به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، چهارمین شب سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر پنجشنبه شب - ۲۶ بهمن ماه- میزبان اجرای ارکستر موسیقی «چکاوک» به رهبری رضا شایسته در تالار وحدت بود، این ارکستر با حضور خوانندگانی همچون محمد رضاییان افروز، محمدرضا تنها و امیر استرکی قطعات عاشقانه و خاطرهانگیز موسیقی ملی ایران را به اجرا گذاشت.
ارکستر موسیقی «چکاوک» پیش از این هم تجربه حضور در جشنواره موسیقی فجر را داشته است و این بار هم در جشنواره سی و نهم فجر توانست مخاطبان بسیاری را با موسیقی گلها همراه کند.
«پشیمانم»، «جلوه بستان»، «بهار جاویدان»، «سرگذشت»، «دوست دارم»، «آسمون کبود»، «با تو رفتم»، «زندگی»، «اشکم دونه دونه» و «گلزار» از جمله قطعاتی بود که در این کنسرت اجرا شد.
رهبر ارکستر موسیقی «چکاوک» در این کنسرت ضمن خیرمقدم به مخاطبان اظهارداشت: امشب شب خاصی برای من است؛ چرا که ارکستر «چکاوک» ۲۵ ساله میشود. صحنه موسیقی به هنرمند زندگی و امید میدهد.
شایسته گفت: هدف این ارکستر زنده نگاه داشتن موسیقی فاخر ایرانی است و آثاری که امشب شنیده شد، برای نخستین بار در این چهار دهه به روی صحنه رفته است. موسیقی ملی ما گنجینه باارزشی است که باید از آن صیانت شود و نسل به نسل آن را بشنوند و لذت ببرند و فراموش نشود و هدف این ارکستر هم شنیده شدن این آثار فاخر ایرانی است.
دانیال جورابچی، آرمین قضایی، حمید یاسری، مرضیه مزینانی، موژان میرزایی، ملیکا زاده محمدی، رمیصا نفیسی، نوشین معتمدی، مهدی کاسیپور، مجید خردجو، فرشاد بلندی کاشانی، ساسان حنیفی، علیرضا حبیبالهی، سیدمهدی صفویتهران (ویولون)، داریوش حجازی، امیرحسین طایی، حسین پارسافر، مصطفی حیات غیبی(آلتو)، ارسلان علیزاده، کوروش کشاورز، سینا آذرآباد، علی آقاجانی (ویلنسل)، سیامک صانعی(کنترباس)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، علی اصغر شمس (کلارینت)، مینو قاسمپور (قانون)، علی خبازی وحید (سازهای کوبهای) و محمدحسین غریبی (پیانو) از نوازندگان این ارکستر بودند.
شب عاشقانههای زندوکیلی
علی زندوکیلی خواننده موسیقی ایرانی در چهارمین شب از سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر ۲۶ بهمنماه در تالار وحدت تهران با استقبال قابل توجه مخاطبانش به روی صحنه رفت.
این خواننده با اجرای یک موسیقی تلفیقی از آثار عاشقانه و محلی ایرانی شب درخشانی را با حضور پرشور طرفدارانش برای پایتختنشینان رقم زد. اجرایی گرم در یک شب بارانی با ترانههای ماندگار و خاطرهانگیز.
زندوکیلی در ابتدای اجرای خود ضمن سلام و خیر مقدم به مخاطبان گفت: بسیار خوشحالیم با یک گروه موسیقی هنرمند امشب میزبان شما هستیم.
«جانانه»، «بهار شیراز»، «لالایی»، «عطر خاطره»، «آتش در آب»، «باورم کن»، «فصل پریشانی»، «دنیای بیرحم»، «روسری آبی»، «گل سرخ»، «برباد رفته»، «سکوت بیسرانجام»، «گریههای من»، «زیباترین رویا»، «بیتفاوتی»، «چه زیبایی»، «لحظه شیرین» و «سقف کبود» از جمله قطعاتی بود که در این کنسرت به اجرا درآمد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
زندوکیلی پیش از این هم تجربه حضور در جشنواره موسیقی فجر را داشته است.
