به گزارش ایرنا، مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و کمک های اضطراری افزود: «رنج فلسطینی ها غیر قابل تصور است. آنها ماه ها در حرکت بوده اند و در برابر بمب ها، بیماری ها و گرسنگی جان سالم به در برده اند. قرار است کجا بروند؟ آنها چگونه باید در امان باشند؟»
گریفیتس با اشاره به طرح اسرائیل برای حمله به رفح گفت که «بیش از یک میلیون نفر» که اکنون در رفح هستند، «قرار است به کجا بروند؟»
وی تصریح کرد: «خانه های آنها ویران شده، خیابان هایشان مین گذاری شده، محله هایشان گلوله باران شده است.»
او گفت: «آنها ماههاست که در حرکت بودهاند و با بمبها، بیماری و گرسنگی مقابله کردهاند. این مردم چگونه باید ایمن بمانند؟ در غزه جایی برای رفتن باقی نمانده است.»
بر اساس گزارشها، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که اخیرا به منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) سفر کرد، اعلام کرده است که حملات زمینی در رفح ظرف ۲ هفته آینده آغاز خواهد شد. او به ارتش رژیم اسرائیل دستور داده است که یک طرح دوگانه طراحی کنند که بر اساس آن هم غیرنظامیان ساکن در رفح تا قبل از ماه مبارک رمضان تخلیه و هم گردان های نظامی حماس نابود شوند.
این در حالی است که گروههای حقوق بشری و حتی ایالات متحده آمریکا به عنوان حامی سرسخت رژیم اسرائیل هشدار دادهاند که حمله به این شهر پرجمعیت در نوار غزه، فاجعه دیگری به بار خواهد آورد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه وضعیت در غزه در حال بدتر شدن است، بار دیگر بر نیاز فوری به برقراری آتش بس تاکید کرده و گفته است: رفح در معرض تهدید جدی قرار دارد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین طرح حمله به رفح را یک تهدید واقعی دانست و گفت که این امر، بخشی از برنامه رژیم صهیونیستی برای بیرون راندن فلسطینیها از سرزمینشان است.
محمود عباس تصریح کرد: مسئولیت چنین اقدامی تماماً به گردن اسرائیل و دولت آمریکاست و شورای امنیت سازمان ملل باید مداخله کند. اکنون وقت آن است که همه مسئولانه رفتار کرده و با خلق یک نکبت جدید مقابله کنند؛ امری که تمامی منطقه را درگیر جنگهای بیپایان خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.
نظر شما