حسن خیرخواه روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به حقابه شهرهای غربی استان سمنان از سد نمرود و حبلهرود افزود: آنچه ملاک اصلی توزیع و تخصیص آب قرار می گیرد ابلاغیه تخصیص است و این امر ملاک تصمیمگیری برای توزیع آب در هر منطقه و هر حوضه است و چنانچه هر تغییری در رابطه با تخصیص یا توزیع تخصیص آب انجام شود، باید دوباره تخصیص جدید ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه در این رابطه آخرین تخصیص حوضه حبلهرود مربوط به سال ۹۲ است، افزود: در سیصد و چهلمین و سیصد و هفتاد و هشتمین جلسه کمسیون تخصیص آب وزارت نیرو تصمیمهایی گرفته شد و ابلاغیه تخصیص به آب منطقه ای استان تهران و سمنان ابلاغ شد که بر اساس آن از مجموع آورد حبلهرود که بالغ بر ۳۲۵ میلیون متر مکعب در سال است، تخصیص استان تهران ۱۳۸ میلیون متر مکعب معادل ۴۳ درصد از این حجم آب و تخصیص استان سمنان ۱۸۷ میلیون متر مکعب معادل ۵۷ درصد از مجموع آورد رودخانه بود.
معاون طرح و توسعه آب منطقه ای استان سمنان با بیان اینکه بر این اساس مقدار ۱۲۸ میلیون متر مکعب از آب حبلهرود به استان تهران تخصیص داده شد، یادآورشد: فقط ۱۰ میلیون متر مکعب از کل حجم ۱۲۰ میلیون متر مکعبی سد نمرود بابت مصارف بخش صنعت و کشاورزی به استان تهران اختصاص داده شد که از این میزان سهم صنعت پنج میلیون متر مکعب و سهم کشاورزی برای روستای چزگین نیز پنج میلیون متر مکعب است.
تخصیص ۷۰ میلیون متر مکعب آب سد نمرود به کشاورزی غرب استان سمنان
وی با اشاره به سهم استان سمنان از سد نمرود بیان کرد: ۹۶ میلیون متر مکعب از آب حبلهرود تامین می شود و ۹۱میلیون متر مکعب از سد نمرود به این منطقه اختصاص یافته است که این میزان سهمیه آب از سد نمرود در سه بخش توزیع می شود.
خیرخواه گفت: ۲۱ میلیون متر مکعب برای مصارف آشامیدنی و صنعت شهرهای غربی استان سمنان است و بالغ بر ۷۰ میلیون متر مکعب از این سهمیه برای مصارف کشاورزی اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: این سهمیه بر اساس آخرین ابلاغیه کیمسیون تخصیص آب وزارت نیرو در نظر گرفته شد و تا کنون هیچ گونه تغییری در این باره ایجاد نشده است.
وی تاکید کرد: اگر تصمیم جدیدی در این راستا اتخاذ شود، باید در راستای عمل به ماده ۱۹ دستورالعمل اجرای تخصیص آب مصوبه کمسیون تخصیص دریافت شود که تاکنون هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
وی با تاکید بر اینکه از بابت سد نمرود و تخصیص آن نگرانی وجود ندارد و به نظر نمی رسد که در خصوص تغییر این سهمیه اقدامی انجام شود، تصریح کرد: به منظور انتقال آب و تخصیص سهمیه ۹۱ میلیون متر مکعبی از سد نمرود برای غرب استان سمنان پیش بینی شده است که انتقال برای مصرف بخش کشاورزی به صورت ثقلی از محل سد نمرود تا بند انحرافی سیمیندشت و پس از آن وارد کانال بتنی شود و سپس وارد بند انحرافی بنه کوه می شود و در انتهای مسیر به شبکه ۲۸ هزار هکتاری در دشت گرمسار جهت توزیع بین بهره برداران کشاورزی این منطقه وارد می شود.
نظر شما