افشین بابایی (کوبهای)، بهنام بیات (کمانچه)، پرهام لردیفرد (گیتار)، آیدین صادقزاده (گیتار باس و گیتار الکتریک)، مجتبی ابوالقاسمپور (رهبر ارکستر و پیانیست)، روحالله کبیری (تار و سه تار)، شایان ریاحی (کوبهای)، شاهرخ پیمانی (سورنا)، فرزین صالحینسب (درام)، بابک پیمانی(تنبک)، حسین امیدی (پیانو)، فرهاد بهرامپور (گیتاربیس) و امیرحسین توسلی (سهتار) اعضای این گروه موسیقی بودند.
درخشش ارکستر امین غفاری در تالار رودکی
تالار رودکی در چهارمین شب از برگزاری سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، میزبان یک اجرا از ارکستر «غفاری» به سرپرستی امین غفاری بود.
این ارکستر که تعداد اعضای آن بیش از ۳۰ نفر کودک و نوجوان است، رپرتواری از آثار بزرگان موسیقی کلاسیک جهان را اجرا کرد. موسیقی متن سریال «بازی تاج و تخت» یکی از آثار مطرحی بود که توسط کودکان و نوجوانا ارکستر «غفاری» اجرا شد.
یکی از ویژگیهای این اجرا نواختن قطعات دشوار با تنظیمهای پیچیده توسط هنرمندانی بود که سن و سال کمی داشتند؛ این در حالی است که معمولا ارکستر کودکان و نوجوانان سازبندیهای سادهتری دارد و آثار راحتتری برای اجرای آنها انتخاب میشود. یکی دیگر از ویژگیهای این ارکستر سطح کیفی اجرای سولیستها بود که همگی نوازنده ویلون بودند.
در میانه برنامه قبل از استراحتی کوتاه غفاری گفت: در ادامه با یک گروه کوچکتر با اجرای قطعه «تابستان ویوالدی» در خدمت شما هستیم.
کنسرت با دونوازی ویلون توسط دو تن از اعضای گروه، تعجب و تشویق مخاطبان را برانگیخت. باید گفت در این اجرا مخاطبان، سالن رودکی را کاملا پر کرده بودند.
در ادامه برنامه تعدادی دیگر از نوازندگان روی صحنه آمدند و غفاری مجددا در جایگاه رهبر قرار گرفت. سپس یکی دیگر از نوجوانان گروه به عنوان سولیست بر ویلونش آرشه کشید که با تشویق مخاطبان همراه شد.
سپس دیگر نوازندگان زهی به ارکستر پیوستند و دقایق بعد، غفاری ویولن خود را دست گرفت و به عنوان تکنواز با همراهی اعضای ارکستر قطعهای کلاسیک را نواخت.
غفاری پس از اجرای قطعه و تشویق حاضران چوب رهبری را دست گرفت و اینبار نوجوان دیگر تکنوازی ارکستر را عهده دار شد.
این نوجوان قطعه را به به مناسبت تولد مادرش به او تقدیم کرد. این اثر نیز قطعهای کلاسیک و غیرایرانی بود و دیگر سازهای زهی به همراه پیانو او را همراهی میکردند. این کنسرت در پایان با تشویق طولانی تماشاگران همرا شد.
علیرضا دری (درام)، حمدیرضا دری(گیتار)، محمدصادق فرزانه (گیتار بیس)، احمدرضا شربتی، آرینا هاشم لو (ویولن)، الشن نمازیان پهاربرج علیا(پیانو)، النا فریوسفی، الهه زارع، الینا شجراتی، امیرعلی سرخانی، ایلیا فریوسفی، باران چهرازی، تارا بهرامی، درسا رهبری، دریا روحی، دلسا افشاری زاده ارومیه، رادین جعفری، فاطمه خلج اسعدی، فرشاد عبدالملکی، مانی مشیرغفاری، مهیار خانمحمدی، زهرا سادات خالصی، آراد سلاجقه، الینا بختیاری(ویلن)، امیرارسلان خداویرن(پیانو)،رزا محسنی، رضا خرمی، زهرا مرادی، زهرا نجفی دوست، حسن اکبریان، فرشاد شیرانی، میلاد پرویزی(ویلن)، سارینا کرمی(پیانو)، شایلان کریمیان، شمیم سادات حسینی، صبا غلامی، علی خطیبی، فاطمه باغبان، مبین عزتی کامکار، مهراد پیری زاده، مهسا تیموری، نسرین نصیرزاده، نیما قاسمی گورتی (ویلن)، پریناز سعیدی، ابراهیم قائدی(ویلنسل)، عادل اصغرزاده(کنترباس)، آریان زمانی علویجه، محمدرضا ترابیان(ویولا) اعضای این ارکستر را تشکیل میدهند.
