ برگزار شود، بحث و تبادل نظر شد.

همچنین مقرر شد با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجموعه‌ای از مراکز علمی و دانشگاهی کشورمان با محوریت دانشگاه قم، ضمن برپایی اولین اجلاس جهانی مدیران مراکز دانشگاهی و دپارتمان‌های مطالعات اسلامی نسبت به تاسیس «مجمع جهانی مطالعات اسلامی» و تاسیس «دبیرخانه دائمی مجمع» و طراحی سازوکارهای مناسب برای فراهم سازی ظرفیت‌های مناسب و پایدار جهت همکاری‌های فرهنگی و علمی در حوزه مطالعات و آموزش اسلامی اقدام لازم بعمل آید.

شکل‌گیری دبیرخانه‌های تحصصی از جمله در حوزه‌های فلسفه، عرفان، کلام، فقه و حقوق، تاریخ و تمدن اسلامی، ترجمه و نشر منابع اسلامی، فرق و مذاهب، مطالعات تطبیقی ادیان، تحولات نو پدید و مطالعات اسلامی با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج نیز از دیگر موارد مطروحه در این نشست بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha