به گزارش خبرنگار ایرنا، هجدهمین جشنواره موسیقی فجر فارس با اجرای گروه های آوای شیراز به سرپرستی وحید رییسی، گروه روچن به سرپرستی مجتبی قلیپور و گروه میم به سرپرستی مصیب میردادی به پایان رسید.
در آخرین شب از برگزاری جشنواره همچنین تالار حافظ شیراز میزبان پنج تَن از اساتید هنر موسیقی بود تا یک عمر هنرنمایی پیشکسوتان، توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، پاس داشته شود.
بهرهگیری هر چه بیشتر از فرهنگ شیرازیها در عرصه موسیقی
محمد حسن صفری پدر موسیقی شیراز و از خوانندگان و نوازندگان و آهنگسازان خوش صدا و قدیمی، یکی از این پیشکسوتان بود که مورد قدردانی قرار گرفت.
وی در این آیین گفت: دغدغه من در گذشته بهرهگیری هر چه بیشتر از فرهنگ شیرازیها در عرصه موسیقی و پخش آهنگهای شیرازی در رادیو بود و همین دغدغهمندی باعث شد شروع به ساختن موسیقی روی شعر شیرازی کنم.
او که معتقد است فرهنگ شیرازی فرهنگی غنی است که باید به این فرهنگ و هنرمندان این خطه اهمیت داده شود، ادامه داد: هنرمندان با خلوص نیت کار میکنند و باید به آنها اهمیت بیشتری داده شود، همچنین بایستی از وجود پیشکسوتان در عرصه موسیقی فارس برای ساخت آثار جدید بهره گرفته شود.
صفری افزود: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی هنر باید بیش از پیش برای پیشرفت هنر فعالیت و تلاش کند.
ضرورت تشکیل انجمن هنرهای کوبشی
مینوس صداقت کیش نوازنده پیشکسوت و چیرهدست تمبک و موسیقیدان شیرازی هم از دیگر پیشکسوتان حاضر در این مراسم بود که طی سخنانی گفت: ضرورت دارد که در کلانشهر شیراز یک سالن به نام استاد رضوی سروستانی برای موسیقی راهاندازی شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم برگزاری جشنواره سازهای کوبهای ادامه داد: در گذشته جشنواره سازهای کوبهای برگزار میشد که بهتر است تدابیر برای برگزاری مجدد این جشنواره اتخاذ شود.
صداقتکیش همچنین تشکیل انجمن هنرهای کوبشی را از اتفاقات خوب در استان فارس دانست و گفت: هنرمندان خوبی در سطح ملی و بینالمللی در این عرصه فعالیت میکنند و نیاز است این انجمن در شهر شیراز تشکیل شود.
لزوم تشویق فرزندان به فعالیت در عرصه موسیقی
جمشید دل طلب هنرمند پیشکسوت موسیقی شیراز که بیش از نیم قرن عمر خود را صرف معلمی و آموزش موسیقی کرده هم در این مراسم گفت: موسیقی روی عدد هفت پایهریزی شده و از این رو هنر مقدسی است چرا که هفت عدد مقدسی است.
وی ضمن تشکر از پدران و مادرانی که به تشویق فرزندان خود برای حضور در عرصه موسیقی میپردازند، افزود: جا دارد از پدر و مادرانی که فرزندان را تشویق به یادگیری هنر موسیقی میکنند تشکر و قدردانی ویژهای داشته باشم.
دلطلب ادامه داد: پدر و مادر نقش بسیاری در تربیت فرزندانی هنرمند دارند و هیچ هنرمندی بدون اذن پدر و مادر به جایی نرسیده است.
وی که معتقد است پدران و مادران باید فرزندان خود را به مسیر تعالی و هنر هدایت کنند، گفت: کسی که روحش سالم است جسمش نیز سالم است، موسیقی غذای روح است، این در حالیست که ما به غذای جسم بیشتر اهمیت میدهیم و نیاز است پدران و مادران فرزندان خود را برای فعالیت در این رشته تشویق کنند.
حمیدرضا لطفاللهی مدیر واحد شعر و موسیقی صدا و سیمای استان فارس و مجید روزیطلب ردیفدان موسیقی ایرانی که از شاگردان قدیمی مکتب استاد فقید رضوی سروستانی به شمار میرود هم از دیگر اساتیدی بودند که در این مراسم تقدیر شدند.
هجدهمین جشنواره موسیقی فجر فارس از ۲۴ الی ۲۷ بهمنماه در شیراز با اجرای ۱۳ گروه در ۱۶ نوبت برگزار شد.
نظر شما