شب «فضلالله توکل» و طنین مضرابهای طلایی
«شب فضلالله توکل» در چهارمین شب سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در تالار رودکی برگزار شد، توکل هنرمندی است که میتوان او را آخرین بازمانده نسل طلایی موسیقی ایران دانست.
در ابتدای این برنامه فیلمی کوتاه از زندگی، پیشینه هنری فضل الله توکل در عرصه سنتورنوازی، آهنگسازی، ترانه سرایی و خوانندگی پخش شد.
سپس رضا مهدوی دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر ضمن تقدیر از حضور استاد توکل در این برنامه گفت: امشب یکی از پدیدههای موسیقی به تالار رودکی آمده است. او در رشته اقتصاد تحصیل کرده اما موسیقی را انتخاب کرده تا در دل مردم رسوخ کند.
وی افزود: استاد اثری منتشر نکردهاند اما نرم و مخملی میخواند. ایشان میتوانند با شش دانگ صدا هم بخوانند اما با اشراف بر بمخوانی با دو دانگ صدا خواندن را انتخاب کردهاند.
مهدوی بیان کرد: سنتور مانند دیگر سازها احساس را منتقل نمیکند اما آقای توکل با مضرابهایی که میزند شعر میسراید. وجه دیگر استاد اینکه، نسبت به موسیقی جهانبینی دارند و با خلاقیت از شیوه گذر کردهاند و به مکتب رسیدهاند.
در ادامه برنامه، فضلالله توکل با مشایعت رضا مهدوی و فرزندش علیرضا توکل روی صحنه رفت. او ضمن سلام به حضار گفت: امیدوارم امشب اجرا به دل شما بنشیند.
او در ادامه به نواختن قطعهای پرداخت و فرزندش با تنبک او را همراهی کرد.
توکل در بخشی از برنامه گفت: در کنار شما عزیزان بودن برایم مایه مباهات است.
استاد در ادامه با مضرابهای دلنشینش خواندن و نواختن این اثر را آغاز کرد. در ادامه فرزند او با نواختن پدر را همراهی کرد.
فضلالله توکل، آهنگساز نوازنده سنتور و شاعر متولد ۱۴ آبان ۱۳۲۱ در تهران است. او که از شاگردان علی تجویدی و حسین یاحقی است، در ارکسترهایی همچون ارکستر رادیو و ارکستر گلها به نوازندگی پرداخته است و اجراهای متعدد تکنوازی در برنامههای یک شاخه گل، گلهای رنگارنگ، برگ سبز و گلهای جاویدان داشته است. همنوازیهای سنتور و ویلن فضل الله توکل با پرویز یاحقی و یا اسدالله ملک نقش مهمی در گسترش همنوازی این سازها در موسیقی معاصر ایران داشته است. فضل الله توکل آثار متعددی را با صدای اکبر گلپایگانی ضبط و منتشر کرده است که از جمله آنها میتوان به قهر و ناز، مست عشق و عقیق اشاره کرد.
در سالهای اخیر مجموعه «عمری عاشقانه نوشتم» و «عمری عاشقانه نواختم» نیز در قالب کتاب و آلبوم موسیقی به سرپرستی فضل الله توکل روانه بازار شده است. فضل الله توکل دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
شب درخشش هنرستان موسیقی دختران تهران
نوازندگان هنرستان دخترانه موسیقی تهران در چهارمین شب سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با اجرای ماندگارهای موسیقی سنتی و کلاسیک شبی فراموش به یادماندنی را در سالن سوره حوزه هنری برای مخاطبان خود رقم زدند.
در بخش نخست که به موسیقی سنتی اختصاص داشت، ۵۳ دانش آموز هنرستان دخترانه موسیقی تهران هنرنمایی کردند.
