به گزارش ایرنا، حجت الاسلام روح الله شاهمرادیان روز شنبه در آیین بهرهبرداری متمرکز از ۱۳۸ طرح کشاورزی استان گلستان در واحد تولید خوراک طیور در گرگان، اظهار کرد: حق نداریم فرسایش خاک، تغییر کاربری و کوه خواری و هدررفت آب در تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.
وی بر حفظ منابع خاک و آب در پایداری تولید و امنیت غذایی کشور تاکید کرد و گفت: استفاده از علم و تکنولوژی یکی از مهمترین شاخصههای رسیدن به امنیت غذایی، بهرهوری است.
حجت الاسلام شاهمرادیان خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی، رعایت اخلاق، فقه و تاریخ تمدن کشاورزی. نکات خیلی مهم در ارتقای کشاورزی و تولید پایدار است.
وی در خصوص رعایت فقه کشاورزی، گفت: خردشدن زمینهای کشاورزی از جمله آسیب تولید است که باید در شرایط کنونی جدی گرفته شود.
وی در خصوص مبارزه با آفات به روایتی از رسول اکرم (ص) که سم را در زمین نریزید، اشاره کرد و افزود: سم برای تولیدات کشاورزی، وقتی لازم بوده، باید استفاده شود ولی مبارزه بیولوژیک و غیرشیمیایی در اولویت قرار گیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گلستان نیز گفت: این استان در رتبه دوم امنیت سرمایهگذاری در کشور قرار دارد.
علی وفایی افزود: در جذب سرمایه گذاری خارجی در این استان از ابتدای دولت سیزدهم، رشد پنج برابری نسبت به پنج سال اواخر دولت قبل دارد.
وی یادآور شد: این موفقیت نتیجه توجه دولت سیزدهم در تقویت دیپلماسی اقتصادی بوده و اکنون نیز گلستان آماده جذب سرمایه گذاری خارجی برای توسعه اقتصادی استان است.
به گفته وی هدفگذاری گلستان برای توسعه اقتصادی تا پایان سال ۱۴۰۴، جذب سرمایهگذاری ۲۲۴ همت بوده که تاکنون توسط دولت سیزدهم ۱۶۲ همت آن محقق شده است.
وفایی اهتمام ویژه به بهرهبرداری از طرحهای بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان را یکی از مهمترین برنامه رونق اقتصادی استان در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در این استان تعداد ۱۳۷ طرح راکد مورد بهرهبرداری رسیده است.
وی هدفگذاری احیای واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد را تا پایان دولت سیزدهم در استان ۱۵۰ واحد اعلام کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گلستان از شناسایی ۲۱ زنجیره ارزش تولید راهبردی در این استان خبر داد و گفت: تاکنون مطالعه ۱۹ زنجیره ارزش تولید راهبردی در گلستان آغاز شده است.
براساس گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، به مناسبت ایام الله دهه فجر با بهرهبرداری از ۱۳۸ طرح کشاورزی در استان برای هزار و ۲۲۴ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
برای بهرهبرداری از ۱۳۸ طرح کشاورزی در استان از محل منابع اعتباری مختلف، ۱۵ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال هزینه شده و ۱۲ هزار و ۲۳۷ خانوار از مزایای آن برخوردار شدند.
در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید میشود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.
بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.
استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که دست کم ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعی و باغی مشغول هستند و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.
نظر شما