به گزارش خبرنگار احزاب ایرنا، بهرغم هیاهویی که چند روز پیش با شبههای «غیررقابتی» بودن انتخابات مجلس خبرگان رهبری در برخی حوزهها در فضای رسانهای و سیاسی کشور به راه افتاد، انتشار فهرست کامل اسامی نامزدها همزمان با آغاز رسمی تبلیغات این انتخابات، نشان داد این جوسازیها و شبهه پراکنیهای تا چه اندازه بیاساس است.
درواقع برخلاف شانتاژ مغرضانه اصلاحطلبان و رسانههای معاند ابدا اینگونه نیست که در صورت عدم وجود تعداد کاندیدای کافی برای رقابت، انتخابات در حوزهای برگزار شود و یک کاندیدا بدون دردسر و در میدانی خالی از رقیب وارد مجلس شود.
همان ایام پاسخ شبهه، داده و معلوم شد همه این شرایط در قانون پیشبینی شده و راهکار آن نیز مشخص است و آن اینکه اگر مشکل ناکافی بودن تعداد کاندیدا با تغییر حوزه انتخابیه برخی داوطلبان به حوزههایی که تعداد کاندیدایشان کمتر یا به اندازه کرسیهای نمایندگی آن حوزه در مجلس خبرگان رهبری است رفع نشود، تکلیف این موارد در انتخابات میاندورهای روشن خواهد شد و نماینده آن حوزه در فضایی رقابتی وارد به مجلس خبرگان راه خواهد یافت.
انتشار لیست کامل نامزدهای تأیید صلاحیت شده در مجلس خبرگان رهبری بطلان این شبهه را بیش از پیش آشکار کرد.(اینجا را بخوانید)
نگاهی حتی اجمالی به لیست نامزدهای این انتخابات به روشنی آشکار میکند که نهتنها انتخابات خبرگان در همه حوزهها رقابتی است، بلکه در بعضی حوزهها رقابت بسیار سنگین است و کاندیداها برای راهیابی به مجلس خبرگان رهبری در برخی استانها راه دشواری در پیش دارند تا آنجا که رقابت در آنها سنگین و ۵۰ درصدی است. یعنی در آن حوزهها تعداد کاندیدا دو برابر کرسی نمایندگان آن حوزه در مجلس خبرگان رهبری است؛ استانهایی نظیر سمنان، زنجان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهکیلویه و بوشهر از این جملهاند.
در سایر استانها نیز رقابت نسبتا سنگینی برای هر کرسی مجلس خبرگان بین نامزدهای این انتخابات وجود دارد.
نظر شما