بخش سنتی با هنرنمایی ۳۳ نوازنده سازهای تنبک، سنتور، تار، سهتار، قانون، عود، قیچک و کمانچه، با پیش درآمد ماهور، چهارمضراب ماهور، رِنگ قهر و آشتی و پیش درآمد بیات ترک آغاز شد.
دو ضربی بیات ترک، درآمد اصفهان، فانوس، پیش درآمد اصفهان محجوبی، رنگ پریچهر و پریزاد درویشخان قطعات بعدی نوازندگان موسیقی سنتی این هنرستان بود.
در ادامه و با اجرای قطعات کاروان دشتی، رِنگ سماعی، لزگی اصفهان، رِنگ اصفهان، گوشه بیداد، چهار مضراب بیداد، گوشه لیلی و مجنون صبا، رنگ همایون، فانتزی شوشتری سیمین آقارضی، پیش درآمد اصفهان نیداوود، دو نوازی سنتور در نوا سوسن دهلوی، شباهنگ و رنگ قهر و آشتی، داد و بیداد مشکاتیان و چهارمضراب بیداد بیگجه خانی قسمت نخست این اجرا به پایان رسید.
در سانس دوم نوازندگان هنرستان دخترانه موسیقی تهران کار خود را با اجرای چهارمضراب در راستپنجگاه مشکاتیان، کرشمه و چهار مضراب ماهور علیزاده، خزان و دو نوازی در چهارگاه آغاز کردند.
در ادامه با اتمام اجراهای موسیقی سنتی نوبت به موسیقی کلاسیک رسید.
در این بخش نوازندگان سازهای کلاسیک متشکل از ۲۰ نوازنده سازهای پیانو، فلوت، ویولن، ویلنسل، کلارینت و گیتار اجرای خود را با نواختن چند قطعه از برنارد کروسر، مشهورترین آهنگساز فلاندی در موسیقی کلاسیک آغاز کردند.
در ادامه نوبت به شوپن به عنوان یکی از تأثیرگذارترین موسیقیدانان لهستانی و نوازنده برجسته پیانو در دوره موسیقی رمانتیک بود.
نوازندگان موسیقی کلاسیک هنرستان دخترانه موسیقی تهران اجرای خود را با قطعهای از بتهوون ادامه دادند و در بخش پایانی این اجرا نیز قطعاتی از شوپن و راخمانیف برای حاضران اجرا شد.
ثمین محمدی (عود)، پانیذ مولایی، آیسان خنافری (سنتور)، آنیسا گوهرنیا، دنیا زرهپوش، آسمان محمودآبادی، آوا ثابتیزاده، سناگل آقاپور، بهار نوروزی(تار)، پرندین انصاری نکو (قانون)، پریسا پایهشناس (تار)، نیکی نوروزی (تنبک)، ملینا زارعی (کمانچه)، غزل ولی تویسرکانی (قانون)، النا بنایی (تار)، همراز قاضی خانلو، تارا تفضلی (سنتور)، سارای تقیزاده (قیچک)، گلشن گیلوایی (کمانچه)، گلشید اکبری، فاطمه عبدیپور، تینا قلیزاده، آیلین یزداندوست (عود)، مدیا احمدیار (تار)، هلنا غلامی (سنتور)، عسل خسروی (تار)، مهرسا تونک (سنتور)، اسرا حاجیزاده (عود)، آوا نوبختی (قانون)، آیلین یزداندوست (عود)، تارا قهرمانی(سنتور)، مدیا احمدیار(تار)، امیرعباس منظوریفرد (بخش سنتی) دایانا ولیزاده، هستی شهجویی (فلوت)، سارا یعقوبی،هلنا دارابی(ویلنسل)، الناز بهروزی (فلوت)، آوا افشارفر(کلارینت)، رها ابراهیمی(پیانو)، پرنیان مرادیان(پیانو)، موژان پورحسن(پیانو)، سروین فرهنگ(پیانو)، امیتیس فرزانه فر(پیانو)، راحیل قراباغی(پیانو)، نیوشا خدابخش(پیانو)، پرتو شکراللهی(قانون)، بهاران عسگری، کیانا سلیم بیات(تار)، غزل فرزبد، آرام عسگری(کمانچه)، آسا امام بخش، هستی احمدی(سه تار)، رها یاوری زاده(گیتار) (بخش کلاسیک) از نوازندگان هنرستان دخترانه موسیقی تهران در اجرای شب گذشته بودند.
آوای نیایش و اجرای قطعات کلاسیک
چهارمین شب سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در فرهنگسرای ارسباران میزبان هنرمندان گروههای کُر «آوای نیایش» و «مهر وطن» بود.
در اولین بخش گروه «آوای نیایش» به سرپرستی حسین محرمی به اجرای قطعات کلاسیک غربی و ایرانی پرداختند.
حسین محرمی، سرپرست این گروه گفت: جشنواره موسیقی فجر جدیترین فرصتی است که برای حضور در آن قدم گذاشتیم. نگاه من به جشنواره موسیقی فجر به عنوان یک حامی است به ویژه برای گروههایی که مستقل به فعالیت میپردازند.
محرمی بیان کرد: ترجیح میدهم تا بخش رقابت در جشنواره بیشتر باشد، چراکه این موضوع باعث رشد هنرمندان میشود.
مریم خانلری، شقایق حاجیان(پیانو)، النا اخوان (گیتارباس)، ستوده حقانی، فاطمه نیکجو، مائده فرهادی، زهرا نظری، آتنا شیخ، ستاره ادیب، فرنیا فروتن(سوپرانو)، نسترن اسکندرپور، سارا نحوی، مبینا کوچ، هستی میرزا، مریم موسوی، منیره جوادی، مهشید قجاوند (آلتو)، حسین کرباسی، مسعود باقری (سولو)، محمد صادق احمدنژاد، رادین قاسمی، امیرابولفضل رجبی، احمدرضا محمودی (تنور)، پارسا امینی، پویا انتقالی، محمدرضا لطفی، محمدحسین رفیعی، جواد میرهاشمی و آتیلا شریفی (باس) اعضای این گروه بودند که مسعود باقری به عنوان سولویست در برخی قطعات آنها را همراهی میکرد.
اجرای بهیادماندنی هنرمندان کرمانی در تهران و قطعاتی برای شهدا
سپس گروه «مهر وطن» به سرپرستی مسعود نکویی از کرمان در میان استقبال و تشویق گرم مخاطبان به اجرای قطعاتی با فرم اجرایی آکاپلا در دو بخش پرداختند.
سرپرست گروه «مهر وطن» گفت: تمام تلاش ما معرفی موسیقی ایرانی و رقابت آن در جهان است. ما باید بهترین کارمان را برای این رویداد هنری انتخاب کنیم.
این هنرمند افزود: جشنواره موسیقی فجر خانه ماست. ما از سال ۱۳۸۶ در این رویداد هنری شرکت کردیم و افتخار میکنم که گروه ما در این جشنواره به شکل بینالمللی شکل گرفت و باعث شد به فستیوالهای جهانی راه پیدا کنیم.
نکویی بیان کرد: «مهر وطن» زاده جشنواره موسیقی فجر است و این برای ما افتخار است.
در بخش اول قطعات آوازی «ایران سرزمین من»، «مهر وطن»، «بازگشته» اجرا شد. در ادامه این گروه با اجرای کارآواهایی «خشمالی»، «کلامالی»، «کشکشو» و «قلنگر» به معرفی کوتاه و مختصری از مشاغل قدیمی با اجرای حرکت و آواز پرداختند.
نکویی این کارآواها را اصالت فرهنگ ایرانی خواند و اجرای آنها را به عنوان تلاشی برای حفظ آیینهای ایرانی دانست.
بخش دوم این برنامه با قطعات «شاه خطایی»، «کارگه کوزهگری»، «سر اومد زمستون»، «ایران هنگام کار است» ادامه پیدا کرد و سپس این گروه با اشاره به اینکه سه قطعه از این اجرا متعلق به شهدای تمامی دورانها است، به اجرای «ندانی که ایران نشست من است»، «شهید عشق» و «شمشاد قدان» پرداختند.
گروه «مهر وطن» با اجرای دلنشین قطعه «سرنوشت قطعات» و در میان تشویقهای مداوم مخاطبان که برای دقایقی طولانی ادامه داشت، به کار خود پایان دادند.
محسن نظریزاده، یاسین فیروزی، علی بهرامنژاد، امیرحسین فداکار، علی الهامی، سمانه وزیری، آیدا ایرانمنش، حبیبه هادی مقیمزاده، ریحانه زاهدی، لیلا سادات میرحسینی، مهرانا نکوئی، وحیده قاسمی، فاطمه یارمند، نازنین زندوکیل و مبینا ضعیفی اعضای گروه «مهر وطن» بودند.
هوشنگ جاوید هنرمند و پژوهشگر موسیقی نیز شب گذشته در فرهنگسرای ارسباران حضور داشت.
این پژوهشگر با بیان اینکه هیات داوران این دوره از جشنواره انتخابهای خوبی داشتهاند، گفت: ما اصلا در تاریخ جشنوارهها سابقه حضور هنرمندانی از منطقه مرزی سراوان و اجرای موسیقی آیینی-مذهبی سراوان را نداشتیم. توجه به گونههای موسیقی آیینی و مذهبی ما در این دوره بسیار اهمیت دارد. موسیقی آیینی و مذهبی صرفا برای مراسم عزاداری نیست و گونههای شاد هم دارد و پرداختن به این بخش همت دبیر جشنواره و هیئت داوران بوده است.
این پژوهشگر با اشاره کارآواهای اجرا شده توسط گروه «مهر وطن» نیز گفت: ما شکلهایی که از موسیقی نواحی میبینیم همه بخشی از فرهنگ ماست. کارآواها نیز از این مورد مستنثی نیست و خوشبختانه امسال گروه «مهر وطن» کرمان به صورت کاملا آگاهانه با تلفیق فرهنگ ایرانی با موسیقی نو به آن پرداختهاند.
جاوید یان کرد: اگر بخشبندی جشنواره موسیقی فجر در سالهای آینده به درستی صورت بگیرد، بیگمان میتواند کمک خوبی به نسلهای آینده برای شناخت فرهنگهای موسیقایی و کارآواها باشد و این رویداد را به بستر فرهنگی که از آن انتظار میرود، تبدیل کند.
«فرزندان ایران» و اجرای آثار خاطرهانگیز
چهارمین شب از سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در بخش سرود، میزبان گروهای سرود «فرزندان ایران» و «ابن الرضا» در کوشک باغ هنر بود.
این برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. در ابتدای این اجرا، مژده لواسانی به روی صحنه آمد و پس از خوشآمدگویی به حضار داخل سالن، از گروه پسران «فرزندان ایران» به سرپرستی سمیه ملاییان دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.
گروه دختران و پسران «فرزندان ایران» در این اجرا قطعات خاطرهانگیز و ماندگار موسیقی ایران را اجرا کردند.
این گروه در ابتدا، ترکیبی از قطعات نوستالژیک و ماندگار موسیقی کشور از جمله سیمین بری، الهه ناز، زمستون، منتظرت بودم، امشب شب مهتابه، خوشه چین، جان مریم، بهار بهار، گل گلدون و مرغ سحر را اجرا کردند.
سپس، قطعه دوم را که باز هم ترکیبی از قطعات نوستالژیک فولکلور از جمله بارون بارون، بیا بریم دشت، هله مالی، لیلا، رعنا، بیا بریم شاهچراغ و بری باخ را به روی صحنه بردند.
سومین و آخرین قطعهای که گروه فرزندان ایران اجرا کردند، قطعه «۱۳۶۰» بود که ترکیبی از قطعات ماندگار و خاطرهانگیز دهه ۶۰ از جمله قطعات یکی بود یکی نبود، خونه مادربزرگه، آفتاب و مهتاب و تیتراژ برنامه ماجراهای کار و اندیشه بود که با استقبال خوبی از سوی حضار داخل سالن مواجه شد.
حنانه بیات، شادی خسروآبادی، مبینا اسکندری، نویا داوودی، نیلوفر ایکان مهر، زهرا خان جانی، یسنا هوشیار، مهدی فراهانی، ابوالفضل دیانی، ایلیا احمدیان، امیرحسین عباسی، شهروز بیطرف، معصومه شعبانی و مهدیه مشهدی به سرپرستی سمیه ملاییان و مهرداد سعیدا اعضای گروه فرزندان ایران را تشکیل دادند.
سمیه ملاییان سرپرست گروه «فرزندان ایران» در مورد اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: خوشبختانه اجرای خیلی خوبی بود و به آنچه که میخواستیم رسیدیم و سه قطعه خاص را در این جشنواره اجرا کردیم و سبک کار گروه فرزندان ایران در این جشنواره بدین شکل بود. گروه ابنالرضا نیز گروه بسیار خوبی بودند و قطعات خوبی را برای این اجرا در نظر گرفته بودند و حجم صدای بسیار بالایی داشتند به هر حال گروه ابنالرضا در جشنواره سرود ملی جزو نفرات برگزیده بودند و خدا را شاکریم که رقیب بسیار قدرتمندی داشتیم.
وی افزود: با توجه به قطعاتی که در این جشنواره اجرا کردیم، شاید تصور مخاطبان بر این باشد که سبک کاری گروه ما بدین شکل است اما اینطور نیست و ما آثار مذهبی و اجتماعی زیادی نیز تولید کردیم اما گروه فرزندان ایران اصولا بر روی موضوع کار میکند و برای اجرا در بخش سرود جشنواره موسیقی فجر صلاح دیدیم که با قطعات نوستالژیک و خاطرهانگیز در این جشنواره حاضر شویم و سعی کردیم قطعات جذابی را انتخاب کنیم که حضار داخل سالن نیز از شنیدن این قطعات لذت ببرند.
سرپرست گروه سرود «فرزندان ایران» بیان کرد: این گروه ۲۵ سال سابقه فعالیت دارد و در مسابقات زیادی شرکت کردیم. در دو سال گذشته نیز در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر با تعداد حدود ۵۰ نفر از اعضای گروه اجرای زنده داشتیم و امسال برای نخستین بار است که در بخش سرود جشنواره موسیقی فجر حاضر شدیم. ضمن اینکه گروه فرزندان ایران اولین گروه دختر و پسر آموزش و پرورش شهر تهران است و در مجموع شامل ۷۰ نفر از دختران و پسران در ردههای سنی ۱۲ تا ۲۳ است و تاکنون بیش از اثر تولید کردیم که تعدادی از این قطعات بازخوانی آثار بوده است.
در ادامه برنامه، قطعهای از با ترانه سید جواد پرئی شاعر بخش سرود و آثار مذهبی برای حضار داخل سالن پخش شد و پس از پخش این قطعه، از ایشان با اهدای لوح یادبودی، تجلیل شد.
گروه سرود «ابن الرضا» و اجرای «ایران من»
سپس نوبت به اجرای گروه دختران «ابنالرضا» به سرپرستی زهرا نصیری رسید و این گروه با دعوت مژده لواسانی به روی صحنه آمدند و قطعات خود را اجرا کردند.
گروه «ابنالرضا» در این اجرا قطعات «ایران من»، «صبحی دیگر» و «شهید» را اجرا کردند.
ملیکا کرمی، آتنه سادات غافله باشی، ستایش رشوند، هانیه پرهیزکاری، هلیا احمدی، رقیه صالحی، ریحانه انبارلویی، فاطمه میرباقری، مبینا زینعلی، پرنیا چگینی، مهدیس صالحی نیا، مریم تقوی، فاطمه شریفی، فرگل عظیمی، ستایش تاسا، فاطمه شفیعی، هلینا خلیلی و النا حق شناس به سرپرستی زهرا نصیری و مربی گری خانم حدیث غلامی اعضای گروه ابنالرضا را تشکیل دادند.
زهرا نصیری سرپرست گروه سرود ابنالرضا در مورد اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: اجراهای خوبی را شاهد بودیم و به نظر بنده گروه فرزندان ایران یک کار جدیدی را انجام دادند که تاکنون چنین اجرایی را در اجراهای سرود مشاهده نکرده بودم و سرودهای نوستالژیک را جمعآوری کردند و در قالب قطعات ریتمیک برای مخاطبان اجرا کردند که به نظرم ایده بسیار جالبی بود و امیدوارم که در تمامی عرصهها بدرخشند اما اعضای گروه «ابنالرضا» خدا را شکر آن چیزی که مدنظرمان بود را بر روی صحنه اجرا کردند و امیدوارم که مخاطبان نیز از اجرای گروه لذت برده باشند.
وی افزود: گروه «ابنالرضا» شامل دو گروه ادغام شده است که گروه دختران ما حدود هفت سال گذشته فعالیت خودش را آغاز کرد و حدود یک سال است که با آنان همکاری میکنم و بازه سنی اعضای گروه نیز از ۱۵ تا ۱۹ سال است. ضمن اینکه گروه دختران و پسران «ابنالرضا» تاکنون حدود ۵۰ قطعه تولید کردند که تعدادی از این قطعات نیز با ترانه و آهنگسازی مربی گروه خانم غلامی بوده است.
نصیری بیان کرد: بخش سرود جشنواره، بخش بسیار خوبی است و خیلی مهم بود که در بخش سرود افرادی باشند که سرودهای خوبی که میتواند بدرخشد را جمعآوری کنند و از این بابت بسیار خوشحالم و برگزاری چنین بخشهایی باعث میشود گروههایی که لیاقتش را دارند، دیده شوند و پیشرفت کنند. این موضوع به نظرم بسیار تأثیرگذار است و اگر بشود از لحاظ کمی و کیفی بیشتر به آن توجه شود، خیلی بهتر خواهد شد.
حامد محضرنیا و یک شب خاطره انگیز
حامد محضرنیا خواننده موسیقی پاپ در چهارمین شب سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران به روی صحنه رفت.
این خواننده در کنسرت خود گفت: امشب کمتر صحبت میکنم و سرعت را بالا میبرم و میخواهم همه کارهایم را تقدیمتان کنم.
محضرنیا کنسرت خود را با قطعه «ممنونم» شروع کرد و افزود: طی ۱۵ سال گذشته همه اجراهایم را با قطعه «ممنونم» شروع میکنم تا همیشه قدردان لطف خدا باشم.
این خواننده با اجرای قطعه «بازی چشمات» گفت: این قطعه جدیدترین کاری است که از من منتشر شده و خدا را شکر با استقبال خوبی هم روبه رو شده است.
«مادر»،«نگاه آخر»، «من عاشقت بودم»، «تو بمون»، «شبهای دلتنگی»، «بوی بارون»، «شب یلدا»، «قهرمان ایرانی»، «تنها نرو»، «ایران من» و «تماشا نکن» از جمله قطعاتی بود که محضرنیا در کنسرتش اجرا کرد.
امین شادمان، بنیامین بیانی، حدیث کرمی، کیمیا عزیزی، امیر اسماعیلی و حمید مختاری از جمله نوازندههای ارکستر حامد محضرنیا بودند. علی اسماعیلی رهبری ارکستر این خواننده را به عهده داشت.
فرشید نوابی(بازیگر)، مجتبی کبیری(خواننده)، سیامک اشعریون (بازیگر)، حامد طاها(خواننده)، رضا صفایی(عضو سابق تیم ملی والیبال)، محمد حشمتی (خواننده)، مرتضی تمدن (استاندار سابق تهران) مهمانان کنسرت حامد محضرنیا در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر بودند.
اجرای ناصر زینلی در یک شب بارانی
ناصر زینلی در چهارمین شب سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ساعت ۲۲ در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی به روی صحنه رفت.
این خواننده اجرایش در سالن میلاد را با قطعه «با تو بارون» شروع کرد و گفت: امیدوارم امشب یک شب باحال باشد و با حال خوب از این در بیرون بروید.
«کاشکی بودی»، «دلبر ناب»، «بگو چند»، «نفس»، «همسفر»، «مجسمه»، «خودتو برسون»، «جنگل موهات» و «یه خبری شده» قطعاتی بودند که این خواننده در کنسرت خود اجرا کرد.
علی خسروانی (کیبورد)، دانیال والا(گیتار)، مرسال وطنی(ساکسیفون)، متین عابدی(گیتار بیس)، علی شوقی (جیمبی)، صالح کیوان(درام)، آراد یادگارفرد (گیتار الکتریک) و حمید امیری(صدابردار) نوازندهها و عوامل کنسرت ناصر زینعلی بودند. آرتین زمانی رهبری ارکستر کنسرت ناصر زینلی را به عهده داشت.
همچنین فرهنگسرای بهمن شب گذشته طی دو سانس میزبان کنسرت محسن یگانه خواننده پاپ بود.
سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن امسال در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استانهای دیگر در حال برگزاری است و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
نظر شما